Ένας από τους στόχους που θέτουμε ως νεράιδες είναι η προσπάθεια προσέγγισης ακόμα και των πιο ντροπαλών παιδιών, με στόχο να μας εκμυστηρευθούν τις ευχές τους. Κάτι αντίστοιχο θα λέγαμε πως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σίγουρα όταν τον συναντούσε κανείς και τον έβλεπε για πρώτη φορά, θα καταλάβαινε αμέσως πως είναι ένα φοβισμένο και επιφυλακτικό παιδί, που δύσκολα ανοίγεται. Δεν είναι εύκολο για εκείνον να προσεγγίσει κάποιον, ενώ δύσκολα γελάει. Αυτός, λοιπόν, ήταν και ο στόχος μας: να τον κάνουμε να γελάσει, να μας ανοιχτεί! Ένα παιδί που με το που τον βλέπεις μένεις με ανοιχτό το στόμα από την ομορφιά, το ύψος, αλλά και την ευγένειά του. Μίλησε κατευθείαν στην ψυχή μας με τα μάτια του που μας κοιτούσαν εξονυχιστικά.

Η μεγαλύτερή του αγάπη είναι το μπάσκετ, ενώ ο αγαπημένος του παίχτης είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δε χάνει ούτε έναν αγώνα των Milwaukee Bucks, και φυσικά ζητωκραυγάζει με κάθε νίκη τους. Το δωμάτιό του ήθελε να είναι εμπνευσμένο από το αγαπημένο του άθλημα, και να είναι ένας χώρος που  μπορεί να μαζέψει τους φίλους του και να περνάει τις ώρες του βλέποντας αγώνες μπάσκετ.

Το δωμάτιό του ήταν κάτι που άρχισε να προετοιμάζεται εβδομάδες πριν, αλλά τελικά μπόρεσε να ολοκληρωθεί στους χρόνους που είχαμε υπολογίσει όλοι. Την ημέρα της εκπλήρωσης της ευχής, ο Μ. μας ήταν απομονωμένος σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, για να μη χαλάσει η έκπληξη. Η μαμά του ήταν η κατάσκοπός μας, και μας ενημέρωνε για το καθετί. ΌΛΑ ήταν έτοιμα και περίμεναν με αγωνία το παιδί μας για να μπει και επιτέλους να το δει!

Η αντίδρασή του μόλις μπήκε στο νέο του δωμάτιο και αντίκρισε τη δουλειά που είχε γίνει ήταν απερίγραπτη. Όσο εμείς περιμέναμε έξω για να του δώσουμε λίγο χρόνο να το επεξεργαστεί μόνος του, ακούγαμε σφυρίγματα και φωνές ενθουσιασμού. Εκείνη ήταν και η στιγμή που ανακουφιστήκαμε, και προχωρήσαμε προς τον χώρο του για να μοιραστούμε όλα τα συναισθήματα μαζί του. Αν και ένα παιδί που στην πρώτη μας επικοινωνία ήταν κλειστό και δε μίλαγε πολύ, τώρα ήταν λαλίστατος και χαμογελούσε όλη μα όλη την ώρα! Δε θα μπορούσε η μέρα μας να κλείσει καλύτερα! Η φωτογράφος είχε τρελαθεί μαζί του καθώς τον έβγαζε συνεχώς φωτογραφίες. Είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφος!

Η μέρα μας τελείωσε με υπέροχα συναισθήματα: χαρά, γαλήνη και εσωτερική δύναμη που ξεπερνά καθετί άλλο.

Τα λόγια του είναι αυτά που κρατάμε και παίρνουμε μαζί μας στις αποσκευές μας: «Απόψε θα κοιμηθώ στον παράδεισο! Δεν περίμενα ότι πραγματοποιούνται τέτοια όνειρα!»

θερμά την εταιρεία MYTILINEOS για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Νικόλα Ελένη, Αναγνωστοπούλου Μαρίνα-Αστάρτη

τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, IKEA, Vitex, Χαλιά ΑΙΩΝ 1922, Cosmos Sport, Γυψοπλακ, ΚΕΝΤΙΑ, Candle Light, MyIkona, Εύα Ζαχαροπλαστείο, Vinyl Clothing, Skalidis Sports, Fotistika4u, Intralink

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!