Μερικές φορές, όταν ένα μικρό ψέμα λέγεται για καλό, φέρνει περισσότερη χαρά και ενθουσιασμό απ’ ότι η αλήθεια. Ένα μικρό ψεματάκι είπαμε κι εμείς, λοιπόν, στον Σ. την ημέρα της εκπλήρωσης της ευχής του…

Ήταν μία ημέρα που ο Σ. περίμενε εναγωνίως. Δηλαδή – για να είμαστε ειλικρινείς – περίμενε τον υπολογιστή που με τόσο ενθουσιασμό είχε ευχηθεί να αποκτήσει και όχι την ίδια την ημέρα.

Όλα τα κομμάτια του υπολογιστή του είχαν φτάσει εκείνες τις μέρες στο σπίτι του. Οι γονείς του Σ. είχαν καταφέρει να τα «καμουφλάρουν» στο μπαλκόνι, χωρίς να καταλάβει τίποτα. Έτσι, του είπαμε κι εμείς ότι η ευχή του θα αργήσει λίγο ακόμη να εκπληρωθεί, οπότε του είχαμε ετοιμάσει μια μικρή έκπληξη. Μια μικρή έκπληξη που ξεπερνούσε ό,τι κι αν είχε ο ίδιος φανταστεί.

Έτσι, την ημέρα της ευχής του επισκεφθήκαμε ένα εργαστήριο πληροφορικής και προγραμματισμού. Το σχέδιο ήταν να κάνει μάθημα κατασκευής ρομπότ. Ένα σχέδιο που ο ίδιος ανέτρεψε, αφού δεν είχε και πολλή ανάγκη το μάθημα. Ο Σ. έφτιαξε το ρομπότ μόνος του! Η δασκάλα είχε μείνει έκπληκτη. Το ίδιο και οι γονείς του που τον παρακολουθούσαν συγκινημένοι.

Αφού μας αποκάλυψε το απίστευτο ταλέντο του στη ρομποτική, πήραμε τον δρόμο για το σπίτι. «Η ημέρα τελείωσε, ο υπολογιστής μου δεν είναι ακόμη εδώ, ας πάω να διαβάσω», σκέφτηκε και πήγε στο δωμάτιό του. Στο δωμάτιο, αντί για τα βιβλία του, τον περίμεναν αμέτρητα μικρά και μεγάλα κουτιά. Κουτιά που όλα μαζί αποτελούσαν τον νέο του υπολογιστή.

Λίγη ώρα αργότερα, με το ποντίκι στο ένα χέρι και το πληκτρολόγιο στο άλλο, ο Σ. πετούσε από τη χαρά του. Ήταν αυτή η ολοκλήρωση που αισθάνεται κανείς, όταν βρίσκει επιτέλους αυτό που νιώθει ότι του λείπει. Στον Σ. δεν έλειπε μόνο ο υπολογιστής. Του έλειπε και εκείνη η δύναμη που χρειαζόταν για τον αγώνα που δίνει. Από τα λόγια της μαμάς του, καταλάβαμε πως είχε ανάγκη από αυτήν την ψυχολογική ανάταση. Και πράγματι, όπως η ευχή του ήταν καμουφλαρισμένη στο μπαλκόνι του, εκείνος ο υπολογιστής ήταν και η καμουφλαρισμένη δύναμη που χρειαζόταν ο Σ.

θερμά τους Volunteens (Μαρίνα, Μελίσσα, Μυρτώ) για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Αριέτα Δημητρίου, Ειρήνη Αδάμου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Ρομποτάκια Γλυφάδας, Πλαίσιο, Ανεμώνη,Λιναρδάκης, Fuzhou Garden, Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!