Εύχομαι να αποκτήσω ένα μικρό παιδότοπο στο δωμάτιό μου – Νικόλας, 3, οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία

Τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητα του Νικόλα άλλαξε εντελώς. Αντί για την παιδική χαρά βρέθηκε να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα και στο νοσοκομείο, μακριά από το σπίτι του και ό,τι του ήταν οικείο. Κι όμως, ο υπέροχος μικρούλης μας, δεν έχασε στιγμή το χαμόγελό του, την αστείρευτη ενέργεια που χαρακτηρίζει κάθε τρίχρονο και την όρεξή του για παιχνίδι!

Όταν πήγαμε στον ξενώνα όπου φιλοξενούνται, συναντήσαμε ένα γλυκύτατο, δραστήριο, κοινωνικότατο αγοράκι και μια πολύ δεμένη οικογένεια!

Ο Νικόλας μάς κέρδισε από την πρώτη στιγμή! Παρ’ όλο που ο διάλογος λόγω της ηλικίας του ήταν πιο περιορισμένος, μέσα από τα παιχνίδια και τον τρόπο που εκφραζόταν ήταν ολοφάνερο ότι αυτό που του είχε λείψει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήταν το ανέμελο παιχνίδι, αυτό που συνοδεύεται από πολλές τρέλες και κάνει κάθε τρίχρονο παιδάκι να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Αυτό ήταν που ήθελε μέσα από την καρδούλα του και αυτό θελήσαμε να επαναφέρουμε στη ζωή του· και πιο συγκεκριμένα, στο δωμάτιό του!

Καθώς του αρέσουν πολύ οι «παιχνιδότοποι», όπως τους αποκαλεί, οι νεράιδες μαζί με τους μάστορες έπιασαν δουλειά ώστε το δωμάτιο του να μεταμορφωθεί στον ολόδικό του χώρο παιχνιδιού! Έφεραν τσουλήθρα, έφτιαξαν μια τέλεια κατασκευή για να παίζει και γέμισαν το χώρο με παιχνιδάκια, χρώματα και εικόνες, όλα σχετικά με τους αγαπημένους του Πιτζαμοήρωες!

Με το που μπήκε (τρέχοντας!) ο Νικόλας στο δωμάτιό του και αντίκρισε τη μεγάλη κατασκευή, προς στιγμήν πάγωσε και τα ματάκια του είχαν γίνει πελώρια από την έκπληξη. Και μόλις του εξηγήσαμε ότι το είχαμε φτάξει για εκείνον και ότι πλέον θα το έχει για πάντα εκεί, στο δωμάτιό του, τρελάθηκε από τη χαρά του! Σκαρφάλωσε πάνω, μαζί με την αγαπημένη αδελφούλα του και άρχισαν να παίζουν!

Ο Νικόλας δεν είχε μάτια για κανένα άλλο δώρο από αυτά που του είχαμε πάρει. Χάσαμε το μέτρημα στις φορές που έκανε πάνω-κάτω την τσουλήθρα, καταλήγοντας πάντα με μια «βουτιά» μέσα στα πολύχρωμα μπαλάκια. Οι χαρούμενες παιδικές φωνές και τα γέλια ηχούσαν σε όλο το σπίτι! Οι γονείς του ήταν εμφανώς συγκινημένοι και έλεγαν συνεχώς ότι αυτός ο μικρός παιδότοπος, θα χάριζε και πάλι στο αγοράκι τους αυτό που του έχει λείψει περισσότερο! Μιας και δεν είναι σε θέση ακόμα να βγει έξω για να παίξει, με αυτόν τον τρόπο, το παιχνίδι ήρθε σε αυτόν!

Image result for καρδια Ευχαριστούμε θερμά την Bwin για την υιοθεσία της ευχής! Image result for καρδια

Χωρίς τους εθελοντές μας Μ. Αναγνωστοπούλου, Γ. Καρβουνά και Β. Γιαννακοπούλου, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: Homepraktika, Hotel Telis, IKEA, Planotech Junior, Sticky, Vitex, Αρτοποιεία Μπομποτσιάρης, Ζαχαροπλαστείο Fresh Αιγίου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).