Εύχομαι να πάω στη Βαρκελώνη – Παύλος, 17, σάρκωμα Ewing

Μια πολύχρωμη, λαμπερή πόλη, που δε μοιάζει με καμιά άλλη στον κόσμο, φόρεσε τα καλά της και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της αναμονής για την νέα χρονιά που ερχόταν σε λίγες ώρες, υποδέχτηκε τον Παύλο. Έναν σπουδαίο νεαρό, με λαμπερό χαμόγελο και ζεστή καρδιά, η οποία χτυπούσε ευδιάθετα από την στιγμή που βρέθηκε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βαρκελώνη. Το τέλος της χρονιάς έμοιαζε μοναδικό, έτοιμο να αφήσει στο χτες τις άσχημες στιγμές και να γεμίσει φως ένα πιο αισιόδοξο αύριο.

Πρωτοποριακά κτίρια, συγκροτήματα μοντερνιστικών κτισμάτων, η παλιά πόλη γεμάτη με μνημεία, μεσαιωνικά παλάτια, έργα μεγάλων ζωγράφων, εντυπωσίασαν με τη μεγάλη γκάμα των τεχνοτροπιών τους από το πρώτο λεπτό τον Παύλο! Ο ανυπόμονος φίλος μας ξεκίνησε το ταξίδι εμπειρίας διασχίζοντας τη λεωφόρο Las Ramblas που έχει μήκος περίπου 1,2 χιλιόμετρα. Πρόκειται για την πιο κεντρική λεωφόρο στην καρδιά του κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα ζωηρό περίπατο στα καλύτερα δρώμενα της Βαρκελώνης. Εκεί που ο αυθεντικός χορός φλαμένγκο παίρνει σάρκα και οστά στο αυθεντικό Flamenco show.

Όταν όλη η πόλη είναι ένα μουσείο, είναι αδύνατο να μην εντυπωσιάσει έναν έφηβο. Και τις 4 ημέρες δεν σταμάτησε να περπατάει και να γεύεται τα αρώματα και τις εικόνες της πόλης. Εάν μπορούσε να μην κοιμηθεί καθόλου, ώστε να δει ακόμη περισσότερα, θα το έκανε!

Όσες φωτογραφίες κι αν έχεις δει, όσα βίντεο κι αν έχεις χαζέψει, τίποτε δε συγκρίνεται με το δέος που νιώθεις μόλις αντικρίσεις το απίθανο αρχιτεκτονικό κατόρθωμα του Antoni Gaudí, τη Sagrada Família. Από εκεί ο Παύλος πήγε στο πολύχρωμο πάρκο Γκουέλ, όπου η φύση και η αρχιτεκτονική συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία. Ο φίλος μας θαύμασε τη μοναδική θέα στην πόλη και στη συνέχεια επισκέφθηκε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης, την Casa Milà, γνωστή και ως La Pedrera.

Φυσικά από την περιήγησή του στη Βαρκελώνη δε θα μπορούσε να μην επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας Μπατλό με την απόκοσμη πρόσοψη. Όσο κι αν έψαξε στο σπίτι, δεν βρήκε ίσιους τοίχους. Τα πάντα είναι σκαλισμένα με τέτοιο τρόπο, που οι καμπύλες δημιουργούν την ψευδαίσθηση κυμάτων.

Μια τεράστια εμπειρία, μοναδική, που ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για τον μαχητή μας. Με όλη την πόλη στολισμένη απ’ άκρη σ’ άκρη, γεμάτη φωτάκια και μουσική στους δρόμους γέμιζε χαρά τον Παύλο! Παρέα με την μητέρα του και την καλύτερη του φίλη, δεν ήθελε να τίποτε περισσότερο, παρά μόνο να ζει για πάντα τις στιγμές αυτές μαζί τους στη Βαρκελώνη!

θερμά την εταιρεία ΧΑΒΑΚΗΣ για την μερική υιοθεσία της ευχής

τους χορηγούς σε είδος: Seasabelle The Hotel, Airbnb

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)