Όταν ένα παιδί καλείται να αντιμετωπίσει  μια ανατροπή στην καθημερινότητά του, να φύγει από τον τόπο του και να εγκλωβιστεί σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, όσο μικρό κι αν είναι αυτό το διάστημα, η δυσκολία είναι μεγάλη.

H υποστήριξη από την οικογένεια ήταν τόσο ενθαρρυντική ώστε να πιστέψει τελικά, αν και στην αρχή αμφέβαλε, ότι οι νεράιδες της ευχής θα έκαναν τη διαμονή του, αλλά και την μετέπειτα ζωή του, ακόμη καλύτερη. Ο υπολογιστής θα τον βοηθούσε να περνά τις ώρες του ευχάριστα, να επικοινωνεί και να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια με τους φίλους του, να κυλήσουν δημιουργικά  οι μέρες μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να επανέλθει.

Έτσι, λοιπόν, ένα όμορφο πρωινό, ένα  drone σηκώθηκε μέχρι το μπαλκόνι του διαμερίσματος που τον φιλοξενεί στον ξενώνα «Φλόγα». Ο Χρήστος βγήκε στο μπαλκόνι σαστισμένος και δεν πίστευε στα μάτια του με το μήνυμα που μετέφερε το drone: «Χρήστο μια έκπληξη σε περιμένει στην είσοδο».

Κατέβηκε σχεδόν τρέχοντας στην είσοδο, η οποία είχε στολιστεί με δύο συνθέσεις από μπαλόνια και είχε στηθεί ένα «βουνό» από πακέτα, που έκαναν τα ματάκια του να ανοίξουν διάπλατα! Οι δύο πιλότοι του  drone τον υποδέχτηκαν και αυτοί θερμά χαρίζοντας του ένα καπελάκι  της εταιρείας τους, αλλά κυρίως προσκαλώντας τον, όταν τελειώσει η περιπέτειά του, να τον μυήσουν στα κόλπα τους ώστε να γίνει και αυτός πιλότος drone!

Ποιος όμως είχε τώρα μυαλό για αυτά; Τα χαρτιά από τα πακέτα  άρχισαν να γεμίζουν την είσοδο, να αποκαλύπτουν τι κρυβόταν από πίσω και ο ίδιος να βλέπει ότι γρήγορα θα ανεβαίνει τις πίστες στα παιχνίδια που θα παίζει με την ίδια ταχύτητα που σηκώθηκε και το drone. Τρέμετε gamers, έρχεται ο Χρήστος!

Η εορταστική ατμόσφαιρα, παρότι στον χώρο μιας μικρής εισόδου, περιείχε κι όλα τα συνακόλουθα ενός πάρτι. Τα αγαπημένα του πατατάκια, xυμοί κι ένα σωρό σοκολάτες, που θα μοιραζόταν με όσους του επιτρεπόταν. Η χαρά του ήταν τόση που τον βλέπαμε να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες για να υποδέχεται τα πράγματα στο δωμάτιό του σα φτερό, ενώ η μαμά του έκπληκτη απορούσε και η ίδια που δεν κουραζόταν όπως πριν.

Πετούσε το αγόρι μας! Και μολονότι η μάσκα έκρυβε το χαμόγελό του, τα μάτια του και το σώμα του φώναζαν το πόσο χαρούμενος ήταν. Φεύγοντας, νιώσαμε κι εμείς ότι είχαμε απογειωθεί έως τον δεύτερο όροφο και βλέπαμε από το παράθυρο μια τρυφερή και χαρούμενη οικογένεια. Και το χαμόγελο στα χείλη μας κρατά ακόμη…

 

θερμά την εταιρεία Elite Strom για τη δωρεά

 

τους εθελοντές μας: Φανή Πολίτη

τους χορηγούς σε είδος: Hellenic Drones, MyIkona 

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!