Εύχομαι να γίνω αστυνομικός – Χρήστος-Ραφαήλ, 7, νεφροβλάστωμα

«Θέλω να γίνω αστυνομικός και να πιάσω τους κακούς!». Μια ευχή που δεν άργησε να εκπληρωθεί για τον 7χρονο Χρήστο-Ραφαήλ, μα και πόσο του άξιζε! Ο μικρός μας ήρωας, ένα παιδί που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την ασθένειά του, δεν έχει χάσει ούτε στιγμή το χαμόγελό του.

Το ταξίδι της ευχής του τα είχε όλα: μια μπάλα υπογεγραμμένη από τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, πρόβες για να ραφτεί η αστυνομική του στολή, φωτογράφηση για να ετοιμαστεί το αστυνομικό του σήμα! Ο καιρός περνούσε και ο Χρήστος – Ραφαήλ αντλούσε δύναμη για τη μεγάλη ημέρα. Εκείνο το πρωινό της ευχής του, ξύπνησε από νωρίς για να ζήσει το όνειρό του. Φόρεσε τη στολή και το καπέλο του, έζωσε το όπλο του, και ξεκίνησε για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Στην είσοδο του κτιρίου αντίκρισε παραταγμένους τον Υποστράτηγο, τον Β΄ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπεία αστυνομικών. Τον υποδέχτηκαν θερμά, και ενθουσιασμένος πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου.

Για καλωσόρισμα του παραδόθηκε ένα αναμνηστικό του Σώματος. Στη συνέχεια, με μεγάλη χαρά, φόρεσε το κράνος του, ανέβηκε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα της ομάδας Ζήτα, μπήκε σε περιπολικό και φωτογραφήθηκε με τους αστυνομικούς. Η ξενάγησή του συνεχίστηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, όπου μίλησε στον ασύρματο δίνοντας τις πρώτες του εντολές. Η επίσκεψη στην Άμεση Δράση ολοκληρώθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο, όταν ο μικρός ήρθε σε επαφή με πραγματικά περιστατικά και καταγγελίες πολιτών. Ο 7χρονος με έκδηλη χαρά στο πρόσωπό του, αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης με την υπόσχεση ότι θα τους επισκεφτεί ξανά σύντομα.

Προς έκπληξή του, η περιπέτεια δεν τελείωσε εκεί. Στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου τον περίμενε το περιπολικό και δυο μηχανές της ομάδας Ζήτα. Έτσι, ξεκίνησε η επικίνδυνη αποστολή τους: να συλλάβουν ένα παράνομο δράστη, που έκλεψε νωρίτερα μια τσάντα. Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, διαβίβασε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους αστυνομικούς και η καταδίωξη ξεκίνησε.  Με γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις εντόπισαν το δράστη και ο μικρός μας ήρωας προέβη στη σύλληψή του!  Ο νεαρός αστυνομικός παρασημοφόρηθηκε για τη γενναιότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, και επέστρεψε σπίτι του έχοντας στην καρδιά του τη δύναμη και την ελπίδα για να γίνει καλά!

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης που αγκάλιασε με πολλή αγάπη την ευχή του Χρήστου – Ραφαήλ μας.

Αυτή η ευχή εκπληρώθηκε με την πολύτιμη προσφορά του ΟΠΑΠ και της ενέργειας “MAD for a Cause”: Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» 

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας για την πολύτιμη προσφορά τους: Βάγια Παναγιώτου, Μαρία Περμεκενλή, Στέλλα Ηλιάδου