Εύχομαι να πάω στο Παρίσι-Παρασκευάς,17, κυστική ίνωση

Ένας γλυκός, ονειροπόλος έφηβος, έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο όλο!

Ο Παρασκευάς είναι ένας γνήσιος ταξιδευτής. Όταν τον ρωτήσαμε τι επιθυμεί, η απάντηση ήρθε αυτόματα χωρίς ίχνος δισταγμού: «Αυτό που εύχομαι και επιθυμώ περισσότερο από όλα είναι να ταξιδέψω… να πάω στην πόλη του φωτός! Το Παρίσι». Είναι μοναδική εμπειρία να μπορείς να γνωρίσεις νέα μέρη, να ανοίξεις τους ορίζοντες σου μέσα από τη διαφορετικότητα των πολιτισμών, να γευτείς νέες κουζίνες και ιδιαίτερες συνταγές. Αυτή τη μοναδική εμπειρία περίμενε πως και πως ο Παρασκευάς.

Νεράιδες, ξωτικά, φίλοι και οικογένεια έβαλαν τα δυνατά τους για  να ζήσει ο Παρασκευάς μια εμπειρία μοναδική. Σε αυτό το ταξίδι φυσικά δεν θα ήταν μόνος: τα δύο ενήλικα αδέλφια του θα τον συντρόφευαν σε κάθε σημείο της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι βαλίτσες έτοιμες από καιρό και η περιπέτεια ξεκίνησε. Οι πρώτες εμπειρίες μεθυστικές. Στο αεροπλάνο, μη έχοντας ξαναταξιδέψει, χάζευε τα πουπουλένια σύννεφα. Αναλογιζόταν ότι ήταν η πρώτη του φορά στο εξωτερικό, η πρώτη του φορά σε μια διαφορετική χώρα. Η καθημερινότητα έμεινε μίλια μακριά.

Λεπτό δεν άφησε ο Παρασκευάς να πάει χαμένο. Ο χρόνος δεν πιστώνεται και εκείνος τον αξιοποίησε στο έπακρο. Επισκέφθηκε όσα περισσότερα μνημεία μπορούσε: Πύργος του Άιφελ, Κήποι του Λουξεμβούργου, Λούβρο, Τροκαντερό, Αψίδα του Θριάμβου, Μονμάρτη, Παναγία των Παρισίων και τόσα ακόμη. Η κούραση δεν είχε θέση σε αυτό το ταξίδι. Η όρεξη και η καλή διάθεση είχαν παραμερίσει όλα τα υπόλοιπα. Τίποτα δεν τον σταματούσε από το να δει,  να γευτεί, να  ανακαλύψει αυτή την τόσο ξεχωριστή πόλη.Επέστρεψε με γεμάτη την καρδιά του από αναμνήσεις. Ένα σωρό εικόνες τόσο ιδιαίτερες, τόσο σημαντικές. Τίποτα δεν μπορούσε να ξεχωρίσει, όλα ήταν μοναδικά και χαραγμένα στο μυαλό του.

Ο Παρασκευάς μας επισκέφθηκε κατά την επιστροφή του και μοιράστηκε μαζί μας όλες τις όμορφες στιγμές. Μας ταξίδεψε με τις περιγραφές του, μας μάγεψε με την ιστορία των μνημείων και μας συγκίνησε με την πίστη του στο όνειρο. Ευχόμαστε από καρδιάς η ζωή του όλη να είναι ένα ταξίδι, μοναδικό όπως εκείνος, ξεχωριστό όπως οι πολιτισμοί του πλάσης και ευτυχισμένο όσο ήταν εκείνος στο Παρίσι.

την εταιρεία Pharmathen για την υιοθεσία της ευχής!

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας: Βίκυ Διαμαντή, Κώστας Νίκου, Γιάννης Σολανάκης

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς σε είδος: Aegean, Airbnb, Holiday Inn, Olive Green Hotel

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).