Ένα ειδικό αμαξίδιο επιθυμούσε ο Παναγιώτης. Ένα ειδικό αμαξίδιο που θα βοηθούσε ολόκληρη την οικογένειά του. Οι νεράιδες του παρέδωσαν το αμαξίδιο σε προγενέστερο χρόνο, πριν την επίσημη ημέρα της εκπλήρωσης. Η πανδημία και ο Covid-19 δεν άφηναν την ευχή του να εκπληρωθεί νωρίτερα. Τα πράγματα ήταν επίφοβα τόσο για τον Παναγιώτη όσο και την οικογένειά του. Αλλά οι νεράιδες ήξεραν ότι χρειάζονταν το αμαξίδιο. Θα έκανε την μετακίνηση και τις βόλτες του Παναγιώτη πιο εύκολες, δίνοντας σε ολόκληρη την οικογένεια μια μεγάλη «ανάσα».

Μετά από μερικούς μήνες, που ο κίνδυνος και η έξαρση της πανδημίας είχαν εξασθενίσει, μιας μικρή γιορτή που σήμανε την επίσημη ημέρα της εκπλήρωσης διοργανώθηκε για τον Παναγιώτη! Φυσικά, η γιορτή παρέμεινε σε πολύ κλειστό περιβάλλον και οικογενειακό κύκλο.

Ο χώρος είχε στολιστεί με πολύχρωμα μπαλόνια και φιγούρες Μίκι Μάους, μια και είναι ο αγαπημένος του ήρωας κινουμένων σχεδίων. Όταν ήρθε ο Παναγιώτης, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, ξεναγήθηκε στον χώρο και αμέσως, ξεκίνησε το παιχνίδι. Χορός, τραγούδι, παιχνίδια με μπάλες και κορδέλες, πέταγμα μπαλονιών και πολύ γαργαλητό, αποτέλεσαν βασικά σημεία ανταπόκρισης κι επικοινωνίας με τον Παναγιώτη! Η μαμά του ήταν εμφανώς συγκινημένη, βλέποντας τη χαρά στα μάτια του νεαρού μας. Αντικείμενα με χρώματα, ήχοι και ποικίλες υφές, όπως πλαστικές μπάλες, κορδέλες, μαράκες, ντέφια και μπαλόνια έκαναν τον Παναγιώτη πολύ χαρούμενο.

Και έτσι, πολύ αυθόρμητα γεννήθηκε η ιδέα να βγούμε για περπάτημα! Πλέον, με το ειδικό αμαξίδιο, ήταν ευκολότερο για ολόκληρη την οικογένεια να απολαύσουν έναν περίπατο. Ο Παναγιώτης δεν θα έχανε καμία οικογενειακή στιγμή από εδώ και στο εξής και θα απολάμβανε κάθε βόλτα. Κάναμε, μάλιστα, στάση σε καταστήματα με φωτιζόμενα μουσικά παιχνίδια και εκείνος έδειχνε να ενθουσιάζεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι, φαινόταν πολύ χαρούμενος και ανταποκρινόταν σε κάθε δραστηριότητα που οργανώθηκε ειδικά για εκείνον!

Αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, κι εφόσον συγκεντρώθηκαν οι φίλοι της οικογένειας, ο Παναγιώτης, με τη βοήθεια της αδερφής του Στέλλας, έσβησε το κεράκι της τούρτας. Ο Παναγιώτης τίμησε διπλά το γλυκό και μας αντάμειψε με το συνεχές χαμόγελό του και τα δάκρυα χαράς της μαμάς του!

θερμά τους φίλους και συγγενείς της Ασπασίας Κουμλή, για τη συμβολή τους στην εκπλήρωση της ευχής!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Ζωή Χρηστάκη, Κωνσταντίνος Κοτζαμπασούλης

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Κ.Δ.Α.Π ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, Zisis Papoulias Photography, Craft Box, Myikona

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!