Ο Χρήστος είναι ένα πολύ εξωστρεφές αγόρι. Του αρέσει η δράση και αγαπά τα βιντεοπαιχνίδια. Τι θα ήταν το ιδανικό γι’ αυτόν; Εκτός από το να χαθεί μέσα στον φανταστικό κόσμο του αγαπημένου του παιχνιδιού, να αποκτήσει έναν υπολογιστή gaming. Φυσικά, βασική προϋπόθεση του υπολογιστή είναι να μπορεί να «σηκώνει» όλα τα αγαπημένα του παιχνίδια, αλλά και ακόμα παραπάνω! Μας είπε και συγκεκριμένα ποια παιχνίδια ήταν αυτά: το Age of Empires και το Minecraft! Εμείς, οι καημένες οι νεράιδες, ούτε που τα είχαμε ξανακούσει. Έπρεπε να κάνουμε, λοιπόν, διεξοδική έρευνα, για να καταλάβουμε τι είναι. Ένας υπολογιστής gaming με καλά γραφικά και επεξεργαστή, λοιπόν… «Και να έχει και πολλά φωτάκια!», μας τόνισε. Ανυπομονεί τόσο πολύ που θα ήθελε η ευχή του να γίνει και αύριο, αν μπορούσαμε! Την ημέρα της ευχής του, αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να φάει μπέργκερ από τους καλύτερους και μετά να έχει κι επιδόρπιο, με προτίμηση τη σοκολάτα…

Μια μέρα, στο κατώφλι του σπιτιού του, κατέφθασε η ίδια η νεράιδά του. Με πρόσχημα ότι θέλει να τον βγάλει έξω για φαγητό, για να γνωριστούν, πήρε την οικογένεια – κατά το ήμισυ – και έφυγαν από το σπίτι. Την ίδια στιγμή, δύο ξωτικά μπήκαν από την πίσω πόρτα, αγκαλιά με όλα τα κομμάτια του νέου υπολογιστή. Έστησαν τον υπολογιστή, την καρέκλα και κατέβασαν όλα τα απαραίτητα προγράμματα. Μέχρι να εγκαταστήσουν και το τελευταίο πρόγραμμα, ο Χρήστος πρέπει να είχε φάει και το επιδόρπιο και να ετοιμαζόταν για τον γυρισμό.

«Εσείς οι δύο γιατί δεν ήρθατε να φάμε;», ρώτησε ο Χρήστος τα δύο ξωτικά που τσάκωσε μέσα στο σπίτι του. Τότε, η νεράιδά του, για να προλάβει το «κακό», είπε στον Χρήστο να πάνε να δείξει στα δύο ξωτικά σε ποιο σημείο του δωματίου του θέλει να στήσουν τον υπολογιστή. Έφτασε στο δωμάτιό του και η φωνή του για τα επόμενα δύο λεπτά δεν ακούστηκε ξανά. Δεν ακούστηκε, γιατί από το σοκ του είχε καλύψει το στόμα του με τα χέρια του και δεν έβγαζε άχνα! «Ευχαριστώ πολύ» ήταν οι πρώτες λέξεις που κατάφερε να πει.

Ο Χρήστος κάθισε με τον τεχνικό για του δείξει τον υπολογιστή. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και τη μία δωροκάρτα του, για να κατεβάσει το πρώτο του παιχνίδι.

Κάπως έτσι – και με ένα μικρό πάρτι – ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο του Χρήστου. Ένα κεφάλαιο που μόνο χαρά και ενθουσιασμό περιέχει. Ένα κεφάλαιο ικανό να σβήσει τα προηγούμενα.

Δείτε την αντίδρασή του στο video της ευχής και θα καταλάβετε…

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Τάνια Γεωργουλέτη, Παναγιώτης Θάνος, Ανδρέας Ψάλτης

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: ΠΛΑΙΣΙΟ, TGI Friday’s, Jerry’s Foodtruck, Thessaloniki PC, Blue Soft, Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Taxiway, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!