Στην ερώτηση: «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;», ο Χάρης, αν και μόνο 6 χρονών, έχει αποφασίσει ήδη ποια είναι η απάντησή του… Θέλει να γίνει ο πιο ατρόμητος πυροσβέστης του πυροσβεστικού σώματος και να σβήνει για όλη του τη ζωή όποια πυρκαγιά τολμήσει να βρεθεί στον δρόμο του! Έτσι, καθώς η στιγμή αυτή βρίσκεται κάποια χρόνια μακριά, ζήτησε από τις νεράιδες να τον μεταμορφώσουν εκείνες προσωρινά σε έναν μικρό, αλλά θαρραλέο, πυροσβέστη.

Έτσι κι έγινε! Όταν ο Χάρης κατέφθασε στο αεροδρόμιο, ο αρχηγός της πυροσβεστικής και όλη η υπόλοιπη ομάδα του πυροσβεστικού σώματος, τον υποδέχτηκαν θερμά, καλωσορίζοντάς τον στην ομάδα! Για να γίνει και επίσημα ένας σωστός πυροσβέστης όμως, έπρεπε να φορέσει τη στολή του… Μια αληθινή στολή πυροσβέστη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του! Η ομάδα τον οδήγησε στο ντουλαπάκι με το όνομά του, ενώ παράλληλα του εξηγούσε τις νέες του υποχρεώσεις σαν… ανθυποπυραγός! Ναι, καλά ακούσατε! Τον έχρισαν κατευθείαν ανθυποπυραγό, λόγω του αστείρευτου θάρρους που έβλεπαν όλοι ότι είχε μέσα του!

Και ενώ ο Χάρης ετοιμαζόταν, ξαφνικά χτύπησε ο συναγερμός για επείγον περιστατικό, με το όνομά του να ακούγεται επανειλημμένα από τα μεγάφωνα! Ο Χάρης ξαφνιασμένος άρχισε να τρέχει με την υπόλοιπη ομάδα! Ανέβηκαν σε ένα πυροσβεστικό όχημα και κατευθύνθηκαν προς το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Τότε, ο Χάρης με δύο συναδέλφους του επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο και απογειώθηκαν! Ο μικρός πυροσβέστης έκανε βόλτα με το ελικόπτερο πάνω από όλη την Αθήνα!

Δεν πρόλαβαν να προσγειωθούν και ανακάλυψαν ότι ένας κινητήρας είχε πάρει φωτιά και έπρεπε να τον σβήσουν. Ο Χάρης κατέβηκε με την πυροσβεστική τσουλήθρα, ανέβηκε στον πυροσβεστικό πάνθηρα και χειρίστηκε τη ρίψη νερού στοχεύοντας στον κινητήρα, ενώ ολόκληρη η ομάδα του τον παρακολουθούσε με αγωνία και έπειτα, τον αποθέωσε με ένα τεράστιο χειροκρότημα.

Φυσικά, το πυροσβεστικό σώμα είχε ετοιμάσει και τα κατάλληλα δώρα στον νέο της ανθυποπυραγό. Ο Χάρης τα άνοιξε όλα με ανυπομονησία, έσβησε την τούρτα του και διατηρώντας το σοβαρό ύφος του, αλλά και το γεμάτο χαρά και ικανοποίηση βλέμμα του, είπε σε όλους τους συναδέλφους του πόσο ωραία είχε περάσει!

 

Ευχαριστούμε θερμά το σώμα Πυροσβεστικής για την απίστευτη εμπειρία που χάρισε στον Χάρη μας

τους εθελοντές μας: Κατερίνα Τσολάκη, Λένια Αντωνιάδη, Μαρία Μαλανδράκη, Κώτσης Σωτήρης

τους χορηγούς σε είδος: Nak shoes, Fresh, Γκούφη Σταρ, Craftbox, Μyikona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!