Λίγο καιρό πριν, μια τέλεια ημέρα είχε ξημερώσει για τη Μ. Και την αποκαλούμε «τέλεια», γιατί αυτή ακριβώς ήταν η λέξη που δεν σταμάτησε να επαναλαμβάνει, όταν άνοιξε την πόρτα του δωματίου της. Εκτός από τέλεια, όμως, ήταν και μια ημέρα ξεχωριστή. Ήταν η ημέρα που η Μ. πήρε το εξιτήριό της από το νοσοκομείο, μετά από πολύ καιρό νοσηλείας και θεραπειών.

Από νωρίς το πρωί, τρία ξωτικά είχαν ξεχυθεί στους δρόμους της όμορφης πόλης, για να είναι όλα έτοιμα, όταν θα έφτανε στο σπίτι. Οι τελευταίες πινελιές του δωματίου θα «ζωγραφίζονταν» την ίδια ακριβώς ημέρα, για να είναι όσο πιο φρέσκιες και «τέλειες» γίνεται. Μερικές δυσκολίες που βρέθηκαν στον δρόμο τους, δεν πτόησαν ούτε στιγμή τα τρία ξωτικά, που με τις κατευθυντήριες οδηγίες της νεράιδας Κατερίνας, έφτιαχναν, συναρμολογούσαν, τοποθετούσαν…

Με το που βγήκε από την πύλη του νοσοκομείου, η Μ. δεν έβλεπε την ώρα να φτάσει στο σπίτι, στο νέο της δωμάτιο. Ήξερε, βλέπετε, ότι η νεράιδά της δεν θα την είχε ξεχάσει. Θα το είχε έτοιμο εκείνη την «τέλεια» ημέρα. Πιστός σύμμαχος της νεράιδας; Ποιος άλλος; Η γλυκύτατη μαμά της, η οποία φρόντισε να εξασφαλίσει στα ξωτικά μας όσο χρόνο χρειάζονταν, για να ζωγραφίσουν με απόλυτη ακρίβεια εκείνες τις τελευταίες πινελιές.

Όλα όσα ακολούθησαν από τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι, μέχρι τη στιγμή που τα ξωτικά μας αποχώρισαν, είναι μια όμορφη, μικρή ιστορία που μας διηγήθηκε το ένα από τα τρία ξωτικά: «Είναι… τέλειο!», φώναξε η Μ. Το μόνο που έλεγε ήταν «Είναι τέλειο». Κάθε γωνιά, κάθε μικρή πινελιά, την κοιτούσε με αγάπη και έλαμπε από χαρά. «Σαν αστέρια που λάμπουν», χαρακτήρισε το ξωτικό τα μάτια της, που δειλά-δειλά ξεχώριζαν μέσα από την κουκούλα και τη μάσκα της… Ένα κεφάλι με μάσκα και κουκούλα και δύο αστέρια να λάμπουν.

«Λουλούδι» την αποκαλεί η μαμά της, για τους δικούς της λόγους. Έτσι, εκείνη την ημέρα θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε με μια όμορφη παρομοίωση από τα λόγια της γλυκιάς μαμάς της: Σαν λουλούδι που μόλις άνθισε, ανέβηκε στα ύψη η ψυχολογία της μικρής μας Μ. Η άνοιξη, το καλοκαίρι, κάθε εποχή του χρόνου που βλέπουμε γύρω μας λουλούδια, είχε μόλις ξημερώσει για την Μ…

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που πήραν μέρος στην ευχή: Κωνσταντίνος Καρίκας, Στέλλα Ηλιάδου, Στέφανος Λάζος     

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Myikona, Craftbox, HOUSEMARKET IKEA, Vitex, Themida Real Estate, Info Quest Technologies SMSA, Aromania, Forum Hellas, Accessorista, LIVE YOUR HOME Ε.Π.Ε.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!