Ο 16χρονος έφηβός μας, άλλαξε αρκετές φορές γνώμη προσπαθώντας να βρει ποια είναι η μεγαλύτερη επιθυμία του, τι ήταν αυτό που θα του έδινε δύναμη και θα αποτελούσε μια συγκλονιστική εμπειρία ζωής. Ανάμεσα σε διάφορες σκέψεις που έκανε, η μεγάλη αγάπη του για το διάστημα υπερίσχυσε και κατέληξε ότι αυτό που θα επιθυμούσε περισσότερο είναι να επισκεφθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και να παρακολουθήσει την έκθεση Space Exhibition για να μάθει τα πάντα για το διάστημα.

Έτσι κι έγινε φυσικά! Ταξίδεψε μαζί με την οικογένειά του στο βροχερό Λονδίνο και ρούφηξε κάθε στιγμή αυτού του ταξιδιού, χωρίς να τον πτοεί καθόλου ο καιρός. Πέρασε πολλές ώρες στην έκθεση, θαυμάζοντας το τεράστιο και ακριβές αντίγραφο του φεγγαριού. Αυτό το μοντέλο έξι μέτρων διαθέτει σχολαστικά λεπτομερή απεικόνιση της NASA για τη σεληνιακή επιφάνεια, το φεγγαρόφωτο και ένα εξελισσόμενη ηχογράφημα. Έλαβε μέρος στις ειδικές επί μέρους εκθέσεις και δραστηριότητες σχετικά με το διάστημα, το σύμπαν και τα μυστήρια του. Εξερεύνησε τις συλλογές των μετεωριτών γεμάτων με πολύτιμους λίθους, των εξωγήινων δειγμάτων και των διαμαντιών stardust που ήταν παλαιότερα από το ηλιακό μας σύστημα. Έτσι έγινε και ο ίδιος κομμάτι μιας διαγαλαξιακής συνάντησης. Φυσικά, η επίσκεψή του δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του περιπλανήθηκαν αρκετά στο Λονδίνο, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές και τα άλλα αξιοθέατα.

Από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο, και από εκεί στο… διάστημα. Μια διαδρομή καθόλου συνηθισμένη. Ένα μαγικό ταξίδι που μόνο οι νεράιδες μπορούν να πραγματοποιήσουν. Η ευχή του εκπληρώθηκε και έτσι διαγαλαξιακά γέμισε τις μπαταρίες του, έλυσε όλες τις απορίες του και μαζί με την οικογένεια του γύρισε πίσω γεμάτος εμπειρίες και διαστημικές πληροφορίες που θα τον συντροφεύουν παντοτινά. Όταν η νεραιδόσκονη αναμιγνύεται με στοιχεία από την καρδιά των αστεριών, μόνο φως και ζεστασιά μπορούν να φέρουν στην ζωή ενός παιδιού.

τους εθελοντές: Μάρθα Οικονομίδου

τους χορηγούς σε είδος: Blue Rent a Car

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)