Η Σ. είναι μαθήτρια στο St. Catherine’s British School και, φέτος τα Χριστούγεννα, επιδιώκει μαζί με τους συμμαθητές της να εκπληρώσουν την ευχή ενός παιδιού μέσω του προγράμματος Αστέρι της Ευχής.

Λίγα λόγια από την ίδια για τη δράση που ξεκίνησε με δική της πρωτοβουλία.

«Πάντα με ενθουσίαζε η αλλαγή και η αξία της προσφοράς στους άλλους, γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετάσχω στο GSL Catalyst πέρυσι. Για τις 30 ημέρες δράσης μου, αποφάσισα να υποστηρίξω το Make-A-Wish Ελλάδος, καθώς πιστεύω πως η εμπειρία μιας ευχής μπορεί πραγματικά να ‘’μεταμορφώσει’’ τη θεραπεία ενός παιδιού που πάσχει από μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Και αυτό γιατί συμβάλλει στην ψυχική του υγεία. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό εμείς, η νέα γενιά, να μοιραζόμαστε και να είμαστε αλληλέγγυοι, ώστε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. 

Γι’ αυτό επικοινώνησα με το Make-A-Wish Ελλάδος. Αποφασίσαμε ότι η καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να προμηθευτούμε αστέρια μέσω του προγράμματος Αστέρι της Ευχής που απευθύνεται στα σχολεία όλης της Ελλάδας και θα μπορούσα να τα διαθέσω στο σχολείο μου. Μετά από πολλές συναντήσεις με τον διευθυντή του σχολείου, παραγγείλαμε 200 αστέρια της Ευχής, τα οποία αντιστοιχούν σε μία συμβολική δωρεά των 2 ευρώ το καθένα.

 Έδωσα μια ομιλία σχετική με τον φιλανθρωπικό οργανισμό σε μια συνεδρίαση του μαθητικού συμβουλίου, σχεδίασα, τύπωσα και κρέμασα αφίσες. Επιπλέον, ζήτησα την άδεια να προβάλλονται οι αφίσες του προγράμματος στις τηλεοράσεις του σχολείου, ώστε ακόμη περισσότεροι μαθητές να ενημερωθούν για την δράση. Ακόμη, έφτιαξα ένα ενημερωτικό βίντεο όπου εξήγησα τί είναι το Make-A-Wish και ποιο είναι το έργο του.

 Όταν παραλάβαμε τα αστέρια, ξεκίνησα να επισκέπτομαι συστηματικά κάθε τάξη του σχολείου. Κάθε φορά που ένας μαθητής ή δάσκαλος έπαιρνε ένα αστέρι, έγραφε μια ευχή πάνω του και αργότερα εγώ, το κρεμούσα στο δέντρο ευχών που βρισκόταν στην είσοδο του σχολείου. Μέχρι το τέλος του μήνα είχα συγκεντρώσει πάνω από 250 Αστέρια Ευχής. Αυτή η ευκαιρία πέρυσι με ενέπνευσε να μιλήσω για το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, και άρχισα να κάνω συζητήσεις με δασκάλους και μαθητές.

Φέτος, έχω ως στόχο να διαθέσω συγκεντρώσω 2.105 Αστέρια της Ευχής για το Make-A-Wish Ελλάδος προκειμένου να υιοθετήσουμε ως σχολείο μια ευχή. Την περασμένη εβδομάδα, είχα μια παρουσίαση στην εβδομαδιαία συγκέντρωση μαθητών στο Γυμνάσιο, όπου μίλησα για το Make-A-Wish Ελλάδος. Η παρουσίαση αυτή ήταν πολύ επιτυχημένη και θα μείνει αξέχαστη, χάρη στην αξιόλογη συνέντευξη που έγινε σε συνεργασία με ανθρώπους του οργανισμού.

Φέτος σχεδιάζουμε το πώς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Make-A-Wish Ελλάδος, και πραγματικά εύχομαι να πετύχω τον στόχο μου