Μαθήματα μάς έδωσε η Φωτεινή από την πρώτη κιόλας ημέρα της γνωριμίας μας. Μια κοκέτα πραγματική με παιδεία, ευγένεια και ευγνωμοσύνη για όσα έχει, αλλά και όσα δεν έχει στη ζωή της… Η ευχή της άργησε πολύ να εκπληρωθεί λόγω Covid. Η γιατρός της προσεκτική και προστατευτική, πάντα με πολλή αγάπη, μας έδωσε το οκ της καλοκαίρι του 2022.

Πάνε 2 χρόνια και κάτι από την εκμαίευση της ευχής της, αλλά δεν το ξανασκέφτηκε ούτε στιγμή. «Θα περιμένω όσο χρειαστεί» μας έλεγε. Αξιοποιήσαμε τον χρόνο και μάθαμε όσα μπορούσαμε παραπάνω για την αγαπημένη της Ελένη. Κάναμε τακτικές βιντεοκλήσεις και ήταν πάντα η πρώτη μαθήτρια στο homework της έρευνας! Ντροπαλή όπως είναι, μέσα από τις έρευνες για τη ζωή και την καριέρα της Ελένης, μας αποκάλυψε ότι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο που τη δένει με την Ελένη Φουρέιρα. Λατρεύει τον χορό και σε λίγα χρόνια θέλει να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια. Το σύγχρονο είναι η μεγαλύτερη αγάπη από όλες! Έτσι, σαν καλές νεράιδες που είμαστε, οργανώσαμε σε μια από  τις πολλές καραντίνες που περάσαμε να κάνει κάποια online μαθήματα χορού! Εκείνο τον καιρό, μάθαμε επίσης ότι η Φωτεινή λατρεύει τη μόδα. Ένα σετ εκπλήξεων κατέληξε σε πολλά σετ ρούχων που κατέφθασαν σπίτι της το ένα μετά το άλλο και την έκαναν να χαμογελά κάθε φορά που παραλάμβανε ένα πακέτο και πίστευε ότι δεν υπήρχε άλλο!

Αρχές καλοκαιριού και η Φωτεινή αποφασισμένη ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο, μίλησε με τη γιατρό της. Ήθελε πολύ να εκπληρωθεί η ευχή της και το χρειαζόταν. Τα κρούσματα είχαν πέσει και ένιωθε ότι είχε φτάσει η κατάλληλη στιγμή. Το ίδιο πίστευε και η αγαπημένη μας κα Χατζηαγόρου που με ένα συγκινητικό email μας έδωσε την έγκριση της. 

Η κινητοποίηση ήταν άμεση: η Ελένη είχε συναυλία στην Χαλκιδική. Το σπίτι της Φωτεινής είναι κοντά σκεφτήκαμε. Εξαιρετική ευκαιρία να της προσφέρουμε και μια ωραία εμπειρία για ένα διήμερο ξανασκεφτήκαμε. Ο Βασίλης, ο καλύτερος μας φίλος, αλλά και της Ελένης, ήταν το επόμενο τηλεφώνημα μας. Η απάντηση ήταν απλά ένα γρήγορο και αποφασιστικό ΝΑΙ. «Θα την πάρουμε και στο sound check το απόγευμα» μας είπε. Τι καλύτερο από αυτήν την εμπειρία;

Παρασκευή πρωί και η οικογένεια έφτασε στην Χαλκιδική σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο. Η ερώτηση «Πως είναι το ξενοδοχείο Φωτεινή μου;», απαντήθηκε με ενθουσιασμό, ευγνωμοσύνη και ευτυχία. Δεν συγκρατήσαμε καν τα λόγια της, παρά μόνο τα συναισθήματα της που μας έφεραν χαμόγελο. Μα ακόμα κάτι της έλειπε…

Το Σάββατο έφτασε και πήγαμε να την πάρουμε για να πάμε στην πρόβα. Ήταν αγχωμένη, σιωπηλή, συγκινημένη καθώς περίμενε. «Ανέπνεε» την πειράζαμε όσο περιμέναμε και γελούσε. Και ξαφνικά εμφανίστηκε… δεν γύρισε να κοιτάξει προς το μέρος της, απλά άκουσε ότι έρχεται. Κάρφωσε το βλέμμα της ευθεία χωρίς να βλέπει κάτι και την είδαμε να κλαίει με λυγμούς. Δεν είχα καν δει ακόμα το πρόσωπο της αγαπημένης της. Η Ελένη μόλις κατάλαβε τι συμβαίνει τη μάλωσε γλυκά και την άρπαξε στην αγκαλιά της κάνοντας της τη μεγαλύτερη αγκαλιά. 

 Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, μια και όλοι ξέρουμε τις μοναδικές ικανότητες της νεράιδας Ελένης με τα παιδιά. Οι δυο τους θα κρατήσουν καλά κρυμμένα στην καρδιά τους όσα είπαν και δεν άκουσαν οι παρευρισκόμενοι. 

 Η Φωτεινή ίσως να μας ευχαρίστησε παραπάνω από 3.467 φορές από την αρχή της γνωριμίας μας για ό,τι μικρό ή μεγάλο ετοιμάσαμε μόνο για εκείνη. Η φράση που τα λέει όλα είναι το: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι βρίσκομαι εδώ, με όλα αυτά γύρω μου και κυρίως την Ελένη. Όταν μεγαλώσω θέλω να της μοιάσω και να τα καταφέρω, και ελπίζω να χορέψω κάποια στιγμή στο team της

θερμά τον Υπερήφανο Υποστηρικτή μας, L’Oréal Hellas, για τη συμβολή στην εκπλήρωση της ευχής μέσω του Walk for Wishes 2021, καθώς και όλους τους ιδιώτες που συμμετείχαν με τις δωρεές τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Χρυσούλα Σπανού, Χαρά Μασιακού

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: AIRBNB, AVIS, ELLIN HOTEL, ΠΛΑΙΣΙΟ, PARTNER PLUS, H & M HENNES & MAURITZ Α.Ε.Ε., ΕΙΡΗΝΗ ΛΙΝΑΡΔΗ, Beautiful Nails Studio

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Redloop Art

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!