Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 11χρονος Σταύρος είναι ένα παιδί πολύ ώριμο και κυρίως, πανέξυπνο. Τα όνειρα για το μέλλον του; Πολλά και μεγάλα! Λατρεύει τον προγραμματισμό και έχει κατασταλάξει πως όταν μεγαλώσει, θα γίνει ένας από τους καλύτερους προγραμματιστές στην ιστορία των προγραμματιστών!

Έτσι λοιπόν, ζήτησε από τις νεράιδες να τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρό του, χαρίζοντάς του έναν προηγμένο υπολογιστή… Το εργαλείο που θα τον βοηθήσει να χαράξει τα πρώτα του βήματα στη μεγάλη καριέρα που βρίσκεται μπροστά του. Πρόκειται για κάτι τόσο απλό, όμως με τεράστια για τον Σταύρο αξία!

Νεράιδες και ξωτικά, εξπέρ στην τεχνολογία, ρίχτηκαν ευθύς αμέσως με τα μούτρα στη δουλειά! Μαζί με τον υπολογιστή που είχε ήδη επιλέξει ο ίδιος ο Σταύρος, έψαξαν βαθιά μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και διάλεξαν λεπτομερώς τα καλύτερα ηλεκτρονικά αξεσουάρ που θα τον συνοδεύσουν.

Ο υπολογιστής και τα αξεσουάρ όμως, δεν ήταν αρκετά… Οι νεράιδες ήθελαν να κάνουν την ημέρα της ευχής του, η οποία και θα σηματοδοτούσε την αρχή του ταξιδιού του στον κόσμο του προγραμματισμού, όσο πιο μαγική γίνεται!

Κανόνισαν, λοιπόν, να επισκεφθεί μια μέρα ένα μουσείο τεχνολογίας και να παρακολουθήσει κάθε είδους προβολές τεχνολογικών επιτευγμάτων, αλλά και σπάνιων εκθεμάτων. Την ίδια στιγμή, με απόλυτη μυστικότητα, ξωτικά βρίσκονταν ήδη στο σπίτι του Σταύρου, στήνοντας τον πολυπόθητο υπολογιστή του!

Επιστρέφοντας σπίτι, ο μικρός προγραμματιστής δεν μπορούσε να διανοηθεί αυτό που αντίκριζε μπαίνοντας στο δωμάτιό του! Ο καινούριος του υπολογιστής στεκόταν έτοιμος στο γραφείο του και δίπλα του ακριβώς μία τεράστια στοίβα από δώρα περίμεναν τον Σταύρο υπομονετικά να σκίσει ένα-ένα τα περιτυλίγματά τους και να τα ανακαλύψει!

Η χαρά και ο ενθουσιασμός του καθ’ όλη τη διάρκεια της εξερεύνησης του υπολογιστή ήταν πραγματικά απερίγραπτα. Ο Σταύρος ήταν πανέτοιμος να «μπει» δυναμικά στον κόσμο του προγραμματισμού και να κάνει το νέο του ξεκίνημα με συνοδοιπόρο τον νέο του υπολογιστή!

θερμά την εταιρεία Technomar Shipping Inc. για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Σοφία Καραπουλουτίδου, Κωνσταντίνος Καραματίδης, Καλλιόπη Πεσλή

τους χορηγούς σε είδος: ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. TAXIWAY, NETWORKIE Technology & IT Services, Devido,Mrs Candy’s

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!