Ο Τάσος, 16 ετών, στην πρώτη μας συνάντηση ήταν εμφανώς αμήχανος. Λογικό, μιας και μόλις είχε μεταμοσχευθεί, και προσπαθούσε να επανέλθει και πάλι – σταδιακά και ομαλά – στην καθημερινότητά του. Το αγαπημένο του παρκούρ, καθώς και αρκετές ακόμη από τις παλιές ασχολίες του, έπρεπε για λίγο να μπουν σε αναμονή και νέες ασχολίες να πάρουν τη θέση τους.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν συναντήσαμε τον Τάσο και από την πρώτη στιγμή θέσαμε στον εαυτό μας μια πρόκληση: να απομακρύνουμε τη λιγομίλητη και αγέλαστη όψη του, και να την αντικαταστήσουμε από μια όψη χαράς και ευτυχίας. Δύσκολο; Σίγουρα. Εφικτό; Τίποτα δεν είναι ανέφικτο για τις νεράιδες και τα ξωτικά του MakeAWish!

Gaming computer. Αυτή ήταν η ευχή του. Και ήταν… σαφής. Και εμπεριστατωμένη! Είχε έτοιμη τη λίστα με τις λεπτομέρειες του μηχανήματος που επιθυμούσε: μνήμες, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, και ένα σωρό άλλα εξαρτήματα. Μπορεί σε εμάς να μη έλεγαν και πολλά, αλλά τα καταγράψαμε με προσοχή. Η προσοχή μας ήταν εστιασμένη στην πρόκληση.

Ήταν ενημερωμένος, και απλά ρώτησε «πότε;». Ανυπόμονος, δεν μπορούσε να περιμένει ούτε λεπτό να αναλάβει δράση στον ψηφιακό κόσμο των παιχνιδιών του, μιας και στον πραγματικό ήταν ακόμα περιορισμένος. Ήθελε πάση θυσία να έχει εκπληρωθεί η ευχή του μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν ήταν σίγουρος ότι θα προλαβαίναμε, αλλά είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα.

Η μέρα της ευχής ξεκίνησε διστακτικά, καθώς στην αρχή ο Τάσος νόμιζε πως θα είναι μόνος με την αδερφή του, και χωρίς τους αγαπημένους του φίλους. Όμως εμείς είχαμε φροντίσει και ένα 7θέσιο βανάκι ήταν ήδη στο δρόμο και κατευθυνόταν προς το σπίτι του. Μέρα ευχής χωρίς φίλους, δε γίνεται! Ένα τσούρμο έφηβοι ταξίδεψαν όλο πειράγματα και γέλια, για να χαρούν με τη χαρά του κολλητού τους!

Αφού παρασύραμε την παρέα μακριά από το σπίτι και τους οδηγήσαμε σε ένα escape room, στήσαμε ένα φανταστικό κυνήγι θησαυρού με έπαθλο τα τυλιγμένα στοιχεία και αξεσουάρ του υπολογιστή του. Ακούγαμε όλα τα παιδιά να γελάνε και να φωνάζουν, να μην έχουν μυαλό για σπαζοκεφαλιές και διαφυγή, παρά μόνο αδημονία για το μεγάλο έπαθλο!

Όταν ο Τάσος πέρασε το κατώφλι του σπιτιού και είδε το καινούργιο του μηχάνημα, το σοβαρό ύφος χάθηκε, η βλοσυρότητα έγινε παρελθόν, και μεμιάς κάθισε στην πολυθρόνα του καινούργιου του γραφείου, για να δοκιμάσει με ενδελέχεια τις δυνατότητες του καινούργιου του gaming computer. Ήταν σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος γύρω του!

Έχουμε την εντύπωση, τόσες μέρες μετά, πως ακόμα εκεί είναι καθισμένος!

Είχε έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω μας την παρέα των εφήβων να πειράζονται, με κουτιά πίτσας στα πόδια τους, τη μητέρα του Τάσου συγκινημένη, δακρυσμένη, αγκαλιά με ένα χαμογελαστό μπαμπά…

τους εθελοντές: Αγορογιάννη Φανή, Διαμαντή Βίκυ, Νίκου Κώστα, Παπαδημητρίου Νάντια, Κωστή Μαρία, Ψημμένου Ευαγγελία

τους χορηγούς σε είδος: Δασκαλαντωνάκης Νίκος – Grecotel, Ντριστέλας Ντίνος, Avis,Media Markt και Δημόπουλος Αντώνιος, Sketiglyka.gr, Zegreton.

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)