Ένα αξιολάτρευτο ζουζούνι μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας. Ξέρετε τα ζουζούνια είναι και παιχνιδιάρικα και θέλουν να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον: στη δική τους παιδική χαρά, σε αυλή, κούνιες, τσουλήθρα, πύργο και πολλά-πολλά παιχνίδια!

Τι κι αν ο covid μάς καθυστέρησε λίγο; Ήμασταν συνέχεια σε επικοινωνία με τον μικρό μας φίλο, με βιντεοκλήσεις και δωράκια. Γιορτάσαμε και τα γενέθλιά του διαδικτυακά. Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο μικρός έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τη νεράιδα του! Γιόρτασαν μαζί και τραγούδησε ο ένας στον άλλον το τραγουδάκι των γενεθλίων. Αναμφισβήτητα, τα πιο όμορφα γενέθλια για τη νεράιδα του!

Σιγά σιγά άρχισε να ετοιμάζεται και η παιδική χαρά του. Οι εργάτες πηγαινοέρχονταν, κουβαλούσαν σακιά, έσκαβαν, κι ο μικρούλης τούς έβλεπε και χαιρόταν: «Μαμά, η παιδική χαρά μου ετοιμάζεται!». Άρχισαν να λάμπουν πάλι τα ματάκια του και η χαρά του αντικατοπτρίστηκε στην εξαιρετική εικόνα των εξετάσεών του, λίγο πριν ολοκληρωθεί η παιδική χαρά του.

Μετά από λίγες μέρες, ο κήπος είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Τοποθετήθηκε το δάπεδο ασφαλείας, οι κούνιες με την τσουλήθρα κι ένα μεγάλο τραμπολίνο. Μία υπέροχη ζωγραφιά με την αγαπημένη του Πέππα το γουρουνάκι κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον τοίχο και ένα σωρό γλάστρες με φυτά και ηλιακά φώτα στόλισαν τον χώρο. Ο φίλος μας είχε πλέον και το δικό του τραπεζάκι να κάθεται με τους φίλους του στο δικό του πάρκο χαράς!

Κι έτσι, ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα χτύπησαν την πόρτα νεράιδες και ξωτικά φορτωμένοι δώρα, μπαλόνια και εκπλήξεις. Ο μικρός, αρχικά, τους υποδέχτηκε διστακτικά, αλλά, μόλις αντίκρισε το σκηνικό πάρτι με θέμα την αγαπημένη του Πέππα κι ένα σωρό λιχουδιές, που δεν χόρταινε, άρχισε να χαλαρώνει. Όταν ξεκίνησε κι η μουσική, τότε πια αφέθηκε τελείως στην αγάπη που του έδειχναν όλοι κι άρχισε να χορεύει, να παίζει και να χοροπηδάει στο τραμπολίνο του! Ήταν το κέντρο του κόσμου και το ένιωθε! Δεν σταμάτησε να χορεύει και να το απολαμβάνει, μέχρι που νύχτωσε πια. Με βαριά καρδιά, άφησε το παιχνίδι κι επέτρεψε στις νεράιδες και στα ξωτικά να αποχωρήσουν. Άλλωστε, το Πάρκο της Χαράς ήταν όλο δικό του πλέον. Η μανούλα του μας εκμυστηρεύτηκε ότι δεν θυμάται να τον έχει ξαναδεί τόσο χαρούμενο! Δεν το περίμενε να είναι τόσο ενθουσιώδης και εκδηλωτικός, αλλά ένιωσε την αγάπη που είχαν όλοι για εκείνον.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Πατρέων για την πολύτιμη συνεισφορά του!

θερμά την αγαπημένη μας νεράιδα, Δήμητρα, για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Αθηνά Ζαφειροπούλου, Κατερίνα Ασημακοπούλου, Έλενα Κανελλοπούλου, Ελένη Ρίζου, Κωνσταντίνος Σκαλτσάς, Μαρία Υφαντή

τους χορηγούς σε είδος: Δήμος Πατρέων, Φυτώρια Φλίγκος Κωνσταντίνος, Angelo Pantazis, Στέλλα Παπαντωνοπούλου, Αναστασία Κασιάδη, Καϊμακάς Μεταφορές, Linardakis Cargo, Μεταφορική Κασάπης, Caravel Patisserie, Ξυλοκατασκευή Κήπου, Ζαχαροπλαστείο Λοτσάρης, Eco Packs, Μαρούλα Μπουσμπούκη, Taxiway, MyIkona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!