Οι περισσότεροι από μας μάλλον δεν πιστεύουν σε νεράιδες και ξωτικά. Εκείνος όμως, το παιδί με τα υπέροχα, λαμπερά μάτια πίστευε και μάλιστα ανυπομονούσε να γνωρίσει τις δικές του νεράιδες. Εκείνες, που ήξερε ότι μπορούσαν να εκπληρώσουν τη μεγαλύτερη επιθυμία του. Μόλις λοιπόν έμεινε μόνος μαζί τους δεν έχασε καθόλου χρόνο και τους είπε με ενθουσιασμό: «Μου αρέσει η φωτογραφία. Μου αρέσει να παρατηρώ τα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μου και τις εκφράσεις τους. Μου αρέσει η φύση και τα όμορφα τοπία. Γι’ αυτό, θέλω τόσο πολύ ν’ αποκτήσω μια φωτογραφική μηχανή! Για να μπορώ να απαθανατίζω τις όμορφες στιγμές. Έτσι, θα μπορώ να τις κρατήσω ζωντανές για πάντα!» Αυτά ήταν τα λόγια του και η επιθυμία του έγινε διαταγή για τις νεράιδες που έσπευσαν να οργανώσουν την πιο ξεχωριστή ημέρα για εκείνον.

H εκπλήρωση της ευχής του ξεκίνησε με μια επίσκεψη στο Mουσείο των Ψευδαισθήσεων. Οι καλές του νεράιδες είχαν μοιραστεί μαζί του τη σοφία τους και του είχαν εκμυστηρευτεί ότι πολλές φορές άλλα νομίζουμε ότι βλέπουμε και άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα. Και ο χώρος του μουσείου ήταν ιδανικός για να το αντιληφθεί, να το
δει με τα ίδια του τα μάτια.

Κατά την περιήγησή του, αναζητούσε τα μπλε αστέρια, όπως του είχαμε πει! Πίσω από κάθε αστέρι υπήρχε ένα πακέτο για εκείνον, κάτι που θα τον έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση της ευχής του. Ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία ήταν ζωγραφισμένα στο πρόσωπό του και η χαρά του ήταν απερίγραπτη τη στιγμή που άνοιξε το πακέτο και πήρε τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια του! Χωρίς να χάσει λεπτό,  ξεκίνησε να φωτογραφίζει τα σημεία του μουσείου που τον είχαν εντυπωσιάσει περισσότερο! Ήταν ολοφάνερο ότι η μηχανή θα γινόταν προέκταση του χεριού του αποτύπωνε τα καρέ το ένα μετά το άλλο, ως επαγγελματίας φωτογράφος! Και το τεράστιο χαμόγελό του αποτύπωνε την απερίγραπτη ευτυχία που αισθανόταν. Αυτό το χαμόγελο και η χαρά που καθρεφτιζόταν στα μάτια του, ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς.

 

Αγαπημένε μας, σου ευχόμαστε να είσαι πάντα χαμογελαστός και με τη φωτογραφική σου μηχανή να απαθανατίζεις όλες τις υπέροχες στιγμές που κρύβει το μέλλον σου!

Χωρίς τους εθελοντές μας Φ. Πολίτη και Σ. Μάστορα, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: Μουσείο Ψευδαισθήσεων, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας (Σύνταγμα), Special Patisserie

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).