Εύχομαι να γνωρίσω τον Παύλο Καστανά – Νικόλας, 7, οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία

«Ήταν όλα ΤΕΛΕΙΑ!!!» αναφώνησε ο Νικόλας όταν τον ρωτήσαμε για την ευχή του. Ένα 7χρονο παιδί που μας εξέπληξε από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε, με τα ενδιαφέροντά του και τις γνώσεις του. Ο Νικόλας έχει πάθος με το διάστημα και αρχικά είχε ζητήσει να του φτιάξουμε ένα space camp στην αυλή του. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι δεν θα ήταν αληθινό camp προετοιμασίας αστροναυτών και δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικός αστροναύτης μέσω αυτού, αποφάσισε ότι προτιμούσε να αλλάξει την ευχή του.

Πάντα συνεπής στην αγάπη του για το διάστημα, ευχήθηκε να γνωρίσει τον αστροφυσικό που ανακάλυψε μόνος του και παρακολουθεί ανελλιπώς στο YouTube, Παύλο Καστανά, για να του λύσει τις απορίες που είχε και να συζητήσουν μαζί για μελλοντικές διαστημικές αποστολές. Μια ασυνήθιστη, για παιδί αυτής της ηλικίας, ευχή! Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες οι γνώσεις του μικρού για το συναρπαστικό κόσμο του διαστήματος. Έτσι, λοιπόν, η νεράιδα του ξεκίνησε τις ετοιμασίες, προκειμένου να του ικανοποιήσει την επιθυμία με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Νικόλας με την οικογένειά του ταξίδεψαν στην Αθήνα και την επόμενη μέρα το πρωί χτύπησε την πόρτα του υπέροχου σπιτιού όπου έμεναν, ο Παύλος Καστανάς. Και δεν πήγε μόνος του… είχε μαζί του κι ένα καταπληκτικό αντίγραφο του Apollo 11, της Lego, το οποίο συναρμολογημένο φθάνει το ένα μέτρο ύψος! Και, φυσικά, του έφερε και δώρα με το σήμα του καναλιού του στο YouTube, το Astronio. Μια έκπληξη όμως υπήρχε για το νέο φίλο του και από την πλευρά του μικρού μας αστροφυσικού! Του χάρισε ένα μπλουζάκι όπου ήταν τυπωμένο «ο Παύλος συναντάει το Νικόλα» ενώ και ο Νίκος είχε αντίστοιχο, που έγραφε «ο Νικόλας συναντάει τον Παύλο».

Η οικειότητα και η άνεση που είχαν μεταξύ τους συζητώντας σε επιστημονικό επίπεδο ήταν καταπληκτική! Περιηγήθηκαν στον εντυπωσιακό κόσμο του διαστήματος μέσα από τον προσωπικό  υπολογιστή  που είχε φέρει μαζί του ο κύριος Καστανάς. Πλανήτες, νεφελώματα, κομήτες, μετεωρίτες, ήλιος, μαύρες τρύπες, συγκρούσεις, εκρήξεις, περίεργα ονόματα και αριθμοί εναλλάσσονταν στην οθόνη  σε περίεργες συνθέσεις  που  επέλεγε να δημιουργεί ο Νικόλας, προσπαθώντας να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα και φωνάζοντας «σουπερνόβα!» κάθε φορά που με επιτυχία προκαλούσε μία καταστροφή!

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν όλοι μαζί το Ευγενίδειο Ίδρυμα και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους, απόλαυσαν σε ιδιωτική προβολή ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή στο σύμπαν. Ο Νικόλας ήταν ενθουσιασμένος, μαγεμένος θα λέγαμε!

Μετά την επίσκεψη στο Πλανητάριο, ακολούθησε γεύμα, όπου ο Νικόλας συνέχισε να ανταλλάσσει απόψεις με τον κύριο Καστανά. Για το μικρό μας φίλο, όμως, η μέρα δεν είχε τελειώσει… Ακολούθησε μία επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο  στο Θησείο, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και έμαθε για το μηχανισμό των Αντικυθήρων και τα επιτεύγματα του ανθρώπου σε βάθος χρόνου. Την επόμενη μέρα τον περίμενε η τελευταία έκπληξη, που ήταν η επίσκεψη στο νεοσύστατο Μουσείο Μετεωριτών. Πήρε κι άλλα δώρα και γεμάτος πλέον από ένα απίστευτο ταξίδι στον κόσμο του σύμπαντος που τόσο αγαπάει, αναχώρησε με την οικογένειά του για να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Τον αποχαιρετήσαμε από μακριά, γιατί αν τον κλείναμε στην αγκαλιά μας, μπορεί και να μην τον αφήναμε να φύγει ποτέ! Κρατάμε ως φυλαχτό το τεράστιο 11 με το οποίο βαθμολόγησε  την ευχή του αφού το 10! του φαινόταν λίγο, και τον ανακηρύσσουμε μέντορά μας στην αστροφυσική!

Ευχαριστούμε πολύ τον Παύλο Καστανά για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εκπλήρωση της ευχής του Νικόλα!

Ευχαριστούμε τo CLC TEST PREPARATION CENTER για την υιοθεσία της ευχής

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας για την πολύτιμη προσφορά τους: Φανή Πολίτη, Σωτήρης Κώτσης  

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς σε είδος: Aegean Airlines, Blue Rent a Car, Ευγενίδειο Πλανητάριο, Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών, Typomplouzakia, εστιατόριο La Pasteria, ΓΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ» ιδιοκτήτρια της αλυσίδας των  ζαχαροπλαστείων «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑam

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).