Όταν γνωρίσαμε τον Φώτη, συναντήσαμε ένα παιδί αρκετά «κλειστό» και συγκρατημένο, που εκτιμάει απίστευτα την ησυχία, την ιδιωτικότητα και το να βρίσκεται στον δικό του χώρο. Απ’ ότι καταλαβαίνετε, δεν βγαίνει και πολύ από το σπίτι. Ένα πράγμα έλειπε… ένα PlayStation 5! Από καιρό μας έλεγε πόσο το ήθελε… Μα φυσικά, τι καλύτερο για έναν έφηβο από το να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας των PlayStation;

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να το τολμήσουμε και να του προτείνουμε να περάσει τις ημέρες της ευχής του… έξω από το σπίτι. Ο Φώτης, προς μεγάλη μας έκπληξη, δέχτηκε με χαρά! Καταφέραμε, με τον αγαπημένο του φίλο, τον Νεκτάριο, να εκπληρώσουμε ένα όνειρο ζωής τους: Να ταξιδέψουν οι δυο τους στην Καλαμάτα, για να επισκεφθούν μια παιδική τους φίλη, την οποία δεν έχουν δει από τότε που μετακόμισε και έφυγε από την Αθήνα. Η αδελφή του Φώτη – ενήλικη πια – ανέλαβε την εποπτεία των δύο εφήβων. Δύο ημέρες σε ένα 5αστερο ξενοδοχείο, ήταν αρκετές για να μας αποκαλύψει ο Φώτης το ντροπαλό χαμόγελό του.

Όντας ακόμη πιο αποφασισμένοι «να τον βγάλουμε έξω από το καβούκι του» και να του αποσπάσουμε ένα ακόμη χαμόγελο, του είχαμε ετοιμάσει μια ακόμη μικρή έκπληξη. Γυρνώντας από το ταξίδι στην Καλαμάτα, βρήκε τον χώρο του κάπως… διαφορετικό. Οι κουρτίνες και τα χαλιά είχαν αλλάξει και στο τραπεζάκι τον περίμενε το PlayStation 5, που συνοδευόταν από μια μεγάλη, υπέροχη τηλεόραση.

Καταλάβαμε τη χαρά του από τα μάτια του που μας χαμογέλασαν. Είχε αρχίσει ήδη να ονειρεύεται τις στιγμές που θα χαλαρώνει παρέα με το νέο του PlayStation και τα αγαπημένα του παιχνίδια στη μεγάλη τηλεόραση. Το βλέμμα του ήταν γαλήνιο!

Έτσι λοιπόν, αποστολή εξετελέσθη! Έχοντας δει ένα του χαμόγελο, αποχωρίσαμε ήσυχα, αφήνοντάς τον να απολαύσει την ηρεμία και την ιδιωτικότητά του.

θερμά τη Septona για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Anchev Boris, Γιάννης Καρβουνάς

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Interbus MyIkona,Craftbox, Polihome, Σκλαβενίτης, Sticky

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!