Η σπάνια ασθένεια τού Νικόλα έχει περιορίσει πολύ την αυτονομία και την κινητικότητά του. Όμως πρόκειται για ένα παιδί με πάρα πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα, που οι περιορισμοί δεν του ταιριάζουν! Το μοναδικό πράγμα που λαχταρά είναι η αυτονομία του! Θέλει να μπορεί επιτέλους να κάνει μόνος του τα μαθήματά του, να περιηγείται στο διαδίκτυο και να παίζει παιχνίδια, χωρίς να χρειάζεται να στηρίζεται στους γύρω του! Έτσι, κατευθείαν μόλις μας γνώρισε, μας ζήτησε το μοναδικό πράγμα που θα μπορέσει να του τα χαρίσει όλα αυτά: ένα laptop με PCEye! Το PCEye πρόκειται για μια μικρή λωρίδα που τοποθετείται στον υπολογιστή και σαν σκάνερ σκανάρει τα μάτια του παιδιού και δίνει τις εντολές για να λειτουργήσει ο υπολογιστής. Ο Νικόλας ονειρευόταν να το αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια!

Είχαμε ετοιμάσει την ημέρα που ο Νικόλας μας θα κέρδιζε επιτέλους την αυτονομία του πολύ προσεκτικά. Φτάσαμε από νωρίς στο σπίτι του, φορτωμένοι με πολλά, πάρα πολλά δώρα. Μόλις είδε όλα αυτά τα τυλιγμένα κουτιά, πραγματικά δεν μπορούσε να κρατηθεί! Τον βοηθήσαμε να τα ανοίξει όλα ένα-ένα και, μόλις ανοίξαμε το λάπτοπ που τόσο περίμενε, ο εντυπωσιασμός στα μάτια του φάνηκε κατευθείαν! Αφού έκανε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ο τεχνικός και του έδειξε τον τρόπο χρήσης, ο Νικόλας δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να το μάθει! Ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί ευθύς αμέσως κι έβαλε και το αγαπημένο τους τραγούδι να παίξει στο Ίντερνετ – ΜΟΝΟΣ του!

Οι γονείς του, ανακουφισμένοι που ο γιος τους θα μπορεί πλέον να ανταπεξέρχεται μόνος του στις υποχρεώσεις, αλλά και τις επιθυμίες του, δεν έκρυψαν στιγμή τη χαρά και τη συγκίνησή τους. Η μητέρα του, συγκινημένη, μας έλεγε πόσο υπέροχα ήταν όλα και μας ευχαριστούσε για όλα τα δώρα που πήγαμε και κυρίως… για τη χαρά που δώσαμε στο παιδί της!

Ο Νικόλας μάς εξέφρασε το δικό του «ευχαριστώ», βάζοντας 10 στα 10 την ευχή του και λέγοντάς μας πόσο ευτυχισμένο τον έκανε το καινούριο του λάπτοπ…

θερμά τη Mikel Coffee Company για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Σοφία Καραπουλουτίδου, Κατερίνα Μπαντόγια

τους χορηγούς σε είδος: Κωτσόβολος, Thessaloniki PC, Bitdefender, Παναγιώτης Μηνάς, ζαχαροπλαστείο Bread, Pepper Street Food, MyIkona, Craftbox

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!