Μέχρι την όμορφη Τρίπολη ταξίδεψαν αυτή τη φορά οι νεράιδες για τον μικρό μας «σίφουνα», όπως τον αποκαλούν. Τον τελευταίο καιρό, ο Μιχάλης, λόγω των θεραπειών του, ασχολείται πολύ με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το gaming, αλλά μόνο μέσω YouTube. Αγαπημένα του παιχνίδια; Το Minecraft και φυσικά, το αγαπημένο όλων των παιδιών, Fortnite. Τόσο καιρό, όμως, μπορεί μόνο να τα παρακολουθεί. Δεν έχει δικό του υπολογιστή. Αποφάσισε, λοιπόν, από τη θεωρία να περάσει στην πράξη. Είχε έρθει η ώρα να μεταμορφωθεί κι αυτός σε έναν μικρό gamer.

Την ημέρα της ευχής του, είχαμε στείλει τον Μιχάλη επίτηδες μακριά από το σπίτι του. Είχαμε πολλά να κάνουμε, να στήσουμε και να στολίσουμε! Οι φίλοι του, που ήξερα ήδη από υπολογιστές και gaming, ήταν κατενθουσιασμένοι που θα αποκτούσε επιτέλους τον δικό του υπολογιστή. Λίγη ώρα αργότερα, όλα ήταν έτοιμα! Το μόνο που έλειπε ήταν… ο Μιχάλης.

Ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού του, το βλέμμα του έμεινε έκπληκτο. Δειλά-δειλά, με τα τεράστια χαμόγελα των φίλων του να τον ακολουθούν, πήγε προς τον υπολογιστή του. «Κάπως έτσι το φανταζόσουν;», τον ρώτησε το ξωτικό που ήταν εκεί και ο Μιχάλης απάντησε με ένα ντροπαλό «Ναι!».

Κάθισε με δισταγμό στην καινούρια gaming καρέκλα του και όλοι μαζεύτηκαν μονομιάς γύρω του. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής! Οι φίλοι του και η γλυκύτατη αδερφή του άρχισαν να του εξηγούν πώς δουλεύει το κάθε τι, πώς να χειρίζεται το ποντίκι και πώς να μπαίνει στο διαδίκτυο. Ο Μιχάλης, ακόμη έκπληκτος, τους παρακολουθούσε με προσοχή και μάλωνε με αγάπη τους φίλους του, όταν προσπαθούσαν να του εξηγήσουν κάτι που ήδη γνώριζε. Σύντομα, ο χορός και τα δώρα κέρδισαν την προσοχή του και ολόκληρο το σπίτι μετατράπηκε σε ένα μικρό πάρτι.

Όση ώρα τα παιδιά χόρευαν και τραγουδούσαν μέσα στο σπίτι, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την υπέροχη οικογένεια του Μιχάλη. «Μετά από κάποιες τέτοιες δυσκολίες είναι η καλύτερη ανταμοιβή», μας είπε η αδερφή του ανάμεσα στα λόγια της μητέρας της. Για εμάς, από την άλλη, η καλύτερη ανταμοιβή ήταν ο τρόπος που είδαμε να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη η διάθεση του Μιχάλη: από το ντροπαλό παιδί που πέρασε τη πόρτα είχε μεταμορφωθεί στην ψυχή του πάρτι!

θερμά τον ΟΠΑΠ για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Φανή Πολίτη, Γιάννης Καρβουνάς

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: AVIS, Ζαχαροπλαστείο Ντεγιάννης, Σταύρος Βλαχάκης, Master Fireworks & Balloons Tripolis, ΚΕΝΤΡΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Χ. ΒΡΑΤΙΜΟΣ – Γ. ΔΟΥΛΟΣ Ε.Ε., Bitdefender Greece, Myikona, Craft Box

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!