Εύχομαι να πάω στην Μόσχα – Μιχάλης, 15, μυϊκή δυστροφία

«Ήταν το όνειρο του Μιχάλη εδώ και τρία χρόνια και όμως πραγματοποιήθηκε!

Ευχαριστούμε το MakeAWish, το Κάνε-Μια-Ευχή για την όμορφη και οργανωμένη εκδρομή. Πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο και φτάνοντας Ρωσία, όλα μας φάνηκαν ευχάριστα, από τη διασκεδαστική εμπειρία που μας χάρισαν ο πιλότος και οι αεροσυνοδοί στο αεροπλάνο, μέχρι την εύκολη μετακίνηση στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο ήταν πάρα πολύ ωραίο και μεγάλο και η εξυπηρέτηση γινόταν γρήγορα. Την πρώτη μέρα πήγαμε να δούμε μέρη, όπως η Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο, τα οποία μας εξέπληξαν ευχάριστα με το πόσο ωραία ήταν. Η δεύτερη μέρα κύλησε και αυτή ωραία, αν εξαιρέσουμε τον άσχημο καιρό. Πήγαμε στο καταφύγιο του Στάλιν, σε ένα ψηλό ουρανοξύστη, σε ένα εμπορικό και αργότερα στο Πούσκιν όπου περάσαμε υπέροχα. Μέσα σε όλα αυτά να ευχαριστήσουμε τη Ροδούλα που ήταν η κοπέλα που μας βοήθησε να πάμε στα μέρη που θέλαμε γιατί χωρίς αυτή η μετακίνηση εκεί θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτη. Τέλος, η μέρα μας πέρασε γρήγορα και χωρίς να το περιμένουμε φτάσαμε πίσω.

Σε ευχαριστούμε για όλα Make a Wish και φυσικά την καλή μας Αγαθή που έτρεχε για εμάς ένα μικρό δωράκι για να μας θυμάσαι.» μας έγραψε στο γράμμα της η μητέρα του Μιχάλη!

 

«Σας ευχαριστώ πολύ για το δώρο που μου κάνατε. Ήταν φανταστικά είδα όσα ήθελα να δω και είμαι πολύ χαρούμενος. Το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο είχε πράγματα που δεν είχα ξαναδεί. Πήγα στην Κόκκινη Πλατεία, ήταν πανέμορφη και μέσα στο Κρεμλίνο ήταν πολύ όμορφο. Στο καταφύγιο είδα πολλά πράγματα που δεν ήξερα. Στον ουρανοξύστη ήταν πανέμορφα – δεν είχα ξαναπάει σε ουρανοξύστη –  αλλά τώρα είδα πως είναι και αυτό. Σας ευχαριστώ ξανά για την εκπλήρωση της ευχής μου, χωρίς εσάς δεν θα έκανα αυτό το ταξίδι με τους δικούς μου, θα πήγαινα μόνος μου» Μιχάλης

Ο Μιχάλης και η οικογένειά του επισκέφθηκε πρόσφατα την όμορφη Μόσχα για την εκπλήρωση της ευχής του. Επισκέφθηκαν ιστορικά μέρη, και ανέβηκαν στον 56ο όροφο ουρανοξύστη, όπου  υπάρχει το κατάστρωμα παρατήρησης με πανοραμική θέα στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας, απόλαυσαν από ψηλά το ποτάμι της Μόσχας, το κτίριο της Ρωσικής κυβέρνησης, τους ουρανοξύστες του Στάλιν, το Victory Park και το στάδιο Luzhniki. Κατέβηκαν σε στοές 60 μέτρα κάτω από την γη για να επισκεφθούν το μουσείο ψυχρού πολέμου.

Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι ο Μιχάλης επέλεξε να επισκεφθεί αυτό το μουσείο γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να κατέβει 300 σκαλιά και να τα ξανά ανέβει επίσης, παραβλέποντας το κινητό και αναπνευστικό πρόβλημα της υγείας του. Η επιθυμία του και η λαχτάρα του να επισκεφθεί το συγκεκριμένο μουσείο ήταν τόσο μεγάλη, που τα σκαλιά δεν τον εμπόδισαν και τα κατάφερε! Και είμαστε όλοι υπερήφανοι για εκείνον! Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη φίλη του οργανισμού την κα Ροδούλα Κασιδιάρη που ζει εκεί και βοήθησε την οικογένεια να πάει στα μέρη που επιθυμούσε, όντας συνέχεια δίπλα της.

τους εθελοντές: Κασιδιάρη Ροδούλα 

τους χορηγούς σε είδος: Ellinair, Hyatt Regency Moscow Petrovsky Park, Blue Rent A Car, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)