Εύχομαι να κάνω ένα πάρτι με την Άριελ, Μαρία, 9, τετραπληγία απότοκος εγκεφαλίτιδας

“Θα τρελαθώ!!!” αναφώνησε η Μαρία κατενθουσιασμένη, όταν η νεράιδα της ανακοίνωσε την επίσκεψή τους στο εργαστήρι μόδας, για να ράψουν ένα πριγκηπικό φόρεμα για την ίδια και για τη μικρότερη αδερφή της.

Η Μαρία είχε ευχηθεί όλο λαχτάρα να κάνει ένα πάρτι με την Άριελ και μας διευκρίνισε αφοπλιστικά «την πριγκίπισσα όμως, όχι τη γοργόνα!». Έτσι, οι νεράιδες έκαναν ένα μεγάλο συμβούλιο και ξεκίνησαν πυρετωδώς τις ετοιμασίες. Το πιο σημαντικό βήμα ήταν να ανακαλύψουν σε ποιο σημείο του ωκεανού βρισκόταν η Άριελ. Φυσικά για τις νεράιδες τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μόλις έμαθε η Μαρία ότι η Άριελ θα έρθει στο πάρτι της, δεν μπορούσε με τίποτα να κρύψει τη χαρά της! Μετρούσε τις μέρες και τις ώρες μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινούσε από το σπίτι της για να συναντήσει την αγαπημένη της ηρωίδα.

Τη μεγάλη ημέρα, η Μαρία, συνοδευμένη από την αδερφή της, έφθασε στο χώρο της ευχής της και τα ματάκια της μαρτυρούσαν τη χαρά και την ανυπομονησία της. Στην είσοδο την υποδέχτηκαν οι νεράιδες και – μέσα από μία διαδρομή ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά, δέντρα και χρωματιστά μπαλόνια – την οδήγησαν στο ιδιαίτερο διαμέρισμά της. Εκεί, την περίμεναν μοδίστρες, κομμώτριες, νεράιδες του μακιγιάζ και πολλές ακόμα.

Δεν πέρασε πολύ ώρα και οι δύο αδερφούλες έκαναν θεαματική είσοδο στον υπέροχο κήπο! Οι καλεσμένοι τις υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά. Και ξάφνου εμφανίστηκε η Άριελ! Η πριγκίπισσα του βυθού είχε βγει για χάρη της Μαρίας στη στεριά! Η Μαρία την κοίταζε με τα ματάκια της να λάμπουν από ενθουσιασμό. Η Άριελ τη χαιρέτησε και της εκμυστηρεύτηκε πως μόνο για χάρη της εγκατέλειψε το βυθό και βρήκε τη φωνή της. Μα έλα που η Άριελ δεν είχε έρθει μόνη της… ένα ζευγάρι σπάρων την είχαν ακολουθήσει στη στεριά, για να χορέψουν ένα «θαλασσινό» βαλς προς τιμήν της Μαρίας. Όλοι παρακολουθούσαν μαγεμένοι τον υπέροχο χορό!

Ακολούθησαν παιχνίδια με ήχους και εικόνες από το βυθό, φωτογραφίες, χορός. Οι εκπλήξεις όμως δεν τέλειωσαν εκεί… Ένα βουνό από δώρα περίμενε τη Μαρία. Σε κάθε περιτύλιγμα που αντίκριζε, άνοιγε διάπλατα τα μάτια της κι αναφωνούσε «θα τσιρίξω!» και τσίριζε από χαρά! Και, φυσικά, οι νεράιδες δεν είχαν ξεχάσει το αγαπημένο παγωτό της Μαρίας: γεύση τσιχλόφουσκα μόνο για εκείνη! Η Άριελ την έχρισε πριγκίπισσα του βυθού και οι φίλοι της έγραψαν από μία ευχή για τη Μαρία, να τις κρατήσει μαζί με την ανάμνηση της υπέροχης αυτής εμπειρίας, την οποία η ίδια χαρακτήρισε ως «τέλεια»!

Αυτή η ευχή εκπληρώθηκε με την πολύτιμη προσφορά του ΟΠΑΠ και της ενέργειας “MAD for a Cause”: Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» 

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας για την πολύτιμη προσφορά τους: Κωνσταντίνα Βαϊτση, Άννα Μάνογλου, Κατερίνα Μπαντόγια, Κατερίνα Τερνεκτσή, Ευαγγελία Τζιλή