Ο οργανισμός μας εκπληρώνει ευχές παιδιών από 3 – 18 ετών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες και έχουν διαγνωσθεί στην Ελλάδα, για να τους δώσει την ψυχική και σωματική δύναμη που έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να αγωνίζονται έναντι της ασθένειας. Μέσα στη μακρά λίστα των ασθενειών συγκαταλέγονται και οι καρδιολογικές παθήσεις και κατ’ επέκταση οι συγγενείς καρδιοπάθειες.

Οι νεράιδες και τα ξωτικά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έρχονται να σταθούν δίπλα στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» και τα παιδιά του!

Τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες μπορούν να απευθυνθούν στον οργανισμό και να κάνουν τη δική τους βαθύτερη ευχή, που θα πυροδοτήσει τη χαρά και θα ενδυναμώσει ψυχικά όλη την οικογένεια. Οι συνεχείς επισκέψεις στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις και οι θεραπείες εξαντλούν σωματικά και ψυχικά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στοχεύει στο να αντικαταστήσει αυτήν την εξάντληση με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η εκπλήρωση της ευχής δεν είναι ένα δώρο, ούτε κάτι πρόσκαιρο που προσφέρει μόνο χαρά. Το ταξίδι της ευχής κάθε παιδιού είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την εκπλήρωση της ευχής του, γίνονται ελπίδα, και η ελπίδα μετατρέπεται σε συναισθηματική και σωματική δύναμη απαραίτητη για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν. Παράλληλα, όλη η οικογένεια βιώνει την πολύτιμη αυτή εμπειρία. Πρόκειται για ένα ταξίδι που στοχεύει ΚΑΙ στην ψυχική ενδυνάμωση των γονιών που βλέπουν το παιδί τους να χαμογελά ξανά και να πιστεύει στο αύριο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» δημιουργήθηκε για να στηρίζει με κάθε τρόπο τα παιδιά που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια και τις οικογένειές τους.

Μάθετε περισσότερα για τον Σύλλογο και το έργο του εδώ.