Εύχομαι να συναντήσω τα αδέλφια Αντετοκούνμπο – Μάριος, 15, σάρκωμα Ewing

Υπάρχουν φορές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα, τις στιγμές, τα όσα έχεις ζήσει. Μία από αυτές τις φορές είναι και η εμπειρία μου με την ευχή του Μάριου. Ένα παιδί απίστευτα γλυκό, έξυπνο, χαρισματικό μα πάνω από όλα, ένα παιδί πραγματικός ΜΑΧΗΤΗΣ! Αρχηγός στην ομάδα μπάσκετ της πόλης του και φανατικός οπαδός των αδελφών Αντετοκούνμπο.

Όλον αυτόν τον καιρό που προγραμματίζαμε την ευχή και μιλούσαμε, ο Μάριος έδινε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, εκτός γηπέδων! Η ευχή του μία και μοναδική. « Όσο και αν χρειαστεί θα περιμένω, το μόνο που θέλω είναι να συναντήσω τον Θανάση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!»  Ο καιρός περνούσε και ο Μάριος συνέχιζε τις θεραπείες και ανυπομονούσε για την ημέρα που θα συναντούσε τα ινδάλματά του. «Δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω. Για εμένα και οι δύο είναι οι καλύτεροι, όχι μόνο για τις μπασκετικές τους ικανότητες, μα για το ήθος, τις αξίες και όλα όσα έχουν καταφέρει.»

Ο Γιάννης βρισκόταν στην Αθήνα για λίγες ημέρες, αλλά ο Θανάσης έλειπε λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ελλάδος.

Έτσι κανονίσαμε να γίνει πρώτα η συνάντηση με τον Γιάννη. Ο Μάριος δεν γνώριζε απολύτως τίποτα! Πήγαμε στο γήπεδο και μόλις μπήκαμε, είδε τη μαμά των Antetokounbros. Γυρνάει όλο χαρά και μου λέει: «Είναι εδώ και οι Αντετοκούνμπο!» Έψαχνε με το βλέμμα του και μόλις εντόπισε τον Γιάννη, το πρόσωπό του έλαμψε και ένα μεγάλο, υπέροχο χαμόγελο εμφανίστηκε μετά από πολλούς μήνες. Παρόλο που δεν μπορούσε να παίξει μπάσκετ, λόγω της επέμβασης που είχε κάνει, κοιτούσε συνεχώς το γήπεδο, τις μπασκέτες, τις μπάλες. Πόσο όμορφος και γεμάτος ενέργεια ήταν ο χώρος, που μέχρι τη στιγμή που νόσησε αποτελούσε το φυσικό του περιβάλλον. Ο Γιάννης ήρθε κοντά του και προς στιγμήν ο Μάριος σάστισε. Πολύ σύντομα όμως, οι δυο τους αντάλλασσαν φιλοφρονήσεις, συζητούσαν και γελούσαν. Αν και καθισμένος σε αμαξίδιο, πήρε στα χέρια του την μπάλα μπάσκετ και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, άρχισε να τη χτυπά πάνω στο παρκέ. Είχε αντλήσει τη δύναμη που χρειαζόταν, για να συνεχίσει τον αγώνα του. Είχε πιστέψει ότι σύντομα θα επέστρεφε στα γήπεδα. Και στο τέλος της ημέρας μου έδωσε μια σφιχτή αγκαλιά και μου είπε: «Νεράιδα Μαρία, τελικά… η ζωή είναι ΩΡΑΙΑ!»

Όταν μετά από λίγο καιρό συνάντησα ξανά τον Μάριο, ήταν ένα άλλο παιδί! Είχε επιστρέψει σπίτι του, είχε αφήσει πίσω του το αμαξίδιο και τις πατερίτσες και όρθιος πια, κόντευε να φτάσει σε ύψος τα αδέλφια Αντετοκούνμπο. Η συνάντηση με τον Θανάση θα γινόταν σε λίγες ώρες και ανυπομονούσε! Αυτήν τη φορά όμως, ο Μάριος έφτασε στο γήπεδο περπατώντας, γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια. Συνάντησε τον Θανάση και το πρόσωπό του έλαμψε ξανά όπως και στην προηγούμενη συνάντηση με τον Γιάννη. Γελούσε και πάλι! Οι δυο τους είχαν τόσα να πουν για την κοινή τους αγάπη, το μπάσκετ. Μπήκαν μαζί στο γήπεδο λες και γνωρίζονταν από καιρό, σαν δύο καλοί συμπαίκτες και φίλοι. Εκείνη την ημέρα ο Μάριος επέστρεψε στο παρκέ και έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια έβαλε τα πρώτα του καλάθια, καταχειροκροτούμενος από τον Θανάση και την οικογένειά του, που πλέον ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Οι γονείς του, ο αδελφός του, το Κάνε-Μια-Ευχή και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχαν γίνει μία μεγάλη οικογένεια για χάρη του. Στο τέλος της ημέρας, η μπάλα μπάσκετ με την υπογραφή του Θανάση δίπλα από την υπογραφή του Γιάννη ολοκλήρωσε τη χαρά του Μάριου.

Μάριε, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου! Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι η νεράιδα σου… Και να θυμάσαι… Η Ζωή είναι ΩΡΑΙΑ!!! Με τη δύναμη, τη μαχητικότητα και τη θέλησή σου μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο του μπάσκετ!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γιάννη και Θανάση  Αντετοκούνμπο, την οικογένειά τους, τον Γιώργο Πάνου και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός  ΟΠΑΠ για την αγάπη τους προς τον Μάριο και την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την ευχή του Μάριου.

Image result for καρδια Χωρίς τους εθελοντές μας Α. Μανιά, Τ. Λιβέρη και Μ. Γκαμαλούτσου, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο Image result for καρδια

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: ΚΑΕ Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ΤGI Friday’s, All About Running, Eurohoops Academy, Yellow

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT).