Έχετε ακούσει ποτέ για τους αφανείς ήρωες; Ήρωες που μπορεί να μην γνωρίζουμε, αλλά είναι πάντοτε εκεί να μας προσέχουν και να μας προστατεύουν! Ήρωες που περνάνε τις δικές τους δυσκολίες και παλεύουν τον δικό τους αγώνα, όμως ποτέ δεν τα βάζουν κάτω, γιατί η δύναμή τους φτάνει εκεί που δεν φτάνει ο ανθρώπινος νους! Ένας τέτοιος ήρωας είναι και ο 5χρονος Ραφαήλ!

Όταν μεγαλώσει, ο Ραφαήλ θέλει να συνεχίσει να παλεύει. Μας μίλησε, όμως, για μάχες κάπως διαφορετικές… Μάχες με τις φλόγες! Το μεγαλύτερό του όνειρο είναι να γίνει πυροσβέστης. Έτσι, όταν νεράιδες και ξωτικά τον ρώτησαν τι είναι αυτό που εύχεται να αποκτήσει, ώστε να πάρει δύναμη να συνεχίσει τη δύσκολη μάχη του, ένα πράγμα είχε στο μυαλό του… Ένα πυροσβεστικό όχημα!

Βλέποντας το σθένος που έκρυβε μέσα του, οι νεράιδες θέλησαν να του χαρίσουν μια εμπειρία που όμοιά της δεν θα είχε ξαναζήσει. Κινητοποίησαν, λοιπόν, ολόκληρο το 1ο Σώμα Πυροσβεστικής της Θεσσαλονίκης, το οποίο έκανε τα αδύνατα δυνατά, για να ζήσει ο Ραφαήλ την εμπειρία μιας κατάσβεσης πυρκαγιάς στο έπακρο. Άλλωστε, είχαν απέναντί τους έναν μελλοντικό συνάδελφο. Λίγο αφότου κατέφθασε στον σταθμό, σειρήνες άρχισαν να ηχούν παντού και πλήθος πυροσβεστών άρχισε να τρέχει φωνάζοντας «Φωτιά!». Ο μικρός μας πυροσβέστης έβαλε την ειδική στολή του και η αποστολή ξεκίνησε! Με μια κίνηση πήδηξε με τους συναδέλφους του μέσα σε ένα πυροσβεστικό όχημα και κατευθύνθηκαν προς τη φωτιά.

Τότε, ο Ραφαήλ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των άλλων πυροσβεστών, άρπαξε τη μάνικα του πυροσβεστικού και την έστρεψε προς τον φλεγόμενο κάδο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά η φωτιά είχε σβήσει. Όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί πανηγύριζαν και επαινούσαν τον μικρό Ραφαήλ για το θάρρος και την ανδρείας του. Μετά την τεράστια επιτυχία του σαν εν δυνάμει επαγγελματίας πυροσβέστης, οι συνάδελφοί του τον ξενάγησαν σε ολόκληρο τον πυροσβεστικό σταθμό, εξιστορώντας του παράλληλα εμπειρίες και περιστατικά που είχαν βιώσει οι ίδιοι στις ώρες υπηρεσίας τους.

Ο δικός μας ήρωας, από την άλλη, με το που αντίκρισε το πυροσβεστικό του όχημα, φώτισε ολόκληρο τον σταθμό με το χαμόγελό του. Ο ενθουσιασμός του άφησε γονείς, φίλους και πυροσβέστες να τον παρακολουθούν με συγκίνηση να κάνει το πρώτο του βήμα προς το μεγάλο του όνειρο… προς το μέλλον του!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

θερμά τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Μαρία Καρακίτσιου, Σωτηρία Μπουρουλίδου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Motostuff.gr, Camshot Cinematography, Domino’s Pizza, Ζαχαροπλαστείο Sugarela, MyIkona, Craftbox, Linardakis Cargo, Sticky, 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!