Άφησε τη θάλασσα να σε απελευθερώσει…

Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το μότο του δικού μας ιστιοπλόου! Η ευχή του, μία και μοναδική… Να ταξιδέψει στις αγαπημένες του Σποράδες με ιστιοπλοϊκό.  «Μου έχει λείψει η επαφή με τη θάλασσα, θέλω να νιώσω ελεύθερος,  ταξιδεύοντας με σύμμαχο τον καιρό» αυτό μάς είπε και αμέσως το όνειρό του, έγινε και η δική μας μεγαλύτερη επιθυμία για εκείνον.

Όσο διάστημα οργανώναμε την ευχή του, περιμένοντας να φτάσει το καλοκαίρι, ένα πράγμα επαναλάμβανε συνεχώς, κάθε φορά που μιλούσαμε: «Άντε πότε θα περάσουν οι μέρες και οι μήνες να πραγματοποιηθεί η ευχή μου! Ανυπομονώ! Αυτή η χρονιά θα είναι η καλύτερη της ζωής μου, αφού επιτέλους το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα! Η ευχή μου… Αυτή η υπέροχη ευχή!»

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αντίδρασή του όταν τον ενημέρωσα ότι πλέον είχαμε μπει στην τελική ευθεία και σε ένα μήνα θα έφτανε η στιγμή να σηκώσουν άγκυρα! «Δεν το πιστεύω! Άντε να περάσουν γρήγορα οι μέρες να βρεθώ πάνω στο ιστιοπλοϊκό, να δω αυτά τα υπέροχα νερά να εξερευνήσω νέες θάλασσες!»

Το παλικάρι μας έφτασε στη Σκιάθο για να επιβιβαστεί στο σκάφος το οποίο θα τον φιλοξενούσε τις επόμενες ημέρες. Ένα τεράστιο χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό του μόλις αντίκρυσε το πλήρωμα και το σκάφος, πάνω στο οποίο κυμάτιζε η σημαία που είχε φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτόν. Βίρα την άγκυρα και το ταξίδι ξεκίνησε.

Ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει, λες και ήταν κινήσεις που έκανε καθημερινά σε όλη του τη ζωή! Βοηθούσε συνεχώς τον καπετάνιο, ρωτούσε για να μαθαίνει, καθόταν και ψάρευε και φυσικά πήρε στα χέρια και το τιμόνι του ιστιοπλοϊκού βρίσκονταν στα ανοιχτά. Γύρισε τα νησιά των Σποράδων και γνώρισε μέρη και θάλασσες, διασκέδασε, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό και έζησε εμπειρίες και που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά και το μυαλό του!

Λίγο πριν χαράξουν πορεία για την επιστροφή, μία ακόμη έκπληξη τον περίμενε. Μία τούρτα έφτασε καταμεσής της θάλασσας στη Σκόπελο, φτιαγμένη για εκείνον μόνο με τα υλικά που μπορούσε να φάει, για να ολοκληρωθεί γλυκά η ευχή του!

Και όπως όλα τα ωραία, το υπέροχο ταξίδι τέλειωσε. Ο Ν. γύρισε στην πόλη του, αλλά άφησε την καρδιά του πίσω, εκεί κάπου στις Σποράδες, εκεί όπου ευχόταν με όλη του τη δύναμη να επιστρέψει! «Αν μπορούσα να ξανακάνω ευχή θα ήταν ακριβώς η ίδια… Ήταν όλα υπέροχα, τρελάθηκα! Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έζησα, αυτό που κάνατε για μένα. Να σάς έχει ο Θεός καλά, να συνεχίσετε να χαρίζετε αυτές τις ξεχωριστές εμπειρίες στα παιδιά και να πραγματοποιείτε τις ευχές τους!»

Ν. σε ευχαριστούμε που μάς έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε! Ευχόμαστε η ζωή σου να είναι χωρίς φουρτούνες από εδώ και μπρος και να έχεις πολλές ευκαιρίες για να ταξιδεύεις σε ήρεμα νερά.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας: Μουντζούρη Ευδοκία, Γιώτη Χριστίνα

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς σε είδος: Κiriacoulis, Aegean Airlines, Meltemi Boutique Hotel, Make-A-Wish Cookie

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).