Τι να πρωτοπεί κανείς για τη Δήμητρα! Ένα πολύ τρυφερό και χαμογελαστό κορίτσι, που παρά τις δυσκολίες που έχει ζήσει έχει καταφέρει να τις αντιμετωπίσει όλες. Συνέχεια χαμογελαστή κάθε λεπτό της ζωής της. Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε πως αυτό που πραγματικά ήθελε είχε να κάνει με το δωμάτιό της! Είχε στο μυαλό της ολόκληρα σχέδια για το τι ακριβώς ήθελε. Ήταν τόσο «ψαγμένη» που είχε αποφασίσει πριν ακόμα μιλήσει μαζί μας για το τι ήθελε, πώς ήθελε να είναι και σε ποιο σημείο του χώρου. Πραγματικά μιλάμε για ένα παιδί με γούστο και αποφασιστικότητα στις επιλογές του. Αυτό το χαρακτηριστικό της μας γοήτευσε ιδιαίτερα.

Όταν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες του σχεδιασμού του δωματίου της, την είχαμε στο πλευρό μας συνεχώς. Την συμβουλευόμασταν, και βλέπαμε κάθε επιλογή μαζί της. Άλλωστε είναι ένα κατασταλαγμένο παιδί, που με δική της επιλογή ήθελε να βιώσει μαζί μας όλη αυτή την αγωνία του σχεδιασμού, του στησίματος, και φυσικά την εκπλήρωση της ευχής. Είναι γεγονός πως όταν εσύ ο ίδιος συντελείς στην κατασκευή κάποιου πράγματος, το τελικό αποτέλεσμα σου προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση!

Χαρακτηριστικά, η Δήμητρα μάς είπε πως «κάθε φορά που πηγαίνει κάποιο αντικείμενο ή έπιπλο στο σπίτι, ενθουσιάζομαι σα μικρό παιδί. Προσπαθώ κάθε φορά με νύχια και με δόντια να κρατηθώ και να μην ‘’κλεφτοκοιτάξω’’ τα αντικείμενα. Κατά κάποιον τρόπο μου χαρίζετε στιγμές παιδικότητας που έχασα». Η Δήμητρα ήταν συνοδοιπόρος καθόλη τη διάρκεια της ευχής της.

Η μέρα της εκπλήρωσης αποτελούσε μεγάλη πρόκληση για εμάς, καθώς είχαμε απέναντί μας ένα παιδί που ήξερε αρκετά από τα αντικείμενα που θα υπήρχαν στο δωμάτιό του. Όμως, η αντίδρασή της όταν μπήκε στο δωμάτιο μας αποζημίωσε, και αποτέλεσε  μία έκπληξη ακόμα και για εμάς. Είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα, σα χαμένη, να κοιτάζει γύρω της τον χώρο… ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟ! Το δωμάτιο αυτό για εκείνη θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα! Δε θα ξεχάσουμε τα λόγια της με τίποτα: «Τώρα θα έχω ένα δωμάτιο σαν αυτά που βλέπω στις ταινίες και πάντα ονειρευόμουν να αποκτήσω και εγώ. Είμαι ευγνώμων, ευτυχισμένη, χαρούμενη! Σίγουρα μπορεί να είχα δει τα σχέδια, αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι το δωμάτιό μου θα είχε αυτό το αποτέλεσμα στην πραγματικότητα!».

Η ευχή της Δήμητρας μάς έδωσε χαρά, μας συγκίνησε, και είναι σίγουρα είναι ένα από τα δωμάτια που δε θα ξεχάσουμε ποτέ! Τόσο για το αποτέλεσμά του, όσο και για τους ανθρώπους που θα στεγάζει! Άγγιξαν τις καρδιές μας και μας αγκάλιασαν όπως τους ανθρώπους της οικογένειάς τους!

τους εθελοντές μας: Γιαννακοπούλου Βανέσσα, Ελένη Ρίζου

τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, Vitex, ΙΚΕΑ, Intralink Logistics, MyIkona, Καλοταράνης Α.Ε., Royal Carpets, Paper Craft, Jysk, Νίκος Ψαθογιαννάκης, Pennie, ΚΙΦΑ Μεταφορική Ελλάδος Α.Ε., Παπακανέλλος Bakery-Café-Pastry

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!