30/12/2020

«Είμαι μαμά ενός παιδιού ευχής. Το παιδί μου διαγνώσθηκε το 2009 με τη σπάνια νόσο Sanfilippo 3B. Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μας, όταν ο γιατρός μάς ανακοίνωσε ότι η νόσος είναι εκφυλιστική, και σιγά-σιγά το παιδί θα αρχίσει να χάνει όλες τις δεξιότητές του.

Ξαφνικά όλα γύρω μας πάγωσαν. Από ένα υγιές παιδί που ήταν, σε μια στιγμή ανατράπηκαν τα πάντα. Στην αρχή δε μπορούσαμε να δεχθούμε ότι το παιδί μας θα έχει μια τέτοια άσχημη εξέλιξη. Δυστυχώς, ο Χρηστάκης σιγά-σιγά άρχισε να παλινδρομεί. Καταλάβαμε ότι έπρεπε να γίνουμε εμείς δυνατοί, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το παιδί μας. Εννοείται πως τα καταφέραμε, γιατί πλέον ήταν μονόδρομος.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ευλογημένοι γι’ αυτό το μελαχρινό τυπάκι, γιατί είναι ο μικρός μας ήρωας και ένας θαυμάσιος μαχητής που δε το βάζει κάτω με τίποτα. Εγώ σα μητέρα του το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να τον έχω πάντα δίπλα μου, να τον βοηθάω, να τον βλέπω πάντα χαρούμενο και να του κάνω την κάθε μέρα του ομορφότερη. Αυτός ο άγγελος μάς δίνει καθημερινά μαθήματα ζωής και τεράστια δύναμη.

Η ευχή του ήταν να αποκτήσει ένα καινούριο αναπηρικό αμαξίδιο, για να απολαμβάνει τις βόλτες του με ασφάλεια. Δεν πίστευα ότι η εκπλήρωση της ευχής του θα γινόταν τόσο σύντομα. Τελικά, όταν έφτασε η μεγάλη μέρα, δε μπορούσα να πιστέψω ότι εκτός από την ευχή, υπήρχαν πολλές άλλες εκπλήξεις, αγαπημένα πρόσωπα, γέλια και πολλή αγάπη. Αυτά που χρειάζεται ένα παιδί. Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τη χαρά μου για τα όσα προσφέρατε στον Χρηστάκη μου. Με δάκρυα στα μάτια σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη χαρά που δώσατε στο παιδί μου.

Ευχαριστώ θερμά τις υπέροχες νεράιδες που βοήθησαν τον μικρό μας Χρήστο. Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Σας αγαπάμε!»

Χρηστάκης – Δέσποινα (μητέρα)

ΥΓ. Αν θέλετε, το βιντεάκι που θα ανεβάσετε με τις φωτογραφίες του Χρήστου να συνοδεύεται από το αγαπημένο μας τραγούδι, «Με σένα πλάι μου» από Ρόκκο & Αναστασιάδη


τους εθελοντές μας: Έφη Κετεγένη

τους χορηγούς σε είδος: Επιούσια , Μyikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)