Μα ποιος δεν χαμογελά βλέποντας αυτή τη γλυκιά ευτυχισμένη φατσούλα; Ποιος υποψιάζεται μέσα από αυτό το γέλιο, τα πολλαπλά προβλήματα του Νούρντι και της οικογένειάς του;

Ο Νούρντι με την οικογένεια του έφυγαν από τη χώρα τους, γιατί ο πόλεμος τους ανάγκασε. Έχαναν δικούς του ανθρώπους καθημερινά, κινδύνευαν. Έπειτα από πολλά δεινά και μεγάλη ταλαιπωρία, έφτασαν στην Ελλάδα για να καταφέρουν να ζήσουν. Πρόκειται για μία 5μελη οικογένεια με 3 παιδιά, εκ των οποίων τα 2 αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι ιδανικές, ενώ υπάρχει σοβαρή δυσκολία επικοινωνίας λόγω της γλώσσας, για τις καθημερινές ανθρώπινες επαφές. Πόσο μάλλον για τα ιατρικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των γιατρών για τη θεραπεία του Νούρντι… Η οικογένεια παρόλο που παλεύει με αξιοπρέπεια, πολύ δύσκολα χαμογελά.

Ο μικρός Νούρντι έχει υποστεί σε πολλούς περιορισμούς από τους γιατρούς όπως το να μην έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά (ανεξαρτήτως covid). Αγναντεύει από το παράθυρό του τα άλλα παιδιά στο πάρκο να παίζουν, να κάνουν ποδήλατο, να γελούν και να τρέχουν, μα εκείνος δεν μπορεί. Συχνά κλαίει, ακόμα και χωρίς λόγο, γιατί το ένστικτο του παιδιού μέσα του επαναστατεί.

Μια μέρα παρατήρησε στο διπλανό δωμάτιο του νοσοκομείου ότι ο φίλος του έπαιζε με ένα χειριστήριο στην τηλεόραση. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς ήταν αυτό, όμως όταν τον συναντήσαμε, με την πολύτιμη βοήθεια μεταφραστή, μας περιέγραψε τι ήταν αυτό που ήθελε: να μπορεί και εκείνος να γελάει και να παίζει σαν τον φίλο του στο νοσοκομείο.

Η σκέψη του ήταν στις ατέλειωτες ώρες κλεισούρας τόσο του νοσοκομείου, όσο και του σπιτιού. Η διέξοδός του όπως του εξηγήσαμε ονομαζόταν παχινιδομηχανή… ή αλλιώς Playstation! Έτσι, ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε ένα μαγικό ταξίδι για την εκπλήρωση της ευχής του…

Οι νεράιδες φρόντισαν τα πάντα και με χαρά ήρθε η ημέρα που ο Νούρντι θα έπαιζε με τα αδέλφια του με όλη του την ψυχή. Μια επίσκεψη σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας, ήταν αυτό που θα εξασφάλιζε στον Νούρντι, για πρώτη φορά στα 4 χρόνια του,  να νιώσει ΠΑΙΔΙ! Αλογάκια, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, ρόδα, ελεφαντάκια – πόσα μα πόσα παιχνίδια υπάρχουν αλήθεια! Δεν είχε ιδέα, αλλά και δεν δίστασε στιγμή. Έτρεχε εκστασιασμένος από παιχνίδι σε παιχνίδι μαζί με τα αδέρφια του και γέλαγε με τη ψυχή του!

Μετά από 4 ώρες ασταμάτητου παιχνιδιού και αφού έφαγε κάτι για να πάρει δυνάμεις, έφτασε η ώρα για την μεγάλη του ανταμοιβή: το Playstation συνοδευόμενο από μια τηλεόραση! Ο μικρός μας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι νεράιδες έλεγαν αλήθεια. Αφήστε που έχουν φέρει δώρα και για τα αδέλφια του και μπισκότα και λιχουδιές και τούρτα και και και… Ο Νούρντι γελούσε χωρίς όρια, χοροπηδούσε, πόσο αγαπάει τις νεράιδες  του! Του θύμισαν ότι είναι παιδί και ότι όλα τα όνειρα, ακόμη και τα πιο μεγάλα και τα πιο άπιαστα, μπορούν να βγουν αληθινά!

Βάλσαμο στη ψυχή μας τα λόγια φίλης της οικογένειας μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε… «Eίναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που είδα παιδί τόσο χαρούμενο! Γνωρίζω τον Νούρντι μήνες, ποτέ δεν είχα δει φωτισμένο το πρόσωπο του με τόση χαρά και ελπίδα. Έχει περάσει μια εβδομάδα από την ημέρα της ευχής του και ακόμα χαμογελάει. Είναι άλλο παιδί, δεν έχουμε λόγια να σας ευχαριστήσουμε!»


θερμά την εθελοντική μας ομάδα Make-A-Wish Cookie για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Κοντογιαννίδου Νικολέτα, Ελένη Καλαντζή

τους χορηγούς σε είδος: Sony Hellas , Allou!Fun Park, Everest, Μyikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)