Ο Κωνσταντίνος είχε την ευκαιρία να ζήσει μία μοναδική εμπειρία: την εμπειρία ενός αγώνα του NBA στην Ευρώπη. Ατέρμονη υπομονή έπρεπε να κάνει. Οι περιορισμοί του Covid και τα lockdown, είχαν «κλείσει» τις πόρτες των αεροπλάνων για όλα τα παιδιά μας. Όμως, ο Κωνσταντίνος ήταν αποφασισμένος να περιμένει!

Ο αγώνας αυτός, λοιπόν, διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο σε μία ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλες ομάδες να λαμβάνουν μέρος και πολλούς γνωστούς μπασκετμπολίστες να δίνουν το παρόν. Το timing, ο συγχρονισμός, ήταν καταπληκτικός. Μόλις οι γιατροί μας είπαν το πολυπόθητο «ΝΑΙ» για τα ταξίδια, είχε έρθει η ώρα να ετοιμάσει ο Κωνσταντίνος τη βαλίτσα του. Θα έφευγε για Παρίσι!

Δεν ήξερε, όμως, ότι την ημέρα της αναχώρησής του τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Όλο το διάστημα της αναμονής, αναρωτιόταν γιατί δεν είχε λάβει τα εισιτήρια του αγώνα, μέχρι που έφτασε και στο αεροδρόμιο… χωρίς τα εισιτήρια!

Περνώντας τις αυτόματες πόρτες του αεροδρομίου, είδε μπροστά του τον Ευθύμη Ρέντζια. Ναι, η συνάντηση δεν ήταν τυχαία! Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας δεν θα πήγαινε ταξίδι. Ήταν εκεί για τον Κωνσταντίνο, κρατώντας υπομονετικά τα εισιτήριά του στα χέρια του. Δεν ήταν, βέβαια, η πρώτη φορά που οι δυο τους συναντιόνταν. Ο Κωνσταντίνος τον είχε συναντήσει ξανά, πριν πολλά χρόνια. Κάθισαν μαζί και μίλησαν για μπάσκετ σαν να συνέχιζαν την κουβέντα από παλιά.

Η ώρα όμως έφτασε και ο Κωνσταντίνος μαζί με την οικογένειά του έπρεπε να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για την αναχώρησή τους. Είχαν την ευκαιρία να δουν το Παρίσι και να περάσουν όμορφες οικογενειακές στιγμές.

Και η μεγάλη μέρα έφτασε! Ο αγώνας ήταν μεταξύ Detroit Pristons και Chicago Bulls. Όμως, δεν θα σας περιγράψουμε εμείς αυτήν την εμπειρία. Θα αφήσουμε τα λόγια της οικογένειας του Κωνσταντίνου να το κάνει:

«Περισσότερα απ’ όλα φυσικά μου άρεσε ο αγώνας. Ήταν μία εμπειρία που αν δεν τη ζήσει κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως τα συναισθήματα και τον ενθουσιασμό μου. Οι θέσεις μας, οι οποίες βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τον αγωνιστικό χώρο, έκαναν την εμπειρία μου ακόμα καλύτερη καθώς μπορούσα να παρατηρήσω την κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και να ακούσω τους παίχτες να μιλάνε. Εξίσου βέβαια μου άρεσαν και οι βόλτες στο κέντρο του Παρισιού καθώς ανακάλυψα νέα μέρη και γνώρισα έναν καινούριο τρόπο ζωής και μία διαφορετική κουλτούρα.», ήταν τα λόγια του Κωνσταντίνου.

«Αυτό που ζήσαμε μας στιγμάτισε και μας άλλαξε σαν ανθρώπους. Μακάρι κανείς να μην το ζήσει αυτό, όμως εσείς φροντίσατε για εμάς και μας υπενθυμίσατε ότι η ζωή έχει πολλές θετικές και όμορφες στιγμές. Σας παρακαλούμε πολύ να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας! Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό!», ήταν τα λόγια του μπαμπά του.

θερμά την Trace n’ Chase για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Uniglobe Hellas, Sofitel

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!