Ένα ατέλειωτο ταξίδι η ζωή της Ραφαέλας από την ημέρα που ανακάλυψε την ασθένειά της. Ένα  ταξίδι με άγνωστο προορισμό και μεγάλες ανατροπές. Μέσα σε μια μέρα, ξεριζώθηκε από τον όμορφο τόπο της, από το σπίτι της που είναι χτισμένο δίπλα σε ένα υπέροχο ποτάμι και βρέθηκε στην Αθήνα, στο νοσοκομείο, κλεισμένη στους 4 τοίχους ενός δωμάτιου. Εξετάσεις, θεραπείες, χειρουργεία, φόβος, μοναξιά, ανασφάλεια… Παρηγοριά και διέξοδο από τη δύσκολη καθημερινότητά της, έβρισκε μέσα από τη μουσική. Μοναδική της συντροφιά στην αρχή, η μελωδική φωνή του αγαπημένου της τραγουδιστή, Νίκου Βέρτη. Μαζί του, μέσα από τα τραγούδια του, συγκινήθηκε, γέλασε ξανά, χόρεψε… πέρασε μέρες και νύχτες ολόκληρες.

Αυτό που πάντα ονειρευόταν, ήταν να τον γνωρίσει από κοντά! Να βρεθεί δίπλα του, να του μιλάει κι εκείνος να ασχολείται μόνο μαζί της! Η ζωή μαζί με τις δυσκολίες, φέρνει και μικρές ή μεγάλες χαρές  και  έτσι η Ραφαέλα μας δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ! Παρά τις ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και εν μέσω προετοιμασίας για το άνοιγμα του νυχτερινού κέντρου όπου εμφανίζεται, ο Νίκος ανταποκρίθηκε άμεσα, και η συνάντηση με τη Ραφαέλα μπήκε στην πρώτη θέση στο πολυάσχολο πρόγραμμά του! Το κορίτσι μας έφτασε στην Αθήνα από την επαρχιακή πόλη όπου διαμένει μόνιμα, μόνο που αυτήν την φορά ήταν για κάτι που το ήθελε με όλη της την καρδιά και η αναστάτωση που αισθανόταν, έκρυβε μόνο ανυπομονησία και απίστευτη χαρά!  Ένα νέο κεφάλαιο, ένα νέο ταξίδι ξεκίνησε για εκείνη.

Το Σάββατο πριν την εκπλήρωση της ευχής της αφιερώθηκε στην προετοιμασία. Δύο εθελόντριες του Οργανισμού τη συνόδευσαν για να προμηθευτεί τα όμορφα ρούχα που είχε προσεκτικά επιλέξει από το διαδίκτυο. Ένα κολιέ, παπούτσια και τσάντα θα συμπλήρωναν την εμφάνιση της επόμενης ημέρας.

Η Κυριακή έφτασε και η Ραφαέλα έπρεπε να είναι ξεκούραστη για το βράδυ. Βλέπετε ήθελε να συναντήσει τον Νίκο Βέρτη, μα και να τον απολαύσει επί σκηνής όσο περισσότερο μπορούσε! Έφαγε καλά στην αγαπημένη της θεία, πήρε έναν απογευματινό υπνάκο και μόλις ξύπνησε την περίμενε μια ειδικός ομορφιάς: νύχια και ελαφρύ μακιγιάζ ήταν απαραίτητα για να αισθανθεί ότι θα είναι η πιο όμορφη της βραδιάςόχι ότι το χρειαζόταν, εδώ που τα λέμε!

Ντύθηκε προσεκτικά και όταν ήταν πανέτοιμη, οι εθελοντές μας κατέφθασαν για να τη συνοδεύσουν στο εστιατόριο του ΥΤΟΝ.

Το άγχος της Ραφαέλας για την επικείμενη συνάντηση ήταν μεγάλο, μα δεν επέτρεψε στον εαυτό της να την κυριεύσει. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, μόλις αντίκρυσε τον Νίκο, σηκώθηκε από τη θέση της και του έδωσε το χέρι της. Εκείνος, με την πρώτη καλησπέρα στην παρέα, έσπασε τον πάγο και έκανε τους πάντες στο τραπέζι να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.

Η ώρα που ακολούθησε ήταν ουσιαστική: η Ραφαέλα καλά προετοιμασμένη, είχε πολλές ερωτήσεις για τη ζωή του Νίκου. Μοιράστηκε μαζί του φωτογραφίες από τη ζωή της πριν το χειρουργείο και την ασθένεια, του μίλησε για το χωριό της και την οικογένειά της, την μεγάλη της αγάπη που είναι οι παραδοσιακοί χοροί, του σύστησε την ντροπαλή, αγαπημένη της εξαδέλφη που τη συνόδευε. Κι εκείνος μοιράστηκε μαζί της στιγμές από τη δική του ζωή, από τα χρόνια που ζούσε στην Ολλανδία και μέσα από  πολλές παρομοιώσεις και λαϊκές ρήσεις, τη συμβούλεψε για τη ζωή της και το μέλλον της.  Η απλότητά του και το ήθος του, την εντυπωσίασαν και την έκαναν να αισθανθεί σαν να βρισκόταν σε ένα ακόμη οικογενειακό δείπνο, από το οποίο το μόνο που έλειπε ήταν το… παστίτσιο που τόσο αγαπά.

Όταν πια ξεκίνησε το πρόγραμμα, η Ραφαέλα πήρε τη θέση της στο μπαλκόνι της σουίτας για να απολαύσει το υπερθέαμα. Τραγούδησε, χόρεψε, τράβηξε βίντεο και selfie και όταν πια εμφανίστηκε ο Νίκος στη σκηνή, κορυφώθηκε το όνειρό της. Ευτυχισμένη, γεμάτη και όπως πάντα ευγενική, όταν πια κουράστηκε, ζήτησε από  τους εθελοντές να αποχωρήσουν. Η ευχή της είχε εκπληρωθεί και εντυπωθεί για πάντα στο μυαλό της.

Τα πράσινα μάτια της φυλάκισαν για πάντα τις στιγμές που έζησε και η ψυχή της γέμισε με συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα είναι που θα της δώσουν δύναμη να συνεχίσει και να ξεχάσει. Να προχωρήσει στην ίαση της  ψυχής της, μαζί με του σώματός της.

τους εθελοντές μας: Αλεξάνδρα Ίτσιου

τους χορηγούς σε είδος: ΥΤΟΝ The Music Show, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)