Ο 5χρονος Χρήστος είναι ένα παιδί… παράτολμο και γεμάτο περιέργεια! «Η περιπέτεια κυλάει στο αίμα του!», μας είπε η νεράιδα του, όταν τον γνώρισε. Δυστυχώς, λόγω της ασθένειάς του, η οποία δεν του επέτρεπε να βγει από το νοσοκομείο, δεν έχει προλάβει ακόμη να ανακαλύψει τον έξω κόσμο. Έτσι, έθεσε στον εαυτό του μια αποστολή: Να αποκτήσει πολλά… πάρα πολλά παιχνίδια και ύστερα, με τη βοήθεια των νεραϊδών, να βγει να εξερευνήσει τον κόσμο και να προστατεύσει τα παιχνίδια του από όποιον κακό προσπαθήσει να του τα κλέψει!

Η ημέρα της ευχής του ήταν η μέρα που θα ξεκινούσε για την πρώτη από τις πολλές περιπέτειες του! Έχοντας, λοιπόν, την τσάντα του στον ώμο και τον μεγεθυντικό φακό του στο χέρι, έφτασε στην Σαβάνα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Ήταν ένας μικρός εξερευνητής που πήγαινε για Σαφάρι! Αυτό που δεν ήξερε ήταν ότι νεράιδες και ξωτικά είχαν κρύψει σε κάθε γωνιά του Πάρκου τα πολύτιμα παιχνίδια του.

Η ξενάγηση ξεκίνησε και ο Χρήστος είχε υποψιαστεί τι συνέβαινε… Με τα κιάλια του, κοιτώντας δεξιά και αριστερά, περίμενε να κάνει τη μεγάλη ανακάλυψη! Όμως, η μεγάλη έκπληξη δεν ήταν ακόμη εκεί… Την αναζήτησή του σταμάτησαν για λίγο οι καμηλοπαρδάλεις, οι οποίες τελικά προς μεγάλη του έκπληξη δεν είχαν κίτρινη γλώσσα, αλλά μαύρη! Και έψαχνε, έψαχνε, έψαχνε… Και κοίταζε τα ζώα με απορία και περιέργεια, λες και αυτά του είχαν κρύψει τα πολύτιμα παιχνίδια του.

Κατεβαίνοντας από το αυτοκινητάκι του και αφού έκανε την περιήγησή του, μια μεγάλη ομάδα από νεράιδες και ξωτικά τον οδήγησαν σε ένα ξέφωτο. Το παιχνίδι του θησαυρού είχε αρχίσει! Δώρα, δώρα, δώρα, δώρα παντού! Πάνω στα κλαδιά των δέντρων, σε θάμνους, σε κορμούς… Ο Χρήστος δεν ήξερε πού να πρωτοπάει!

Όταν κατάφερε να βρει και το τελευταίο παιχνίδι, δημιούργησε ένα βουνό, πήρε φόρα και τρέχοντας, βούτηξε μέσα στον σωρό! Ο μικρός μας εξερευνητής, αφού ξόδεψε όλη του τη δύναμη στα καινούρια του παιχνίδια, εξαντλημένος αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να ξεκουραστούν όλοι. Έτσι, άρχισε ένα χαλαρό, αλλά πολύ διασκεδαστικό πάρτι, στον χώρο του Πάρκου. Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν, έφαγαν και τραγούδησαν ώρες ατελείωτες.

Κάπως έτσι, η πρώτη περιπέτεια του Χρήστου έφτασε στο τέλος της… Γεμάτος δύναμη, εμπειρίες και κυρίως… παιχνίδια, ο μικρός μας εξερευνητής είναι πια πανέτοιμος για οποιαδήποτε περιπέτεια βρεθεί στον δρόμο του!

θερμά την Κατερίνα, την Αλίκη, την Αριάδνη, τη Δήμητρα, τον Δημήτρη, την Ευαγγελία, τον Ευάγγελο, τον Φίλιππο και τη μικρή Ανδριάννα από την ομάδα VolunTeens για την οργάνωση της ευχής και τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Τσομάκου Ειρήνη, Αδάμου Ειρήνη, Πολυχρονιάδου Ήβη

τους χορηγούς σε είδος: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Zoo Café – Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης, GiocchiPreziosi, Πλαίσιο

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!