Η Αλεξάνδρα είναι ένα πλάσμα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο. Πίστευε στις νεράιδες πολύ πριν μας γνωρίσει. Μάλιστα, νεράιδες ζουν και στον δικό της κόσμο. Έναν κόσμο που μόνο εκείνη έχει πρόσβαση… Έναν κόσμο γεμάτο πριγκίπισσες, παιχνίδια και… γλειφιτζούρια! Η νεράιδά της την περιγράφει ως ένα παιδί ατρόμητο… Κάτι θα ξέρει! Όμως η Αλεξάνδρα της είχε εκμυστηρευτεί έναν φόβο της: το παλιό της κρεβάτι. Ήθελε, λοιπόν, ένα δωμάτιο που δεν θα την τρομάζει. Ένα δωμάτιο που θα έχει βγει από παραμύθι! Έδωσε, μάλιστα, και πολύ συγκεκριμένες οδηγίες: Ήθελε το κρεβάτι της να έχει «πάνω όροφο», ώστε όταν θέλει να κοιμάται πάνω και όταν θέλει να κοιμάται… κάτω.

Πήγε, λοιπόν, να μείνει για λίγες μέρες με τους παππούδες της. Φυσικά, οι παππούδες της ήταν μέσα στο κόλπο. Την απασχόλησαν όσο χρειαζόταν για να ετοιμαστεί το παραμυθένιο δωμάτιό της. Συνεργεία για το βάψιμο των τοίχων, την τοποθέτηση της ταπετσαρίας, τη συναρμολόγηση των επίπλων και ηλεκτρολόγοι για τα φωτιστικά… Όλοι «στο πόδι» για τη μικρή μας Αλεξάνδρα. Εμείς, αναλάβαμε τις λεπτομέρειες. Ετοιμάσαμε τον πάνω χώρο της κουκέτας που θα γινόταν χώρος παιχνιδιού και προσευχής, όπως είχε ζητήσει. Στρώσαμε το παζλ δαπέδου, στερεώσαμε τούλι στη «σκεπή» του κρεβατιού και κρεμάσαμε τα διακοσμητικά φωτάκια. Τοποθετήσαμε μαξιλαράκια, το εικόνισμα που μας είχε ζητήσει και είχε ετοιμάσει ειδικά για εκείνη η αγιογράφος και έναν προτζέκτορα σε μορφή μικρού κουνελιού.

Είχαμε προλάβει να κρυφτούμε, όταν επέστρεψε στο σπίτι η Αλεξάνδρα. Ανοίγοντας την πόρτα, ολόκληρο το πρόσωπό της φώτισε ένα χαμόγελο. Σκαρφάλωσε αμέσως τα σκαλοπατάκια να επιθεωρήσει το χώρο παιχνιδιού. Άρχισε να ανοίγει τα δώρα της και τα χαμόγελα πλήθυναν! Μόλις είδε το μαξιλαράκι-λαγουδάκι πάνω στο κρεβάτι της, το άρπαξε αμέσως στην αγκαλιά της και από εκείνη τη στιγμή δεν το άφησε ξανά!

Μετά το πάρτυ της εκπλήρωσης της ευχής, η Αλεξάνδρα συνήθισε τα ξωτικά μας που ήταν τόσες ώρες εκεί. Ήθελε να μείνουν να παίξουν κι άλλο με τα καινούρια δώρα της. Η ώρα είχε περάσει, αλλά σε ένα τόσο γλυκό χαμόγελο τα ξωτικά δεν μπορούν να πουν «όχι». Τελικά, μετά από πολύ παιχνίδι, την άφησαν να ξεκουραστεί. Η Αλεξάνδρα αποχαιρέτησε τα ξωτικά με μια σφιχτή αγκαλιά και ένα «Σας αγαπώ πολύ».

Ξέραμε ότι ο φόβος που της προκαλούσε εκείνο το παλιό κρεβάτι, δεν θα επισκεφθεί ξανά το δωμάτιό της.

θερμά τον Γιώργο Ασημακόπουλο για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Εύα Μάνογλου, Γεωργία Αγαθονίκου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, IKEA, Βιοκαρπέτ, Vitex, Patini Toys, Γλυcozy-makecake, Babymoon, Superkid, Στοργή, Babyloon, Palamaiki Home, Mothercare, Κώστας Σάλτας, Σοφία Αρκαδινού, Ελένη Λάζου, Woodpecker, Το Σπιτάκι, Oikopen e-gifts, Ambalaz, Decofoam, Σκλαβενίτης, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Επιπλοκίνηση Τελιορίδης, ΚΕΝΤΙΑ, Decoworld Girgiris

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!