Εύχομαι να αποκτήσω ένα νεανικό δωμάτιο – Χριστίνα, 13 ,  Β-λέμφωμα

Στην εκπνοή του 2019 βάλαμε προσωπικό στόχο όλες οι νεράιδες, να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά χαρούμενα, εκπληρώνοντας τις πιο βαθιές τους επιθυμίες. Θέλαμε το νέο έτος να ξεκινήσει με ξεχωριστές και μαγικές αναμνήσεις από την αρχή. Αυτό και κάναμε!

Μία από αυτές τις ευχές ήταν και της Χριστίνας, η οποία ευχήθηκε να αποκτήσει ένα νεανικό δωμάτιο. Μιλώντας μαζί της ανακαλύψαμε πως είναι ένα παιδί πολύ κατασταλαγμένο και ιδιαίτερα «ψαγμένο» ως προς τις απόψεις του. Ναι μεν μας έδωσε κατευθύνσεις σχετικά με το τι θέλει, αλλά δεν απέρριψε και τις νέες ιδέες που της προτείναμε. Με αποχρώσεις παστέλ ροζ και γκρι προσπαθήσαμε να δώσουμε στο δωμάτιό της στυλ art deco.

Το art deco σαν ύφος έχει στρογγυλές, αλλά και ίσιες γραμμές που δίνουν ένα μεγαλοπρεπές ύφος. Οι λεπτομέρειες, όμως, θα έδιναν ταυτότητα στο δωμάτιο και θα το έκαναν πιο προσωπικό, αφού θα αντικατόπτριζαν το στυλ της Χριστίνας. Διαλέξαμε για εκείνη ένα ροζ φωτιστικό για το γραφείο της, ένα μοντέρνο φωτιστικό για την οροφή με μεταλλικές λεπτομέρειες και μια επιγραφή με νέον. Μικρά φωτάκια απλώθηκαν στο μπουντουάρ και μία προσωποποιημένη φωτεινή επιγραφή γέμιζαν διακριτικό φως το καινούριο δωμάτιο.

Η αγωνία της Χριστίνας όλο αυτό το διάστημα, ήταν μεγάλη. Ήξερε σε τι ύφος θα κινηθούμε, αλλά δεν ήταν απόλυτα σίγουρη για το πώς θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Αφήσαμε ένα μεγάλο μυστήριο μέχρι την εκπλήρωση της ευχής, γιατί θέλαμε να δούμε τη χαρά να λάμπει στα μάτια της και το νέο της δωμάτιο να είναι μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για εκείνη.

Οι ετοιμασίες ήταν παραπάνω από πυρετώδεις. Ένα άνετο κρεβάτι με διακοσμητικές λεπτομέρειες στον τοίχο, ένας στρογγυλός καθρέφτης και μια ιδιαίτερη βιβλιοθήκη άρχισαν να δίνουν χαρακτήρα στο χώρο. Κάθε μέρα και ένας διαφορετικός τεχνικός έκανε τις απαραίτητες εργασίες για να φέρει το ιδανικό αποτέλεσμα στο δωμάτιο της Χριστίνας.

Την ημέρα εκπλήρωσης της ευχής είχαν μείνει οι τελευταίες πινελιές, κυρίως διακοσμητικής φύσεως. Η μαμά ήταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ετοιμασίας, ο συνεργός μας. Συνωμοτούσαμε διαρκώς για το πώς θα στήσουμε τα πάντα, ώστε να μην αντιληφθεί τίποτα το παιδί και τα καταφέραμε.

Η προσμονή της Χριστίνας ήταν μεγάλη, καθώς πλησίαζε η στιγμή της αποκάλυψης. Όταν ήρθε η ώρα να «εισβάλει» στο καινούριο της, ανανεωμένο πλέον δωμάτιο, η καρδιά της χτυπούσε δυνατά. Το πρόσωπό της φώτισε από χαρά και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Κρίνοντας από τα μάτια της που έλαμπαν, τελικά άξιζε η γλυκιά ανυπομονησία και η μεγάλη προσμονή. Ήταν καλύτερο από ό,τι περίμενε και είχε ποτέ φανταστεί. Κάθε λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά. Η τεχνοτροπία της art deco το 1925 έσπασε κάθε δεσμό με την επικρατούσα τότε «νέα τέχνη», και το νέο δωμάτιο της Χριστίνας έσπασε κάθε δεσμό με δύσκολες αναμνήσεις. Πλέον έχει όλο το χρόνο για να ανακαλύψει κάθε σημείο, κάθε λεπτομέρεια και να προσθέσει και τις δικές της προσωπικές πινελιές. Η μέρα της εκπλήρωσης έκλεισε γλυκά με μια τούρτα γεμάτη αστέρια που ευχόμαστε από καρδιάς να γεμίζουν πάντα φως και δύναμη το δρόμο της Χριστίνας μας.

Αυτό όμως που έχει σημασία πιο πολύ από όλα, και αυτό που κάθε φορά μένει αποτυπωμένο στο μυαλό μας, είναι το χαμόγελο, η χαρά, η λάμψη στα μάτια, αυτό το «ΟΥΑΟΥ» που κάθε φορά προσφωνεί ένας μικρός ήρωας αντικρίζοντας αυτό που είχε ευχηθεί. Είναι ευλογία να βλέπεις όμορφα συναισθήματα χαραγμένα σε ένα παιδικό πρόσωπο και να έχεις βάλει κι εσύ το λιθαράκι σου σε αυτό.

τους εθελοντές μας: Τατιάνα Αναγνώστου, Άντζελα Λιβγιέρη, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος

τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, More Desigh, Γιάννης Μάτσιας- Φωτεινές επιγραφές NEON-LED, Jysk, Agrotis Group, Bizzare Stickers, Βαρνακιώτης, Inart, Intralink, Λοτσάρης Ζαχαροπλαστείο, Νίκος Φωτόπουλος και Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Πάτρας, Καυκάς, Μπιλιάνος, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Vitex, Άρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Λιοπέτας, Κωνσταντίνος Λιοπέτας, Κέντια

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)