Ο gaming υπολογιστής ήταν εκείνο με το οποίο  αποφάσισε ο μικρός μας να ανταλλάξει την πρώτη του ευχή, το ταξίδι στη Σκωτία. Βλέπετε δεν άντεξε άλλη αναμονή ώστε να ξεμπερδέψουμε με τον ιό, και να επιτραπούν και πάλι τα ταξίδια. Τη μέρα λοιπόν της ευχής του, μας περίμενε στο σπίτι του μαζί με τους γονείς, τα αδέλφια, και τον καλύτερό του φίλο. Ήταν επίσης και η μέρα των γενεθλίων του! Καλύτερη αφορμή δε θα μπορούσε να βρεθεί!

Οι γονείς του υποδέχτηκαν τη νεράιδα, που έφτασε φορτωμένη με δώρα για τον Σπύρο, αλλά και την αδελφή του φυσικά! Όλα τα παιδιά ήταν μαζεμένα στο δωμάτιο, και όταν μπήκε η νεράιδα ο Σπύρος έλαμψε από χαρά! Νόμιζε πως θα του δώσει έτσι απλά τον υπολογιστή, αλλά η νεράιδα είχε άλλα, πιο ωραία σχέδια. Τον ενημέρωσε πως δε θα ήταν τόσο εύκολο να πάρει τον υπολογιστή του, και πως θα έπρεπε να τον κερδίσει παίζοντας σκάκι μαζί της! Ο Σπύρος φυσικά ενθουσιάστηκε, καθώς λατρεύει το σκάκι! Και τις προκλήσεις!

Κάθισαν, λοιπόν, οι δυο τους στο χαλί, έστρωσαν το σκάκι και ξεκίνησαν το παιχνίδι. Ο Σπύρος είχε τα λευκά πιόνια, ενώ  κάτω από κάθε μαύρο πιόνι υπήρχε ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχούσε σε 1 έως 3 αντικείμενα του υπολογιστή. Γρήγορα ο Σπύρος «έφαγε» το πρώτο μαύρο πιόνι και κέρδισε τον εκτυπωτή και το πληκτρολόγιο. Έκανε μόνος του το unboxing και μαζί με το ξωτικό-τεχνικό, τα τοποθέτησαν στο καινούριο του γραφείο. Με χαρά γύρισε στο παιχνίδι και γρήγορα «έφαγε» άλλο ένα πιόνι και κέρδισε κι άλλα περιφερειακά αντικείμενα. Ακολούθησε το unboxing και η εγκατάσταση, και πάλι από την αρχή! Σταδιακά κέρδισε ολόκληρο τον υπολογιστή, τον οποίο με τη βοήθεια του τεχνικού και του αδελφού του, εγκατέστησαν πλήρως. Όσο καταπιάνονταν με την εγκατάσταση, η αδερφούλα του πλησίασε τη νεράιδα για να της πει ένα μυστικό στο αυτί: «Ο Σπύρος περίμενε πώς και πώς αυτή τη μέρα!!!».

 Όσο περίμεναν τον τεχνικό να τελειώσει με το σετάρισμα του υπολογιστή συνδέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Κάνε-Μια-Ευχή με τον κ. Μ. Σφακιανάκη, προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του CSI Institute.

Όλη η ομάδα του Κάνε-Μια-Ευχή, αλλά και ο κ. Σφακιανάκης ευχήθηκαν στον Σπύρο! Χάρηκε πολύ ο μικρός μας, αν και ντρεπόταν κάπως! Αλλά οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν εκεί. Η αγαπημένη του νεράιδα, που οργάνωσε όλα τα υπέροχα για εκείνον, δε θα ξεχνούσε να του δώσει και μία γεύση από την αρχική του ευχή. Του είχε ετοιμάσει ένα κουτί με γευστικές εκπλήξεις από τη Σκωτία και μια όμορφη κάρτα! Ο Σπύρος, ενθουσιασμένος, τα επεξεργάστηκε όλα ένα προς ένα και τελικά μοιράστηκε τα μπισκότα και τα πατατάκια με τα αδέλφια και τον φίλο του!

Το θέμα Σκωτία δεν είχε τελειώσει όμως! Η επόμενη έκπληξη ήταν ένα VR headset, με τα οποία ο μικρός μπόρεσε να ταξιδέψει, έστω και εικονικά, εκεί μέσω κάποιων πανέμορφων βίντεο. Ο υπολογιστής στο μεταξύ είχε ολοκληρωθεί, και είχε έρθει η ώρα να τον δει και ολοκληρωμένο, σε όλο του το μεγαλείο. Η οθόνη έγραφε «Σπύρο η ευχή σου πραγματοποιήθηκε», και για τον Σπύρο, αυτό ήταν το πιο σημαντικό! Αυτό απάντησε, άλλωστε και στη νεράιδα όταν τον ρώτησε τι ήταν αυτό που του άρεσε περισσότερο από την ευχή του: «Να, αυτό που γράφει μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή! Ότι πραγματοποιήθηκε η ευχή μου!».

Ακολούθησε η στιγμή της τούρτας και η επιδρομή στο μπουφέ με τα καλούδια που είχαν ετοιμάσει οι νεράιδες, τα όποια όλοι ευχαριστήθηκαν! Ο Σπύρος ήταν τρισευτυχισμένος, δε σταματούσε τα πειράγματα με όλους, και το χαμόγελό του έκανε τα ματάκια του να λάμπουν!

θερμά την Πλουμής – Σωτηρόπουλος Ο.Ε. για τη χρηματική συμβολή της στην εκπλήρωση της ευχή

τους εθελοντές μας: Ηλέκτρα Στυλιανοπούλου

τους χορηγούς σε είδος: Πλαίσιο, Best New Catering, Moka Patisserie, Lucia Flowers, Bitdefender, Αλέξης Καδόγλου, Κώστας Ορδουμποζάνης, Νικήστρατος Σίσκος, MyIkona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!