«Δεν πιστεύω ότι η ευχή μου έγινε πραγματικότητα! Νομίζω ότι ονειρεύομαι. Είμαι τόσο τυχερή! Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου»! ήταν κάποια από τα λόγια της μικρής μας που ευχήθηκε να αποκτήσει ένα maltese.

Οι νεράιδες ταξίδεψαν μέχρι το πανέμορφο νησί της Ι., κάποια μέρα του Φλεβάρη, για να την συναντήσουν. Ένα μοναδικά φωτεινό πλάσμα που αμέσως μετέφερε τη θετική του ενέργεια στο χώρο και στις ψυχές τους. Δεν ήταν διόλου εύκολο να αποσπάσουν το βλέμμα τους από επάνω της, μα η εκμαίευση της ευχής ήταν εύκολη υπόθεση. Έκλεισε τα μάτια, έσφιξε το μαγικό νόμισμα στα χέρια της και ευχήθηκε να μπορέσει να έχει ολόδικό της ένα μικρό maltese. Από εκείνη τη στιγμή, περίμενε με αξιοθαύμαστη υπομονή την ημέρα που θα κρατούσε στην αγκαλιά της το σκυλάκι που τόσο ονειρευόταν. Η υπομονή της υπερνίκησε κάθε εμπόδιο μέχρι και το πιο τρομακτικό: την αναμονή της καραντίνας. Τίποτα δε στάθηκε ικανό να την πτοήσει, τίποτα δεν υπήρξε αρκετό ώστε να χάσει την πίστη της στο όνειρό της: Θα ερχόταν η στιγμή που η ευχή της θα γινόταν πραγματικότητα.

Αφού επιστρέψαμε στην καθημερινότητα του γραφείου με πολλή προσοχή, και αφού πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά την επίσημη «απελευθέρωση» από την καραντίνα, δειλά – δειλά ξεκινήσαμε πιο ζωηρά τις εκπληρώσεις των ευχών, πάντα στο πλαίσιο που οι γιατροί μας επέτρεπαν.

Όλα ήταν οργανωμένα με κάθε λεπτομέρεια για την ευχή στο ηλιόλουστο νησί, μέχρι τη στιγμή της μεγάλης έκπληξης. Οι νεράιδες επισκέπτονταν ξανά αυτόν τον αγαπημένο τόπο για να τηρήσουν την υπόσχεσή τους. Μόνο που το κορίτσι μας τώρα πια ήταν ανυπόμονο. Δε μπορούσε να φάει από την αγωνία και ούτε φυσικά να συγκεντρωθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια των νεράιδων να την απασχολήσουν. Ρωτούσε διαρκώς για το κουτάβι, ψάχνοντας με το βλέμμα γύρω της για κάποιο στοιχείο που θα πρόδιδε την κρυψώνα του. Όμως η αναζήτησή της δεν απέδιδε! Ολοκληρώνοντας το γεύμα οι νεράιδες οδήγησαν το κορίτσι μας στο δωμάτιο του υπέροχου ξενοδοχείου, εκεί όπου την περίμενε η έκπληξη που τόσο λαχταρούσε.

Μόλις η μικρή άνοιξε την πόρτα του δωματίου έπαθε σοκ με το μονοπάτι των αστεριών και τα δώρα που έβλεπε γύρω της. Ακολούθησε ταχύτατα το αστερο-μονοπάτι μέχρι που βρήκε ένα ροζ κλουβάκι. Έσκυψε να το ξεκλειδώσει και από μέσα ξεπρόβαλε μια χνουδωτή μπαλίτσα που κατευθύνθηκε με ορμή προς την αγκαλιά της. Η μικρή ούρλιαζε από χαρά φωνάζοντας «Δεν το πιστεύω, είναι πανέμορφη»! Την αγκάλιαζε συνέχεια και το λόγια της ήταν γεμάτα από ευγνωμοσύνη και ευχές για όλους όσους της χάρισαν την πολύτιμη χνουδωτή μπαλίτσα.

Όταν τις αντικρίσαμε μαζί αισθανθήκαμε αμέσως πως οι δυο τους προορίζονταν για αυτή τη συνάντηση. Μια μοιραία συνάντηση για την οποία περισσότεροι από κάποιες απλές νεράιδες συνέβαλαν στο να συμβεί. Στο πρόσωπο της μικρής μας διέκρινες μόνο την ευτυχία και αυτή η στιγμή, αυτή η ένωση, μόνο δώρο Θεού θα μπορούσε να είναι! Μια αληθινή ευλογία! Ευλογία και για εμάς να συναντήσουμε αυτό το μαγικό πλάσμα που μας χάρισε με απίστευτη γενναιοδωρία το φως του! Να είναι πάντα ευτυχισμένη, φωτεινή μας νεράιδα και το φως σου να φτάνει ως τα πέρατα του κόσμου!

τους εθελοντές μας: Μαρία Μακράκη, Ζωή Λυμπέρη

τους χορηγούς σε είδος: Patmos Exclusive Villas, Patmos Akti, Attica Group – Blue Star Ferries, Uniglobe Vacation Locator, On Pet Shop, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)