Τον Νικόλα τον συναντήσαμε για πρώτη φορά στο σαλόνι του ξενώνα που φιλοξενούνταν. Ένας έφηβος, σωστό παλικάρι! Αυτό όμως που μάς κέρδισε ήταν τα μάτια του… Η μελαγχολία στο βλέμμα του μάς συγκίνησε και μάς πείσμωσε ταυτόχρονα. Στόχος μας έγινε να καταφέρουμε να δούμε ένα χαμόγελο να ανθίζει διάπλατο στα χείλη του! Ήταν ολοφάνερο ότι του έλειπαν οι φίλοι του. Του έλειπαν οι ξέγνοιαστες στιγμές στο σπίτι, στο σχολείο, στο γήπεδο.

Ο υπολογιστής που ευχήθηκε να αποκτήσει θα τον «μετέφερε» κατά κάποιον τρόπο από τον κόσμο του νοσοκομείου, πίσω στο σπίτι και τη γειτονιά του. Στην παρέα του και στην ξεγνοιασιά της ηλικίας του.

Η ημέρα της εκπλήρωσης ήταν γεμάτη γρίφους και εκπλήξεις για τον Νικόλα! Αυτό που σχεδίασαν οι νεράιδες του συνωμοτικά και σε συνεργασία με τους γονείς και τους φίλους του, ήταν να κάνουν όλοι ένα πολύωρο ταξίδι για χάρη του κολλητού τους! Να έρθουν ώστε να βρεθούν κοντά του και να μοιραστούν την ημέρα της χαράς του! Να μπορέσουν να τον δουν και πάλι να χαμογελά και να αισθάνεται ευτυχισμένος!

Η συνάντηση με τους αγαπημένους φίλους του ήταν πολύ συγκινητική! Κρυμμένοι μέσα στο πούλμαν που τους μετέφερε εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του. Τρελάθηκε από τη χαρά του (και που να ήξερε ότι δεν τους είχε δει όλους ακόμα!) και αμέσως ξεκίνησε ο «αγώνας» για την ανακάλυψη του υπολογιστή του. Μεταφέρθηκαν σε ένα τέλειο escape room και έζησαν μια πρωτόγνωρη και φανταστική εμπειρία λυσίματος γρίφων που, εν τέλει τους αποκάλυψαν τις συντεταγμένες που θα τους οδηγούσαν σε ένα άλλο μέρος στο χάρτη. Χωρίς να χάσουν χρόνο, επιβιβάστηκαν στο πούλμαν και βρέθηκαν εκεί. Εκεί, όπου το όνειρο του Νικόλα να αποκτήσει αυτό που τόσο πολύ επιθυμούσε, θα γινόταν πραγματικότητα!

Κι όμως οι εκπλήξεις δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμα! Τα ανιψάκια του, που είχε τόσο καιρό να δει και ήταν κι εκείνα μέσα στο κόλπο, εμφανίστηκαν πετώντας ψηλά μπαλόνια που δημιούργησαν μία ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα. Βλέπετε, η νεράιδα του Νικόλα είχε αποφασίσει να τον έχει σε εγρήγορση με συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές! Έτσι, του δόθηκε ένα κλειδί μαζί με την οδηγία να κατέβει στον κάτω όροφο. Εκεί τον περίμεναν υπομονετικά 2 ακόμα αγαπημένοι φίλοι, που είχε πολύ καιρό να συναντήσει, και μαζί τους είχαν πολλά πακέτα δώρων, μεταξύ άλλων την ειδική gaming καρέκλα γραφείου, την εμφάνιση της αγαπημένης του Barcelona και φυσικά, τελευταίο και καλύτερο, τον υπολογιστή!

Αποστολή εξετελέσθη! Η μελαγχολία είχε χαθεί από το βλέμμα του και το χαμόγελο που τόσο πολύ λαχταρούσαμε να δούμε, επιτέλους φώτισε το πρόσωπο του Νικόλα μας!

 

Δείτε εδώ το γράμμα που μας έστειλε ο μπαμπάς του Νικόλα

Image result for καρδια Χωρίς τους εθελοντές μας Μ. Μωρίκη, Γ. Καρβουνάς, Φ. Πολίτη, Μ. Αντωνίου και Φ. Ελεκίδου τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!

Image result for καρδια Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών για την πολύτιμη συμβολή και τις τόσο δημιουργικές ιδέες για την οργάνωση μιας ξεχωριστής ευχής για τον Νικόλα μας!

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: ΠΛΑΙΣΙΟ, MTT Events, Cocoon Catering, Έφη Σεφερλή (τούρτα Barcelona), Γιώργος Σανταμούρης (φωτογραφίες)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).