Εύχομαι να αποκτήσω ένα πολύχρωμο δωμάτιο – Χρυσόστομος, 10, αδιαφοροποίητο ρινοφαρυγγικό καρκίνωμα

Γυρίζω το χρόνο πίσω και σκέφτομαι το γεμάτο έκπληξη προσωπάκι του.
«Τι είναι όλα αυτά; Εγώ ένα κρεβάτι κι ένα γραφείο ζήτησα μόνο!». Ο Χρυσόστομος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Οι αρχικές του προσδοκίες είχαν ξεκάθαρα ξεπεραστεί. Ας πάρουμε όμως  τα πράγματα από την αρχή…

Ο Χρυσόστομος είναι ένα γελαστό παιδί, με φωτεινά μάτια και υπέροχη ψυχή. Όταν έμαθε για τον μοναδικό κόσμο των ευχών, ζήτησε χωρίς δεύτερη σκέψη να διαμορφωθεί εκ νέου το δωμάτιο του. Μια κουκέτα, ένα καινούριο γραφείο, μια μεγάλη καρέκλα και χιλιάδες χρώματα στους τοίχους ήταν αρκετά για να φωτίσουν ακόμη περισσότερο τα μάτια του και η καρδιά του.

Το πλάνο για την πραγματοποίηση της ευχής του απαιτούσε σκληρή προετοιμασία. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, συντονισμένοι όλοι, έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλα έγιναν με την απόλυτη βοήθεια και στήριξη από την οικογένεια του μικρού μας φίλου.

Την  ημέρα της  εκπλήρωσης, φίλοι και αγαπημένοι συγγενείς ήταν εκεί από νωρίς για να γιορτάσουν μαζί του. Όλοι μαζί, μια ομάδα, για την ευχή του αγαπημένου τους Χρυσόστομου. Καθυστερήσαμε όσο μπορούσαμε την είσοδο του στο χώρο, ώστε να ολοκληρώσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Με απόλυτη μυστικότητα κατάφεραν και οι φωτογράφοι και τρύπωσαν στο δωμάτιο. Μια τεράστια κορδέλα τοποθετήθηκε ανάμεσα στο νέο δωμάτιο και το υπόλοιπο σπίτι. Οι φωτογράφοι έτοιμοι να «αιχμαλωτίσουν» κάθε στιγμή, αλλά κυρίως κάθε αντίδραση του Χρυσόστομου.

Κλείνει τα μάτια για μια στιγμή… και ξάφνου σαν σε όνειρο βρίσκεται στο νέο του δωμάτιο. Κάθε γωνιά και μια μικρή έκπληξη. Κάθε μικρή έκπληξη και ένα ακόμη σαστισμένο, υπέρλαμπρο χαμόγελο. Τα σημειώματα στα τετράδια, τα δώρα στις ντουλάπες, τα δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια στο πάτωμα, τα ποδοσφαιρικά αξεσουάρ του τα οποία έβγαλε αμέσως στην αυλή για να κάνει προπόνηση… Μα πιο πολύ το πάνω πάτωμα της κουκέτας… Όρθιος μέχρι το ταβάνι, χαρούμενος, κυρίαρχος του κόσμου του!

Στο παρασκήνιο ο μπαμπάς κι ο παππούς, δακρυσμένοι, συγκινημένοι, ψέλλιζαν ένα άηχο και γεμάτο ευγνωμοσύνη «Ευχαριστούμε».

Αυτή η ευχή εκπληρώθηκε με την πολύτιμη προσφορά του ΟΠΑΠ και της ενέργειας “MAD for a Cause”: Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» 

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας για την πολύτιμη προσφορά τους: Φανή Αγορογιάννη, Κοτζαμπασούλης Κωνσταντίνος