Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών από 3 – 18 ετών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες και έχουν διαγνωσθεί στην Ελλάδα. Εντός της λίστας των ασθενειών που υπάγονται στα κριτήρια του οργανισμού βρίσκεται και η κυστική ίνωση.

Έχοντας πάντα στο μυαλό μας τη χαρά των παιδιών μας, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης,  με σκοπό την ενημέρωση όλων των μελών του Συλλόγου για τη θετική επίδραση της εκπλήρωσης της ευχής στην ψυχολογία των παιδιών που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Έτσι, τα παιδιά που πάσχουν από κυστική ίνωση και οι οικογένειές τους μπορούν να απευθυνθούν στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και να κάνουν τη δική τους βαθύτερη ευχή, που θα αναζωπυρώσει ξανά μέσα τους την ελπίδα και τη δύναμη να κοιτάξουν κατάματα το μέλλον με αισιοδοξία και όχι φόβο.

Η εκπλήρωση της ευχής γίνεται το κίνητρο του παιδιού να διώξει το αίσθημα του φόβου και να το αντικαταστήσει με σθένος και θάρρος. Η ελπίδα ζωντανεύει μέσα στην ψυχή του παιδιού, που βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, και μετατρέπεται στη συναισθηματική και σωματική δύναμη που χρειάζεται για να δώσει αυτή τη μακροχρόνια μάχη με την κυστική ίνωση. Το ταξίδι της ευχής κάθε παιδιού είναι μοναδικό και ξεχωριστό και στοχεύει στην ανάκτηση της παιδικότητας που έχει παρθεί από την ασθένεια. Παράλληλα, όλη η οικογένεια βιώνει την πολύτιμη αυτή εμπειρία. Πρόκειται για ένα ταξίδι που στοχεύει ΚΑΙ στην ψυχική ενδυνάμωση των γονιών που βλέπουν το παιδί τους να χαμογελά ξανά και να πιστεύει στο αύριο.

Λίγα λόγια για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης και το έργο του:

Η Κυστική Ίνωση είναι η πιο συχνή κληρονομική νόσος στη λευκή φυλή, που προσβάλλει πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας. Είναι μη μεταδοτική και έχει χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία. Η διάγνωση γίνεται συνήθως σε βρεφική ηλικία με τα συμπτώματα να ξεκινούν από τους πρώτους μήνες ζωής του ασθενή.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης ιδρύθηκε το 1983 με έδρα την Αθήνα και αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους συλλόγους ασθενών στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί πανελλαδικά τους 850 ασθενείς με Κυστική Ίνωση με τις οικογένειες τους και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς CF Europe, Cystic Fibrosis Worldwide, Eurordis, European Respiratory Society, European Lung Foundation, European Transplant Patient Organizations. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές ασθενείς και γονείς απ’ όλη τη χώρα.

Μέσα από μια μακρά πορεία 40 ετών λειτουργίας, οι ίδιοι οι ασθενείς και οι γονείς τους κατάφεραν να αλλάξουν το “χάρτη” της νόσου στην Ελλάδα βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και να καθιερώσουν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης σ’ έναν από τους πιο αναγνωρισμένους συλλόγους ασθενών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται με σύνθημα την “Απεριόριστη Ανάσα” για όλους τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον Σύλλογο και το έργο του στο www.cysticfibrosis.gr ή τηλεφωνώντας στο 6944255853.