Ο Πάρης αρνούνταν να πιστέψει πως υπάρχουν νεράιδες. Νόμιζε ότι κανείς δεν μπορούσε να εκπληρώσει ό,τι έκρυβε καλά μέσα στην ψυχή του. Όταν έφτασαν σπίτι του να τον γνωρίσουν, η γλυκύτατη μαμά του υποδέχτηκε τις νεράιδες όλο χαρά. Παρόλα αυτά, ο Πάρης δεν ήθελε στιγμή να κρατήσει το μαγικό νόμισμα που του έδωσαν. Το νόμισμα που κρύβει την υπόσχεσή τους ότι η βαθύτερη ευχή του θα εκπληρωθεί! Παρόλα αυτά, τους είπε την ευχή του. Ίσως να το έκανε και δοκιμαστικά: να δει εάν όντως είναι αυτές που λένε… εάν όντως εκπληρώνουν ευχές.

Καθώς οι μέρες περνούσαν, είχε αρχίσει να αποδέχεται την ιδέα και να σκέφτεται όλο και περισσότερο τον νέο του υπολογιστή. Ώσπου μια μέρα, δύο ξωτικά χτύπησαν την πόρτα του Πάρη. Τα δύο ξωτικά είχαν καλέσει και όλους του τους φίλους. Όλοι μαζί, μια μεγάλη παρέα πήγαν ξεκίνησαν για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ο Πάρης δεν το είχε επισκεφθεί ποτέ ξανά. Μια μικρή βόλτα ανάμεσα στα εξωτικά ζώα του Πάρκου αρκούσε για να «ξεδιπλωθεί». Μάλιστα, του δόθηκε και η ευκαιρία να ταΐσει μερικά από αυτά! Μία ευκαιρία που έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ένα χαμόγελο που δεν εξαφανίστηκε μέχρι το τέλος της ημέρας!

Σιγά-σιγά, είχε έρθει η ώρα για το σπίτι. Και μαντέψτε! Ο υπολογιστής που είχε ζητήσει ήταν εκεί, στο δωμάτιό του! Με ένα τεράστιο χαμόγελο, έκατσε στο γραφείο του. Πάτησε το μεγάλο κουμπί και σαν όνειρο που αρχίζει έτσι ξαφνικά, η οθόνη άναψε. Γνωρίζοντας ήδη από υπολογιστές, ο Πάρης ήξερε ακριβώς πού να σύρει το ποντίκι και να πάει τον κέρσορα. Οι γονείς και οι φίλοι του ήταν εκεί κοντά του και από τον νεραϊδόκοσμο τα ξωτικά μπορούσαν να δουν όλα του τα χαμόγελα! «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που εκπληρώθηκε η ευχή μου», είπε στις νεράιδες.

Εκείνη την ημέρα, ο Πάρης σαν να πίστεψε στη μαγεία, στις νεράιδες και κυρίως, στις ΕΥΧΕΣ. Έμαθε ότι δεν υπάρχει μάχη που, με λίγη πίστη και ελπίδα, να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πώς το καταλάβαμε; Από το αυθόρμητο χαμόγελό του. Μπορεί να το είδαμε πρώτη φορά εκείνη την ημέρα, αλλά δεν το είδαμε να σβήνει καθόλου!

«Τον είδαμε να χαμογελάει αυθόρμητα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο», μας είπε ο μπαμπάς του. Αυτό για εμάς, είναι αρκετό!

θερμά την κα Μαρία Αθητάκη για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Νατάσα Σιφάκη, Γιάννης Καρβουνάς

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Zoo Café, Απολλώνιον, Μεϊδάνης, Bitdefender Greece, Myikona, Craft Box

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: ΑΘΗΤΑΚΗΣ, Μ., – Μ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!