Σαν ποταμάκι που ρέει με ορμή μας «ξεφούρνισε» η Άννα-Μαρία την ευχή της: μια ολόκληρη ημέρα στο τμήμα R&D μιας εταιρείας καλλυντικών. Ήθελε να μάθει τα πάντα για την παραγωγή των αγαπημένων όλων των γυναικών καλλυντικών… Από την ιδέα της σύστασης, έως και την παρασκευή και την προώθηση των προϊόντων στο κοινό!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Η Άννα-Μαρία είναι ένα έφηβο, πανέμορφο πλάσμα, επικεντρωμένο στους στόχους και την καριέρα της. Έχει επιλέξει την κοσμετολογία ως μελλοντικό της επάγγελμα και με μεγάλο πείσμα βαδίζει καθημερινά προς τον κόσμο της περιποίησης και της ομορφιάς.

Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει το πρώτο της βήμα, παρέα με τη νεράιδά της. Να σας πούμε την αλήθεια, δεν ξέρουμε ποια ήταν πιο ενθουσιασμένη για την επίσκεψη στην εταιρεία καλλυντικών. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι η ημέρα προβλεπόταν μεγάλη και… πάρα πολύ ενδιαφέρουσα!

Μια ποδιά, κομμένη και ραμμένη ειδικά γι’ αυτήν, με το όνομά της χαραγμένο, την περίμενε με το που έφτασαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Φόρεσε το ειδικό σκουφάκι και η ξενάγηση ξεκίνησε από τον χώρο επεξεργασίας και αποθήκευσης προϊόντων. Ένας καταιγισμός ερωτήσεων συνόδευσε τον ενθουσιασμό της. Ήθελε να ρουφήξει μέχρι και την τελευταία σταγόνα γνώσης. Από τον χώρο επεξεργασίας, στον χώρο αφαλάτωσης και αποστείρωσης του νερού και τέλος, στον χώρο συσκευασίας, η ξενάγηση σε ολόκληρες τις εγκαταστάσεις είχε ολοκληρωθεί.

Δεν μπορούσαμε, όμως, να αφήσουμε την Άννα-Μαρία μόνο στη θεωρεία. Της είχαμε ετοιμάσει έναν χώρο αρκετά… ιδιαίτερο. Έναν χώρο, όπου θα παρασκεύαζε τα δικά της – και τα πρώτα της –  προϊόντα αισθητικής! Χρησιμοποιώντας όλα όσα έμαθε εκείνη την ημέρα, η Άννα-Μαρία πήρε τη «συνταγή» στα  χέρια της και άρχισε με τις πιπέτες να παίρνει γραμμάριο-γραμμάριο – υποδιαίρεση  γραμμαρίου μερικές φορές – από διάφορα μπουκαλάκια και να τα βάζει σε ένα βαζάκι.

Σταγόνα με σταγόνα, λοιπόν, δημιούργησε την πρώτη της κρέμα χεριών και το πρώτο της λαδάκι, τα οποία πήραν και το όνομά της!

Αγκαλιά με την ποδιά, τα προϊόντα της και τα δώρα της νεράιδάς της, αποχαιρέτησε τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους της εταιρείας. Τους αποχαιρέτησα γλυκά, όμως όχι μελαγχολικά… Ίσως μέσα της κατά βάθος ήξερε ότι θα ξανασυναντηθούν κάποια στιγμή, στο μέλλον!

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία KORRES για τη φιλοξενία!

θερμά την SRS Group of Companies για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Πολυχρονιάδου Ήβη, Νικόλα Ελένη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Korres, Georgios Galifianakis Ζαχαροπλαστείο, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!