Εύχομαι να αποκτήσω μια παιδική χαρά στην αυλή μου, Γιώργος, 5
Εύχομαι να αποκτήσω ένα δεντρόσπιτο, Μιχάλης, 5

Δύο πανομοιότυπα, ζωηρά αγοράκια, με παιχνιδιάρικα ματάκια και με τα πιο γλυκά, πονηρά χαμόγελα, τι άλλο θα μπορούσαν να ευχηθούν από μια κατασκευή στην οποία θα μπορούσαν να παίζουν συνέχεια; Ένα δεντρόσπιτο και μια παιδική χαρά! Δύο απίστευτα γλυκά πλάσματα, μας υποδέχθηκαν με απίστευτη χαρά στο σπίτι τους, γεμάτα ενέργεια, για να παίξουν μαζί μας. Δεν περίμεναν ότι την ημέρα εκείνη θα εκπληρωνόταν η ευχή τους!  

Δύσκολη μέρα… ο αέρας, το ακατάλληλο έδαφος, οι κατασκευαστικές συναρμολογήσεις μας έβγαλαν εκτός χρόνου και καθυστερήσαμε πολύ την εκπλήρωση. Όμως τόσο ο Γιώργος όσο και ο Μιχάλης, απολάμβαναν την παρουσία μας εκεί. Δεν μας ενόχλησαν, ούτε δυσανασχέτησαν με την καθυστέρηση από τη στιγμή που άρχισαν να υποψιάζονται τι συνέβαινε. Ήθελαν μόνο που και που, να πηγαίνουμε να τα βρίσκουμε μέσα στο σπίτι ο Φώτης κι εγώ, να παίζουμε λίγο μαζί τουςκαι μετά μας άφηναν να επιστρέψουμε στη δουλειά. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, δεν σήκωναν κεφάλι. Και τι θα γινόταν χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, που δούλευαν αδιάκοπα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρ’ όλες τις δυσκολίες; Χάρη στην ακατάπαυστη δουλειά τους, όλα έγιναν όπως ακριβώς έπρεπε και άξιζε στον Γιώργο και στον Μιχάλη μας! Όλοι έκαναν το καλύτερο δυνατόν, για τη χαρά που θα διαγραφόταν στα ματάκια των μπόμπιρων, που κοιτούσαν ασταμάτητα και με θαυμασμό, αυτούς που «κατασκεύαζαν» το όνειρό τους!

Εντέλει ξεπρόβαλαν με μεγάλο ενθουσιασμό από το σπίτι τους και όρμησαν σαν δύο μικροί σίφουνες στην παιδική χαρά! Μόλις όμως αντίκρισαν τα παιχνίδια, σταμάτησαν και τα κοιτούσαν με δέος… Στην αρχή ήταν διστακτικοί καθώς ένας μικρός φόβος τους κατέβαλε, ωστόσο ο Γιώργος οικειοποιήθηκε αμέσως το χώρο. Ο Μιχάλης ένιωθε μεγαλύτερη ανασφάλεια, αλλά επιθυμούσε κι εκείνος να ανέβει στην τσουλήθρα, στις κούνιες και στον πύργο. Με τη βοήθεια του μπαμπά τους και του εθελοντή τα κατάφερναν μια χαρά! Όσο για το δεντρόσπιτο; Ξετρελάθηκαν και τα δύο: με τα παιχνίδια που τους είχαμε πάει και τα ξετύλιγαν με ενθουσιασμό, με τα έπιπλα που τους είπαμε ότι ήταν μόνο δικά τους, με τα άπειρα φωτάκια που είχαν φωτίσει το σπιτάκι, με τα παράθυρα που προσπαθούσαν να μάθουν πως ανοίγουν, με τα μαλακά χαλιά, με τα χρώματα και κυρίως, με τους ανθρώπους που έκαναν την ευχή τους πραγματικότητα!

«Δεν ήξερα ότι υπάρχουν νεράιδες και ότι μπορούν να κάνουν τόσα πράγματα για εμάς. Να σου πω κάτι που θέλω; Σε ευχαριστώ πολύ νεράιδα! Πολύ πολύ!» ήταν τα λόγια του Μιχάλη όταν πλησιάζαμε προς το τέλος της εκπλήρωσης.

Δεν έβγαιναν από το σπιτάκι, μέχρι που βράδιασε. Τους αφήσαμε  να διαπραγματεύονται με τη μαμά τους, για το αν θα μείνουν στο μικρό σπιτάκι ή αν θα επιστρέψουν στο μεγάλο σπίτι… Με τη λάμψη στα ματάκια τους, εντονότερη απ’ όλα τα φωτάκια μέσα στο σπιτάκι.

Image result for καρδια Χωρίς τους εθελοντές μας Δ. Μπογδάνο, Φ. Μελαμπιώτης και Τζ. Λιβέρη τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο Image result for καρδια

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: Anek Lines, Blue Star Ferries, Aegean, IDI Hotel, Hertz, Κοπιδάκης Ξύλινες Δημιουργίες, AS Company, Giochi Preziosi, Mattel, Baby City, Sweet House, Creta Green

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT).