Εύχομαι να γίνω πιλότος – Παναγιώτης, 7, δυπλασία νεφρών

Ακούγοντας την ευχή του Παναγιώτη αναρωτήθηκα πως γίνεται ένα μικρό παιδί  να ξέρει ακριβώς τι θέλει. «Πιλότος της πολιτικής αεροπορίας θέλω να γίνω», είπε με ένταση και βεβαιότητα. Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις είχε κλείσει το έβδομο έτος της ζωής του.

Ιδιαίτερα ανυπόμονος και ενθουσιασμένος, μας έδειχνε συνέχεια πως απογειώνονται τα αεροπλάνα και με την ανακοίνωση της ευχής του περίμενε να γίνει απευθείας και η εκπλήρωση!

Σύμμαχός μας σε αυτή την όμορφη προσπάθεια η Aegean, μία αεροπορική εταιρεία με «μεγάλη καρδιά» και ξεχωριστούς ανθρώπους. Ο μικρός μας πιλότος ήθελε να πετάξει γρήγορα και έτσι θα γινόταν. Παρότι για την αεροπορική ήταν περίοδος υψηλής ζήτησης, τίποτα δε μας εμπόδισε για την εκπλήρωση της ευχής. Είχαμε τις απαραίτητες άδειες  και απεριόριστη όρεξη ώστε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι.

Ο Παναγιώτης ξύπνησε νωρίς εκείνη την Κυριακή. Έπρεπε να προετοιμαστεί για την πρώτη επίσημη πτήση του. Έβαλε τη στολή και το καπέλο του, πήρε τη βαλίτσα του και πήγε στο αεροδρόμιο. Εκεί τον περίμεναν φίλοι και φωτογράφοι, ώστε να απαθανατίσουν κάθε στιγμή. Φυσικά έκανε τους απαραίτητους ελέγχους πριν επιβιβαστεί ο κόσμος. Ο πύργος ελέγχου έδωσε το σήμα για εκκίνηση και ο μικρός μας πιλότος δε σταμάτησε να χαμογελά! Ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής του και ακόμη είχε πολλά να δει.

Προορισμός η όμορφη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος μας θα διανυκτέρευε εκεί για να ξεκουραστεί ώσπου να έρθει η ώρα της επιστροφής. Το ταξίδι δεν ήταν μεγάλο, αλλά οι εικόνες που «κέρδισε» ο Παναγιώτης και τα συναισθήματα που βίωσε ήταν μοναδικά. Εμπειρίες και όμορφες στιγμές γέμισαν τις σκέψεις του και την καρδιά του.

Ο νέος μας πιλότος είχε πτήση και την επόμενη μέρα. Ένα τεράστιο χαμόγελο γέμισε το προσωπάκι του και η καρδιά του φτερούγιζε δυνατά, πλημμυρισμένη από ένα γλυκό αίσθημα ανυπομονησίας. Έφτασε  νωρίς στο αεροδρόμιο έτοιμος για νέες «περιπέτειες». Επισκέφτηκε τον πύργο ελέγχου, επιβιβάστηκε σε ελικοφόρο και έκατσε περήφανος στη θέση του κυβερνήτη. Το πρόσωπό του έλαμπε. Η εκπαίδευσή του είχε ολοκληρωθεί και ήταν έτοιμος για νέους ορίζοντες.

Ο Παναγιώτης μας έμαθε πως είναι να «πετάς κόντρα στον άνεμο». Μας έμαθε ότι δε χρειάζεσαι φτερά για να πετάξεις μακριά από τις δυσκολίες, αλλά δύναμη ψυχής.

Καλές πτήσεις να έχεις κυβερνήτη Παναγιώτη!

Η νεράιδα σου,

Μαρία

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας: Φανή Πολίτη, Μαρίνα-Αστάρτη Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Καρβουνάς, Κωνσταντίνος Καρίκας

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς σε είδος: Aegean Airlines, Hotel Nikopolis

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).