Πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της, ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός. Τα δεδομένα άλλαξαν και το όνειρό της επισκιάστηκε από μια μεταβολή στη κινητική της κατάσταση.

Δεν το έβαλε όμως κάτω και άλλαξε κι εκείνη «ρότα»! Όπως τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της, τρελαίνεται για τα καλλυντικά, την ευχαριστεί να περιποιείται τον εαυτό της και τις φίλες της, και έτσι τώρα σκέφτεται να γίνει αισθητικός! Είναι κάτι που της αρέσει πολύ και περνάει αρκετό χρόνο παρακολουθώντας σχετικά video για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της. Πιάνει και το χέρι της πολύ, εδώ που τα λέμε. Πρόκειται για «έμφυτο ταλέντο», μια και δεν έχει παρακολουθήσει ούτε ένα μάθημα ζωγραφικής!

Έτσι, τα εκπαιδευτικά video της κρατούν «δημιουργική» συντροφιά στις πολύωρες παραμονές της στο σπίτι. Μας ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη της ανάγκη και επιθυμία ήταν ένα δικό της smartphone, τόσο για να παρακολουθεί την «εκπαίδευσή» της, όσο και για να παίζει παιχνίδια και να μιλά με τους φίλους της. Η αγωνία της για την εκπλήρωση της ευχής της συνεχώς εντεινόταν. Στο μεταξύ, μία νέα επιπλοκή στην υγεία της και η μετακόμιση της οικογένειας σε άλλη πόλη, την βύθισαν στη θλίψη. Αισθανόταν πιο μόνη από ποτέ και είχε ακόμα πιο έντονη την ανάγκη για την πολυπόθητη συσκευή.

Η θλίψη της Σ. έφτασε και επηρέασε και τη νεράιδα της. Αποφάσισε λοιπόν ότι είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή για να της δώσει δύναμη και να την εμψυχώσει για να συνεχίσει το δύσκολο αγώνα της. Έβαλε όλη την αγάπη και τη νεραϊδόσκονή της και πουφ! έτοιμο το πρόγραμμα! Δύο νεραιδοξωτικά βρέθηκαν σύντομα στο κατώφλι της Σ. και χτύπησαν το κουδούνι. Το όμορφο κορίτσι μας, συνοδευόμενο από τη μητέρα και τη γιαγιά της, υποδέχτηκε τους επισκέπτες με χαμόγελο. Αν και χαρούμενη για τη μέρα που θα ακολουθούσε, η μελαγχολία φαινόταν ακόμα στα μάτια της. Οι νεράιδες  όμως ήταν αποφασισμένες!

Η πρώτη στάση της ημέρας ήταν ένα ινστιτούτο αισθητικής. Μία πριβέ περιποίηση προσώπου και ένα διακριτικό μακιγιάζ, κατάλληλο για την ημέρα και την ηλικία της, θα τη συνόδευαν μαζί με το χαμόγελό της που άρχισε να μεγαλώνει 😊 Η επόμενη στάση προέβλεπε περιποίηση μαλλιών. Ένα νεανικό χτένισμα ολοκλήρωσε την εμφάνισή της κι την έκανε να αρχίσει να αισθάνεται λίγο πιο ανέμελη! Τα νεραιδοξωτικά παρατηρούσαν το πρόσωπό της και άρχισαν να αναθαρρεύουν, καθώς έβλεπαν τη μελαγχολία λίγο λίγο να σβήνει από τα μάτια της.

Η τρίτη και τελευταία στάση, ήταν ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο. Ένας γοητευτικός ιππότης την υποδέχτηκε με ένα εξ’ αποστάσεως χειροφίλημα, προσφέροντάς της μία υπέροχη ανθοδέσμη, ισάξια της πανέμορφης κοπέλας μας! Πήραν όλοι τις θέσεις τους στο τραπέζι και η Σ.  αντίκρισε το σωρό με τα δώρα που την περίμεναν! Άρχισε να τα ξετυλίγει με αγωνία. Το χαμόγελό της μεγάλωνε σε κάθε δώρο που ξετύλιγε, ενώ ξαφνικά τη διαδικασία διέκοψαν οι σερβιτόροι, τοποθετώντας μπροστά της ένα μεγάλο, ασημένιο σκεύος σερβιρίσματος. Εκείνη συνέχισε με τα δώρα, και απορούσε τι να περιείχε το λαμπερό σκεύος. Πήρε την απόφαση και το άνοιξε με γρήγορες κινήσεις και αυτό που τόσο επιθυμούσε ξεπρόβαλε μέσα: το ολοκαίνουργιο κινητό της τηλέφωνο! Ο ιππότης είχε παραμείνει κοντά της και ο σκοπός του ήταν ιερός: να τη βοηθήσει να προγραμματίσουν το νέο της κινητό και να της αναλύσει όλες τις δυνατότητες του! Η χαρά της ήταν πλέον έκδηλη και όταν ήρθε η πανέμορφη τούρτα της, έσβησε το κεράκι πιστεύοντας ότι νεράιδες τελικά υπάρχουν.

Κι εκεί που νόμιζε ότι οι εκπλήξεις είχαν τελειώσει, ένα τεράστιο μπολ με το αγαπημένο της προφιτερόλ προσγειώθηκε κυριολεκτικά μπροστά της!

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την έκπληξη και τη χαρά της. Έλαμπε κυριολεκτικά, ενώ η μελαγχολία είχε εξαφανιστεί και το χαμόγελο φαινόταν όχι μόνο στα χείλη της, αλλά και στα μάτια της!

τους εθελοντές μας: Ηλέκτρα Στυλιανοπούλου, Μαρία Τσιροπούλα

τους χορηγούς σε είδος: Vita Plus, εστιατόριο Χάραμα στη θάλασσα, Moka Patisserie, Evros car rental, Joan’s salon, Το σπίτι του γλυκού, SoHo absolutely fabulous, Alexandros Parotidis Photography, Greek Mac Tutorials

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)