Ένας μικρός μπόμπιρας είναι σήμερα το παιδί ευχής μας και ο νεαρός ήρωας της ιστορίας μας. Ένα σκανταλιάρικο πιτσιρίκι, 3 ετών και κάτι, γεμάτο ζωή που λατρεύει το παιχνίδι. Δε ζήτησε από τη νεράιδα πολλά πράγματα. Επιθυμούσε απλώς να βιώσει πολλή δράση και παιχνίδι. Έτσι οι νεράιδες τον ρώτησαν τι του άρεσε να κάνει περισσότερο. Μιλούσε με ιδιαίτερη παραστατικότητα για τα παιχνίδια που τον διασκεδάζουν στη παιδική χαρά, εκφράζοντας την ίδια στιγμή μια μεγάλη απορία: «Θα μπορούσα να έχω στην αυλή μια δική μου παιδική χαρά»; Η νεράιδα γούρλωσε τα μάτια της και του ζήτησε να της περιγράψει πως φανταζόταν τη δική του παιδική χαρά. Ο μικρός ήρωας της ιστορίας μας σαν να αναθάρρεψε και ξεκίνησε να περιγράφει μια γέφυρα που θα ενώνει την τσουλήθρα με το μονόζυγο. Του άρεσε, όπως μας είπε, να κάνει τη μαϊμού σκαρφαλώνοντας στα μονόζυγα των παιδότοπων. Όσο μιλούσε για αυτό, ακόμα περισσότερο πίστευε σε αυτή τη θαυμάσια ιδέα γεμίζοντας τα πνευμόνια του με ανάσες ενθουσιασμού. Μέχρι να αποχωρήσουν οι νεράιδες, η διάθεσή του είχε αλλάξει εντελώς. Ήταν σα να είχε ξημερώσει μια νέα μέρα για αυτό το παιδί που θα του έφερνε αυτό που θα του άλλαζε τη ζωή.

Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι ο μικρός μας να ανακτήσει την υγεία του και να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκεί ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα τις μέρες, μέχρι να φθάσει η στιγμή που η νεράιδα που θα του έφερνε αυτό που του είχε υποσχεθεί. Και πράγματι η νεράιδα τον επισκέφθηκε και ο μπόμπιρας την κυνηγούσε για να την αγκαλιάσει. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτήν τη νεράιδα…

Οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν στην αυλή ήταν πολλές και δύσκολες. Θα έλεγε κανείς ότι σίγουρα δεν ήταν εργασίες για νεράιδες, όμως δούλεψαν και αυτές ώστε να τηρήσουν την υπόσχεση τους. Κουβάλησαν άμμο στο πιο όμορφο σημείο της αυλής. Την έστρωσαν προσεκτικά με τα φτυάρια ώστε από πάνω να πέσει το τσιμέντο που θα καθιστούσε στέρεο το έδαφος για να τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας. Και αφού έγιναν όλα σωστά, ένα υπερυψωμένο σπιτάκι με 2 τσουλήθρες και τοίχο αναρρίχησης βρήκε τη θέση του στο χλοοτάπητα. Ένα μονόζυγο στερεώθηκε γερά στο έδαφος ώστε ο μικρός  να αναπηδά και να κρέμεται όσες φορές επιθυμεί. Μια τραμπάλα και κούνιες ολοκλήρωναν τη παιδική χαρά που θα γέμιζε με ατελείωτο παιχνίδι την καθημερινότητά του.

Παντού έβαλε το χέρι της η νεράιδα και όμως αυτό ήταν η πιο δύσκολη αποστολή που της είχε ανατεθεί ποτέ. Όχι για τις πολλές και δύσκολες εργασίες. Αυτές θα μπορούσε να τις επαναλάβει αμέτρητες φορές. Το γεγονός όμως πως έπρεπε να αποφεύγει τις αγκαλιές του μικρού μπόμπιρα που την είχε πάρει στο κατόπι, ήταν το πιο δύσκολο καθήκον που είχε κληθεί ποτέ να εκτελέσει. Οι νεράιδες λατρεύουν τις αγκαλιές των μικρών ζιζανίων. Όμως τώρα όφειλε να φροντίσει ώστε ο μικρός μας να μείνει ασφαλής και υγιής. Άλλωστε όλη της την αγάπη την εναπόθεσε στην παιδική χαρά.

Το μικρό αγόρι έζησε κάθε στιγμή δημιουργίας. Προσπαθούσε να βοηθήσει με τα χεράκια του στην ανέγερση αυτού του οικοδομήματος. Μπλεκόταν συνέχεια στα πόδια της γιατί ήθελε να φανεί κι εκείνο χρήσιμο.

Όταν η ευχή του είχε πλέον εκπληρωθεί, ρωτούσε συνέχεια αν θα μπορούσε να το ζήσει όλο από την αρχή την επόμενη μέρα και την επόμενη. Η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη που πιλαλούσε επάνω στο χλοοτάπητα όχι μόνο για παιχνίδι, μα από καθαρή ευτυχία!

«Έχεις μια οικογένεια όποια στιγμή θελήσεις να έρθεις στον τόπο μας» είπε σύσσωμη η οικογένεια του Σταύρου στη νεράιδα αφήνοντας το πολυτιμότερο παράσημο στην οικογένεια του Κάνε-Μια-Ευχή!

θερμά την COSMOS SPORT για την υιοθεσία της ευχής μέσω της διάθεσης του Αστεριού Ευχής στα καταστήματά της

τους εθελοντές μας: Άρτεμις Τόλη, Ήβη Πολυχρονιάδου

τους χορηγούς σε είδος: Octopus Εξοπλισμός Πάρκων και Παιδικής Χαράς, Χωματουργικές εργασίες Καστής Μιχαλης, Μπέϊκος Ε.Π.Ε. Οικοδομικά Υλικά, Ξυλουργικές Εργασίες Σκυλλάς Μιχάλης, Video Πουλιέζος Σαράντης, Φωτογραφία Δούλου Μαρία, Σημαίες Κοκκώνης, Intralink Logistics, Blue Star Ferries, Bianco Boutique Hotel, Ζαχαροπλαστείο Θεϊκόν, Mama Piniata, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)