Ο ήρωας μας είναι ένα πολύ δυνατό παιδί. Και τον λέμε «ήρωα», γιατί είναι ένας! Όχι σαν αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες και τις σειρές. Είναι ένας ήρωας της πραγματικής ζωής. Η ασθένειά του τον ανάγκασε να περάσει πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά, η ενέργειά του είναι αστείρευτη. Είναι ένα παιδί γεμάτο όρεξη για ζωή. Η ελπίδα και η δύναμη σιγοκαίνε μέσα του. Η ανυπομονησία για την εκπλήρωση της ευχής του ήταν τεράστια!

Για τον οκτάχρονο Φ. ήταν μια μέρα στο νοσοκομείο σαν όλες τις άλλες. Όταν ξαφνικά είδε έναν άντρα, που δεν είχε ξαναδεί ποτέ, να περιδιαβαίνει τους διαδρόμους γεμάτος βιασύνη. Ερχόταν προς το μέρος του. Άφωνος, ο Φίλιππος ανοιγόκλεισε τα μάτια του, για να βεβαιωθεί πως ό,τι βλέπει είναι αλήθεια: μία νεράιδα! Μία νεράιδα τον πλησίαζε, μαζί με εκείνον τον άντρα! Δεν έχασε λεπτό και αμέσως της συστήθηκε. Η νεράιδα ήδη γνώριζε για την ευχή του: ένα Nintendo switch.

Λίγο διστακτικά, του εξήγησε πως θα έπρεπε να περιμένει λίγο, αφού ένα άτακτο ξωτικό είχε κρύψει το δώρο του. «Πώς; Να διατάξεις όλες τις νεράιδες να το βρουν αμέσως!», της απάντησε ο Φ. και γεμάτη αγωνία η νεράιδα γύρισε πίσω, για να κάνει τα αδύνατα δυνατά για την ευχή του.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και νεράιδες και ξωτικά ήρθαν στο νοσοκομείο να πάρουν τον Φ. και την οικογένειά του για μια περιπέτεια: θα έκαναν βόλτα με ένα ταχύπλοο! Ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που θα κατάφερναν να βγουν έξω, μακριά από τον χώρο του νοσοκομείου. Οι χαρές και τα χαμόγελα δεν περιγράφονταν! Ο Φ. όχι μόνο ανέβηκε στο ταχύπλοο, αλλά με την βοήθεια του οδηγού έμαθε όλες τις λειτουργίες του και το οδήγησε!

Όταν κατέβηκε, η κονσόλα που τόσο καιρό ονειρευόταν βρέθηκε στα χέρια του! Αμέσως, έσπευσε να την ανοίξει! Όλα τα παιχνίδια τα οποία είχε δει μονάχα σε διαφημίσεις, «άναψαν» μαζί με την οθόνη μπροστά του. Χρώματα και φιγούρες εναλλάσσονταν σε γρήγορες εικόνες μπροστά από τα λαμπερά μάτια του και το χαμόγελό του δεν έφυγε από το πρόσωπό του στιγμή!

Η μέρα αυτή έδωσε στο Φ. μια ξεχωριστή εμπειρία, ενώ οι γονείς του είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μια ήρεμη βόλτα μαζί με το παιδί τους μετά από καιρό, στη θάλασσα, έξω από τους τέσσερις τοίχους του δωματίου του νοσοκομείου!

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Ήβη Πολυχρονιάδου, Αδάμου Ειρήνη, Αιμιλία Κριτικίδη 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Sail Marine, Φρίζος Κοκκώνης, Pc Bonus, Κωτσόβολος, Stella M., Ζαχαροπλαστείο Ανεμώνη Γλυφάδας, Just Burgers, Βιοϊατρική, Rent A Boat,Myikona,Craftbox

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!