Ο Παναγιώτης, στην αρχή, ήταν λίγο αναποφάσιστος για την ευχή του. Ήθελε να το σκεφτεί καλά, να ψάξει βαθιά μέσα του και όταν θα ήταν πλέον σίγουρος, να μας πει τη βαθύτερή του επιθυμία. Εκείνη που θα έφερνε το νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Αρχικά, ήταν τόσοι οι YouTuber που ήθελε να συναντήσει. Όμως, το ξανασκέφτηκε. Δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε. Μετά από πολλή σκέψη, το βρήκε: ένας υπολογιστής gaming! Θα μπορούσε να βλέπει και τους αγαπημένους του YouTuber και να εξασκηθεί στα παιχνίδια που παίζουν και οι ίδιοι.

Συναντηθήκαμε με τον Παναγιώτη στον χώρο, όπου φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες για τις θεραπείες του. Ήταν ενθουσιασμένος! Είχε φορέσει τα καλά του (την αγαπημένη του εμφάνιση του Ολυμπιακού) και το πιο μεγάλο χαμόγελό του. Η νεράιδά του ήθελε να παρατείνει την προσμονή του και του είπε ένα μικρό ψέμα: Ότι δεν ήταν εκείνη η ημέρα της ευχής του. Μία απογοήτευση φάνηκε στο βλέμμα του, αλλά η νεράιδα δεν πτοήθηκε. Ήθελε να δει την αντίδρασή του, όταν θα έβρισκε στο σπίτι τον υπολογιστή.

Τελικά, η απογοήτευση αντικαταστάθηκε και πάλι με ένα μεγάλο χαμόγελο. Ο Παναγιώτης απόλαυσε πολύ την εξόρμηση στο θρυλικό Αβέρωφ. Ένας αξιωματικός τον ξενάγησε σε όλο το πολεμικό πλοίο και σε σημεία του καραβιού που δεν μπαίνουν επισκέπτες: τις μηχανές, την καμπίνα του Κουντουριώτη, με τα παράσημα του και τις αυθεντικές στολές του. Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία!

Ο Παναγιώτης ήταν πολύ ομιλητικός, ευγενικός, με ωραία διάθεση. Είχε αποδεχθεί το «ψέμα» που του είχε πει η νεράιδα και είχε αποφασίσει να περιμένει όσο χρειαστεί. Αλλά όσο εκείνος διασκέδαζε με την οικογένειά του και το ξωτικό που τους συνόδευε, ένα άλλο σκανδαλιάρικο ξωτικό είχε «τρυπώσει» κρυφά μέσα στο σπίτι του και ετοίμαζε τον υπολογιστή του. Στην επιστροφή, έβλεπε το ξωτικό να μιλάει ψιθυριστά με τη μητέρα του και ρώτησε τον μπαμπά του τι μπορεί να κουβεντιάζουν τόση ώρα. Μήπως ετοίμαζαν κάτι;

Τελικά, η νεράιδα είχε δίκιο. Η αντίδραση του Παναγιώτη ήταν ανεκτίμητη! Άνοιξε την πόρτα και σάστισε. Ό,τι κρατούσε στα χέρια του ξαφνικά βρέθηκε στο πάτωμα. Έτρεξε στη σωρό από τα δώρα. Κάτι προσπαθούσε να μας πει, αλλά οι λέξεις είχαν κολλήσει. «Ό,τι καλύτερο», είπε τελικά. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι αυτές οι δύο απλές λέξεις μπορούσαν να ειπωθούν με τόση συγκίνηση. Αγκάλιαζε τον υπολογιστή, πατούσε τα πλήκτρα του και ακουμπούσε το κεφάλι του πάνω στο πληκτρολόγιο με στοργή. Άνοιγε ένα-ένα τα δώρα με ΤΟΣΗ χαρά και μόλις άνοιξε το δώρο με το αγαπημένο του παιχνίδι, το Fortnite, το δωμάτιο έγινε άνω-κάτω.

Ο μικρός μας έτρεξε στο ξωτικό και του έκανε μια σφιχτή, ζεστή αγκαλιά! Παρόλο που έτρεχε σαν σίφουνας με απίστευτη ενέργεια πάνω-κάτω στο δωμάτιο, το βλέμμα του είχε κάτι ήρεμο, γαλήνιο. Αυτός ο υπολογιστής θα σήμαινε πολλά για τον Παναγιώτη. Θα ήταν το φάρμακο της ψυχής του, ένα φάρμακο χωρίς παρενέργειες. Θα σηματοδοτούσε το νέο ξεκίνημα, ή αλλιώς… το RESTART του!

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την ευχή του Παναγιώτη

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Νατάσα Σηφάκη, Τάκης Σωτηρίου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ», Εστιατόριο Abra Ovata, Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Γιαλής Craft Box, Myikona

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!