Πολλές φορές μια ανακαίνιση δωματίου συμβολίζει την καινούρια αρχή που θέλουμε να κάνουμε, αφήνοντας το παρελθόν και κοιτώντας ολοταχώς προς το μέλλον. Μας χαρίζει έναν άλλον αέρα, μια άλλη αύρα… πιο αισιόδοξη, πιο ελπιδοφόρα. Αυτήν ακριβώς την ελπίδα επιζητούσε και ο Σωτήρης. Αυτήν ακριβώς την ελπίδα ήρθε να του δώσει και το νέο του δωμάτιο!

Ο Σωτήρης είχε εμπιστοσύνη στις νεράιδες. Ήξερε ότι δεν θα τον απογοητεύσουν, όταν τους είπε για το δωμάτιο που ήθελε να αποκτήσει. Παρόλα αυτά, οι κατευθυντήριες οδηγίες δεν έλειψαν! Και, φυσικά, ένα τόσο γλυκό παιδί δεν θα μπορούσε να αφήσει τη μικρή του αδερφή. Θα ήταν ένα δωμάτιο για… ΔΥΟ! Ένα δωμάτιο σε ουδέτερους, αλλά και συνάμα αντίθετους, τόνους για να ταιριάζει και στους δύο.

Fortnite και ποδόσφαιρο από τη μία, μόνοκεροι και λούτρινα παιχνίδια από την άλλη. Μπλε από τη μία, ροζ από την άλλη. Η νεράιδα Αστάρτη φρόντισε οι δύο μεριές να είναι τόσο ίδιες, όσο και διαφορετικές. Η αλήθεια είναι πως η κάθε μία είχε τη δική της χάρη. Αλλά είχαν ένα κοινό: «έβγαζαν» μια ηρεμία, μια ισορροπία. Τα δύο αδέρφια είχαν πλέον τον δικό τους χώρο να ξεκουράζονται, να παίζουν και να αφοσιώνονται στο διάβασμα και το σχολείο.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Σωτήρης είχε περιγράψει πώς θα ήθελε το δωμάτιό του στη νεράιδά του. Μια μέρα, μπαίνοντας στο σπίτι είδε ένα ξωτικό να τον περιμένει. Αμέσως κατάλαβε! Η ευχή του είχε εκπληρωθεί. Έτρεξε αμέσως στο δωμάτιό του, με το ξωτικό ξοπίσω του. Ο Σωτήρης εξερευνούσε κάθε γωνία από το νέο του δωμάτιο, γεμάτος ενθουσιασμό και περιέργεια, ενώ η αδερφούλα του, πιστή ακόλουθος σε κάθε του περιπέτεια, ήταν στο πλευρό του. Οι δυο τους δεν άφησαν γωνία για γωνία, παιχνίδι για παιχνίδι ανεξερεύνητο.

Όπως το δωμάτιό του συμβόλισε τη νέα του αρχή, το ντροπαλό αλλά μόνιμο χαμόγελο του Σωτήρη σαν να συμβόλιζε την ελπίδα που ήρθε και φώλιασε αμέσως στην καρδιά του.

θερμά τη L’Oréal Hellas για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Φανή Πολίτη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, Vitex,Ακταιο Ζαχαροπλαστείο (Νάξος), ΕΡΜΗΣ ΕΞΠΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΝΑΞΟΥ , ΙΚΕΑ, Linardakis Cargo

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!